تو 10 سال قبل چه شکلی بودی؟

به گزارش شیوا مارکت، مجله مهر: من 10 سال قبل!، من 10 سال قبل چه شکلی بودم؟، بالاخره من هم عکس 10 سال قبلم رو پیدا کردم!

تو 10 سال قبل چه شکلی بودی؟

این ها جملاتی است که خیلی از ما طی چند روز قبل در فضاهای مجازی دیده ایم، کار جالبی هم به نظر می رسد! اینکه عکس دوستانمان از سال ها قبل می بینیم و احتمالا درباره میزان تغییرات یکدیگر صحبت کنیم و در سرانجام هم خنده ای را با جمله ای مثل چقدر کوچیک بودی یا چه بزرگ شدی! بگوییم. بعد هم سراغ آرشیو خودمان برویم که عکسی از همان 10 سال قبل را پیدا و با ترکیبی بامزه در صفحه شخصی مان رونمایی کنیم و احتمالا هم منتظر واکنش دوستانمان باشیم!

چالش #10-سال-قبل

ماجرا را فیس بوک راه انداخت، بیایید این طور نگاه کنیم که راه اندازی چالش تنها برای سرگرمی و مشارکت همه کاربران بوده است. چالشی که نه فقط سلبریتی ها و آدم های معروف در حوزه های مختلف در آن شرکت کردند، بلکه کاربران عادی فیس بوک و اینستاگرام هم درگیر آن شدند و همین حالا تنها در اینستاگرام بیش از 5 میلیون نفر از این هشتگ به زبان انگلیسی و مدل های مختلف تایپی استفاده نموده اند.

بدبین می شویم!

حالا بخش بدبینانه ماجرا را برای تان می گوییم، نکته ای که بعضی متخصصات فضای سایبری هم به آن اشاره نموده اند و چندان بی راه و عجیب به نظر نمی رسد. آن ها می گویند فرآیند ممکن است تکنیکی برای جمع آوری اطلاعات موثق و کامل از کاربران فعال و حاضر در شبکه های اجتماعی باشد.

کیت اونیل، متخصص امنیت سایبر در مقاله ای این فرض را مطرح نموده که چالش 10 سال قبل می تواند طرحی از فیس بوک برای پیشبرد تکنولوژی شناسایی چهره های اشخاص باشد. یعنی امکانی برای ردیابی تغییرات چهره افراد در گذر زمان از طریق مقایسه تصاویر موثقی که از سوی خیل عظیمی از کاربران فراهم شده است. در حقیقت بر اساس این چالش می توان نقش بالارفتن سن روی تغییرات بدنی بخصوص صورت افراد را سنجش کرد.

تصور کنید که قصدِ نگارش الگوریتم تشخیص چهره با توجه به جنبه های مرتبط با سن و به طور خاص تر درباره افزایش سن داشته باشید؛ مثلاً این که ظاهر افراد با بالا رفتن سن چه تغییری می نماید. در حالت ایده آل، احتیاج به یک مجموعه داده بسیار وسیع از تصاویر افراد خواهید داشت. اگر این را هم بدانید که تصاویر در یک فاصله زمانی ثابت و معین، مثلاً 10 ساله گرفته شده اند، بهتر هم خواهد بود.

عکس هایی که در این چالش جدید ارسال می گردد به عنوان تمرین الگوریتم تشخیص چهرهface recognition) ) ویژگی های مرتبط با سن کاربر و بطور معین میزان بالا رفتن سن را برررسی می نماید، از طرفی این را نشان می دهد که مردم در گذر زمان چه شکلی پیدا نموده اند. همچنین با استفاده از این عکس ها می توان کاربرهای فیس بوک و اینستاگرام را پیدا کرد، حتی آن هایی که نام، ایمیل و شماره تلفن یکسانی را در ورود به این برنامه ها استفاده ننموده اند.

تکنولوژی شناسایی چهره به چه کار می آید؟

احتمالا برخورد خیلی از ما با تکنولوژی شناسایی چهره ها سال گذشته و با رونمایی از گوشی آیفون 10 بود، بعد از آن سامسونگ هم در سری جدید گوشی هایش از این تکنولوژی استفاده کرد.

امکان نسبتا تازه ای تکنولوژی شناسایی چهره ها را فیس بوک و دیگر کمپانی ها برای شناسایی تصویری چهره کاربران ایجاد نموده اند. استفاده از این تکنولوژی می تواند در خدمت اهداف متنوعی از پیداکردن افراد گم شده، هدفمند شدن تبلیغات تجاری، کنترل و نظارت پلیس بر افراد قرار گیرد.

سایت آمازون در سال 2016 آغاز به فروش ابزاری هوشمند برای شناسایی چهره افراد به پلیس و نهادهای حکومتی کرد. ابزاری که با آن پلیس می تواند افراد مشکوک به جرم را از طریق چهره نگاری تحت نظارت درآورد.

با این اوصاف به نطر می رسد بهتر است کمی در بازنشر عکس ها و حتی شرکت در چالش های مختلفی که سرمنشا آن ها چندان معین نیست، بیشتر دقت کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 10 خرداد 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 2880

به "تو 10 سال قبل چه شکلی بودی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تو 10 سال قبل چه شکلی بودی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید