20 نکته طلایی برای حفظ امنیت حساب های بانکی
به گزارش شیوا مارکت، روزنامه هفت صبح - احمدرضا نجفی: رمز دوم یک بار مصرف برای تراکنش های بالای 100 هزار تومان اجباری شده و دیگر نمی توان بدون رمز پویا اینترنتی پول جابه جا کرد. احتمالاً می دانید که این مورد برای افزایش امنیت حساب های بانکی است، اما به این معنا نیست که دیگر هیچ خطری حساب بانکی تان را تهدید نمی کند. رمز پویا تا حدود زیادی شما را از شر کلاهبردار ها در امان نگه می دارد، اما باید نکات دیگری را هم برای بالا بردن ضریب امنیت حساب های بانکی رعایت کنید.
در این گزارش به 20 نکته کلیدی اشاره نموده ایم. شاید آن ها را قبلاً شنیده یا خوانده باشید، اما تکرار آن ها برای تان ضرر ندارد. سعی کنید تا حد امکان آن ها را رعایت کنید تا به دام کلاهبردار ها و سوءاستفاده نماینده ها نیفتید.
1. موبایل و کارت بانکی را در یک کیف نگذارید
رمز دوم یک بار مصرف به وسیله پیغامک برای موبایل شما ارسال می گردد. با این حساب بهتر است موبایل و کارت های بانکی خود را در یک کیف نگذارید، چرا که در این صورت اگر کسی کیف را بدزدد، هم اطلاعات کارت بانکی تان را دارد و هم می تواند با استفاده از ارسال رمز پویا به وسیله پیغامک، به راحتی حساب بانکی تان را خالی کند.
2. برای موبایل تان رمز تعریف کنید
اپلیکیشن های کیف پول که روی موبایل تان نصب نموده اید، هر کدام می توانند در عین کارایی برای تان خطرناک باشند چرا که اگر موبایل تان دست افراد سوءاستفاده نماینده بیفتد، می تواند با این اپلیکیشن ها به اطلاعات حساب تان دسترسی پیدا کند. برای همین حتماً برای موبایل تان رمز بگذارید. استفاده از اثر انگشت، بیشترین امنیت را در بین رمز های موبایل دارد.
3. از رمز پویا برای امور بانکی بهره ببرید
رمز پویا صرفاً برای تراکنش های اینترنتی اجباری شده، اما می توان از چنین رمز هایی برای دیگر امور بانکی هم استفاده کرد. برای مثال اغلب بانک ها برای خدمات اینترنت بانک، رمز یک بار مصرف ارائه می نمایند. بهتر است علاوه بر رمز دوم، رمز اینترنت بانک تان را هم پویا کنید تا خیال تان راحت تر باشد.
4. پاکت رمز بانکی را نگه ندارید
بعد از دریافت کارت بانکی، رمز کارت در یک پاکت محرمانه به شما تحویل داده می گردد. دیگر رمز ها مثل اینترنت بانک یا موبایل بانک هم شرایط مشابهی دارند. بهترین کار این است که د راسرع وقت پاکت ها را باز کنید، رمزهای تان را تغییر دهید و بلافاصله پاکت را به ریزترین قطعات تبدیل کنید و دور بریزید. اگر آن ها را در کیف تان نگه دارید، در صورت سرقت اطلاعات حساب تان به دست افراد سودجو خواهد افتاد.
5. سرمایه تان را در حسابی غیر از حساب روزانه نگه داری کنید
باز کردن حساب در بانک های مختلف هیچ محدودیتی ندارد. بهتر است کل پول تان را در حسابی که برای خرید روزانه از آن استفاده می کنید، نگه ندارید. یک حساب جداگانه برای سرمایه تان تعریف کنید و به صورت هفتگی بخشی از پولی که برای خرج های روزمره لازم دارید را به حساب دیگری انتقال دهید. با این کار اگر اطلاعات کارت بانکی که برای خرید از آن استفاده می کنید لو برود، سرمایه اصلی تان در امان خواهد ماند.
6. لازم نیست برای حسابی که در آن سرمایه گذاری می کنید، کارت بگیرید
استفاده از کارت بانکی خیلی از امور اقتصادی را راحت تر نموده، اما برای حسابی که صرفاً به عنوان سرمایه گذاری از آن استفاده می کنید، لازم نیست کارت بانکی بگیرید. با این کار دیگر نگران لو رفتن اطلاعات حساب تان نخواهید بود. صرفاً زمان هایی که به پس اندازتان احتیاج دارید، می توانید یک سر به شعبه بزنید و به صورت حضوری پول های تان را از حساب اصلی به حساب کار های روزمره واریز کنید.
7. حتماً پیغامک واریز کارت بانکی تان را فعال کنید
شاید فکر کنید فعال کردن سرویس پیغامکی برای کارت هایی که استفاده چندانی از آن ها نمی کنید لازم نباشد، اما سخت در اشتباهید. اگر پیغامک واریز را برای حساب تان فعال نکنید، متوجه واریز مبالغ مشکوک به حساب تان نخواهید شد. در چنین حالتی ممکن است حساب تان مورد سوءاستفاده برای پولشویی قرار بگیرد و اگر شما به موقع متوجه تراکنش های مشکوک حساب تان نشوید، ممکن است به دردسر بیفتید.
8. برای افراد ناشناس، پول کارت به کارت نکنید
احتمالاً برای تان پیش آمده باشد که جلوی خودپرداز کسی از شما بخواهد به حسابش پول کارت به کارت کنید و در عوض نقداً پول را در اختیار شما بگذارد. در طرف مقابل ممکن است کسی از شما بخواهد در ازای کارت به کارت کردن مبلغی به حساب شما، پول نقد دریافت کند. شاید چنین کار هایی در ابتدا خیرخواهانه به نظر برسد و برای تان ضرری نداشته باشد، اما اگر طرف مقابل تان یک فرد سودجو باشد، ممکن است بعداً با اتهام هایی مثل پولشویی روبرو شوید.
9. تاریخ تولدتان را به عنوان رمز کارت بانکی انتخاب نکنید
در صورتی که کارت بانکی شما به دست افراد سودجو بیفتد، اولین رمزی که آن ها امتحان خواهند کرد، تاریخ تولد شما خواهد بود. رمز های اینچنینی به هیچ وجه امنیت کافی ندارند و ممکن است به راحتی قابل حدس باشند. ارقامی مثل شماره شناسنامه، چهار رقم آخر شماره تلفن یا رمز هایی مثل 0000 یا 4444 همگی چنین مسئله ای دارند و بهتر است از انتخاب این اعداد به عنوان رمز کارت بانکی اجتناب کنید.
10. رمز یکسان برای کارت های مختلف معین نکنید
حفظ کردن رمز کارت، کار سختی است و برای همین اغلب ترجیح می دهند یک رمز را برای همه کارت های شان انتخاب نمایند. از آن بدتر زمانی است که از یک رمز ثابت برای کلیه امور مثل پسورد اکانت در فضای مجازی و ... بهره ببرید. در چنین حالتی اگر اطلاعات یکی از کارت ها یا اکانت تان دست افراد سودجو بیفتد، از همان رمز می توانند برای دیگر حساب های تان استفاده نمایند.
11. همه کارت های بانکی تان را کنار هم نگه ندارید
لازم نیست حتماً همه کارت های بانکی تان را هر روز کنار خودتان داشته باشید. بهتر است صرفاً کارت بانکی که با آن خرید روزانه انجام می دهید را همراه خودتان جابه جا کنید. با این کار در صورت گم شدن کیف کارت ها، می توانید از دیگر حساب ها یا کارت های بانکی برای تراکنش بهره ببرید. در صورت امکان بهتر است دو کارت بانکی به حساب روزمره تان متصل کنید تا در صورت گم شدن یا سرقت یکی از آنها، بلافاصله آن را مسدود نموده و از کارت دیگر برای تراکنش بهره ببرید.
12. روش های مسدود کردن کارت را بلد باشید
همان طور که قبلا از زلزله ضروری است اماکن ایمن را شناسایی کنید، بهتر است از قبل راه های مسدود کردن فوری کارت بانکی را بلد باشید تا به محض سرقت کارت یا مشاهده تراکنش های مشکوک، کارت بانکی تان را مسدود کنید و از دردسر های بعدی پیشگیری کنید. تماس با سامانه امورمشتریان بانک ها یا استفاده از اینترنت بانک از جمله روش های مسدود کردن کارت است.
13. برای کارت تان سقف تراکنش روزانه معین کنید
کارت های بانکی این قابلیت را دارند تا برای شان سقف تراکنش روزانه معین کنید. برای مثال اگر روزانه 50 هزار تومان تراکنش کارت دارید، بهتر است سقف 100 هزار تومانی برای آن تعریف کنید تا در صورت گم شدن یا سرقت آن، افراد سودجو نهایتاً 100 هزار تومان از حساب تان پول برداشت نمایند و باقی پول های تان در امان بماند.
14. از حساب شخصی برای امور شرکت استفاده نکنید
شما مسئول تمام تراکنش های حساب تان هستید. اگر از حساب شخصی برای کار های اقتصادی شرکت بهره ببرید، ممکن است اسیر اتهاماتی مثل فرار اقتصادیاتی شوید. با این کار کل تراکنش های اقتصادی شرکت به نام شما ثبت خواهد شد و ممکن است برای خودتان دردسر درست کنید.
15. گول ایمیل های فریب دهنده را نخورید
هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد. اگر با ایمیل یا پیغامک هایی روبه رو شدید که یک نفر می خواهد به شما وام بدهد، ایمیل را نخوانده پاک کنید! تمام این پیغام ها صرفاً یک کلاهبرداری است و قصد ارسال نمایندگان هم این است که خودتان دو دستی موجودی حساب تان را به حساب شان بریزید. یادتان باشد که حتی اگر پولی هم پرداخت نکنید، فرستادن اطلاعات شخصی و تصویری از پاسپورت تان هم برای شما خطرناک است.
16. حساب تان را به هیچ وجه اجاره ندهید!
اجاره حساب بانکی، خطرناک ترین کاری است که می توانید بکنید. شاید شما هم با پیشنهاد هایی مثل اجاره حساب بانکی در ازای دریافت مبلغ ماهانه روبه رو شده باشید. باید توجه کنید که چنین پیشنهاد هایی صرفاً توسط کلاهبردار ها و افراد سودجو ارائه می گردد، دقیقاً همان هایی که می خواهند از حساب شما برای پولشویی استفاده نمایند و دردسرهایش را روی دوش شما بگذارند.
17. رسید تراکنش های ناپیروز را پیش خودتان نگه دارید
احتمالاً شما هم با رسید تراکنش ناپیروز کارتخوان روبه رو شده اید. به هیچ وجه این رسید ها را دور نیندازید. مبلغ کم شده از حساب تان تا سه روز برگشت داده می گردد، اما اگر این اتفاق نیفتد، کُد پیگیری روی رسید تراکنش ناپیروز لازم تان خواهد شد.
18. رسید کارتخوان را روی دخل رها نکنید
حتماً موقع خرید، رسید کارتخوان را از فروشنده بگیرید. حتی اگر آن را لازم نداشته باشید، می توانید به سطل زباله بیندازید. با رها کردن رسید روی دخل، ممکن است افراد سودجو به مغازه مراجعه نمایند و بعد از کشیدن کارت با حساب خالی، از رسید استفاده و ادعا نمایند که تراکنش اقتصادی شان پیروز بوده است.
19. از صفحه کلید مجازی در درگاه های بانکی بهره ببرید
شاید فکر کنید در صورت استفاده از رایانه شخصی برای تراکنش های اینترنتی، لازم نیست حتماً از صفحه کلید مجازی بهره ببرید، اما اشتباه می کنید. کی لاگر ها ممکن است در قالب بدافزار به رایانه شخصی شما نفوذ نمایند و اطلاعاتی که با کیبوردتان وارد می کنید را برای افراد سودجو انتقال دهند. برای همان حتی در رایانه شخصی یا محل کارتان هم از صفحه کلید مجازی برای وارد کردن اطلاعات حساب بهره ببرید.
20. کارت بانکی تان را بیمه کنید
برخی بانک ها امکان بیمه کارت بانکی را فراهم نموده اند. طوری که سالانه با پرداخت مبلغی ناچیز در حد 500 تومان، می توانید کارت بانکی تان را بیمه کنید. پوشش این بیمه ها بعضاً تا سقف یک میلیون تومان برای سرقت و 10 میلیون تومان برای جعل می رسد. چنین هزینه ای در قبال پوششی که بیمه کارت بانکی در اختیار شما می گذارد چندان زیاد نیست، اما تا حد زیادی خیال تان را بابت نگهداری از سرمایه تان راحت خواهد نمود.
منبع: برترین هاhecaconf.ir: مجله خبری و تحلیلی صنایع کشاورزی و تولیدی