این افراد به سوسیس و کالباس لب نزنند!

به گزارش شیوا مارکت، از نگاه کارشناسان دو مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می گردد و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای معین شده، تبعیت می نمایند. مهندس مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران به پرسش هایی در مورد شرایط استاندارد فراوری این محصول پاسخ داد.

این افراد به سوسیس و کالباس لب نزنند!

با توجه به بحث هایی که در گذشته پیرامون چگونگی فراوری سوسیس وکالباس در کشور مطرح بوده ومدتی نیز بسیار خبرساز شده بود ،اکنون فراوری این محصول به لحاظ سلامت و استاندارد در چه شرایطی قرار گرفته است؟ آیا بازهم برای مصرف آن منعی وجود دارد؟

فرآورده سوسیس و کالباس مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 2303 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و کلیه واحدهای فراوریی استان تهران نیز ملزم به رعایت قوانین مربوطه و فراوری محصولات مطابق با استاندارد ملی هستند . درصورت مغایرت محصول کارخانه ای با استاندارد ملی طبق روش اجرایی سازمان مجوز فراوری این فرآورده تعلیق یا ابطال می گردد و اجازه فراوری آن تا زمان اصلاح و اخذ مجدد پروانه کاربرد علامت استاندارد امکان ندارد. در خصوص سلامت این محصول ومیزان مصرف آن باید بگویم با توجه به اینکه در فرمولاسیون فرآورده سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده نظیر نیتریت سدیم به منظور جلوگیری از رشد میکروبی و افزایش مدت زمان ماندگاری محصول استفاده می گردد ، لذا مصرف مستمر این فرآورده به مانند سایر فرآورده های دارای مواد نگهدارنده می تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد .

ماجرای استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های سوسیس وکالباس به کجارسید ؟ همچنان از این ماده استفاده می گردد ؟

طبق آخرین ویرایش استاندارد ملی ایران استفاده از خمیر مرغ در فرآورده سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی ممنوع شده است و هیچ واحد فراوریی مجاز به استفاده از آن نیست و در صورت مشاهده استفاده از این ماده در فرمولاسیون فرآورده ، واحد فراوریی به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.

نحوه نظارت موسسه استاندارد بر روی فراوری این فرآورده گوشتی چگونه است

به بیان دیگر هرچند وقت یک بار این واحدهای فراوریی مورد بازرسی قرار می گیرند؟

واحدهای فراوریی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد سالیانه حداقل 2 بار مورد بازرسی قرار گرفته و 4 بارنیز از محصولات فراوری شده نمونه برداری و در آزمایشگاههای اداره کل یا همکار سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد . علاوه بر آن، تمامی واحدها، دارای مدیران کنترل کیفیت واجد صلاحیت از سوی سازمان ملی استاندارد هستند که در طول مدت فعالیت، بر محصولات فراوریی نظارت می نمایند.

برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ به عنوان مثال بعضی از این فرآورده ها که بر روی آن عنوان 90درصد گوشت قرمز ذکر شده از کیفیت بهتری برخوردار هستند ؟

در فرمولاسیون تمامی فرآورده های سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می گردد . چه در فرآورده 90درصد گوشت یا فراورده40درصد گوشت. اما مصرف نمایندگان برای تهیه این فرآورده باید حداقل به این نکات توجه نمایند:ابتدا اینکه مطمئن شوند شرایط نگهداری محصول چگونه است یعنی در یخچال نگهداری شده است یا نه.دوم اینکه به تاریخ انقضای محصول توجه نمایند درصورت نبود تاریخ فراوری و انقضاء از خرید این محصول خودداری گردد.

سومین نکته این است، این فرآورده گوشتی حتما باید دارای علامت استاندارد باشد. توجه به کد ده رقمی مندرج در زیر نشان استاندارد نیز لازم است و مصرف نمایندگان می توانند شماره مذکور را به سامانه 10001517 پیامک نمایند و از اصالت نشان استاندارد آن مطمئن شوند.

در خصوص فرآورده هایی با درصد گوشت کمتر یا بیشتر نیز باید بگویم در آنهایی که دارای درصد گوشت کمتری هستند از سایر مواد مانند سویا ، آرد و نشاسته استفاده می گردد .و تفاوتی در مقدار مواد نگهدارنده ویا استاندارد بودن آن وجود ندارد.

از نگاه شما به عنوان یک کارشناس مصرف این محصول با وجود دارابودن شرایط استاندارد درچه حد ومیزان برای خانواده ها بدون مجاز است ؟

میزان مصرف این فرآورده به شرایطی مانند سن ، وزن و شرایط جسمانی افراد بستگی دارد و مشخص الگوی ثابت برای مصرف این فرآورده برای همه گروهها وجود ندارد .لذاتوصیه می گردد گروههای آسیب پذیر مانند بچه ها ، سالمندان مادران باردار و شیرده نسبت به سایرین مصرف کمتری داشته باشند.

دور زمین: مجله سفر و گردشگری دور زمین

منبع: همگردی
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 29039

به "این افراد به سوسیس و کالباس لب نزنند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این افراد به سوسیس و کالباس لب نزنند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید