4 روش خشک کردن خرمالو (بخاری، فر، آفتاب و میوه خشک کن)
به گزارش شیوا مارکت، به طور کلی خرمالو ها در دو نوع ژاپنی و فویو دسته بندی می شوند. شکل خرمالو های ژاپنی بلوط مانند هستند. اگر به طعم خرمالو علاقه دارید، با خشک کردن خرمالو می توانید در تمام سال از طعم بی نظیر آن بهره مند شوید. خشک کردن میوه (چیپس میوه) را ه های زیادی دارد که می توانید با توجه به امکاناتی که دارید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

طرز خشک کردن خرمالو
در ابتدای صحبت گفته شد که خرمالو ها دو نوع فویو و ژاپنی دارند، برای خشک کردن خرمالو بهتر است از نوع فویو استفاده نمایید، زیرا بافتی سفت دارد و می توان به راحتی آن را لایه لایه کرد.
اما اگر می خواهید از نوع ژاپنی آن بهره ببرید، بهتر است بدانید بافتی نرم دارد و برای برش دادن آن ممکن است با سختی روبرو شوید.
به عنوان نکته آخر که به نظر می رسد برای خشک کردن خرمالو بهتر است آن را رعایت کنید، انتخاب میوه هایی با رنگ نارنجی تر و پررنگ تر است.
1. خشک کردن خرمالو روی بخاری
روش راحت برای خشک کردن خرمالو استفاده از شوفاژ و بخاری است. برای این کار ابتدا روی شوفاژ فویلی آلومینیمی پهن کنید و تکه های خرمالو (برش های حلقه ای به ضخامت نیم سانتیمتر) را روی آن چیده و منتظر باشیم تا خشک گردد. اگر بخاری دارید و شوفاژ ندارید، می توانید خرمالو ها را در سینی و روی بخاری پهن کنید تا به تدریج آب آن کشیده شده و میوه خشک شده خرمالو را تحویل بگیریم.
2. خشک کردن خرمالو در فر
روش دیگر برای خشک کردن خرمالو استفاده از فر است، در این روش دقت کنید که در مدت زمان کم تری میوه خشک خرمالو را فراوری می نماید، ولی بهتر است حواسمان به درجه فر باشد تا میوه ها نسوزند.
معمولا درجه حرارتی بین 95 تا 100 درجه برای خشک کردن خرمالو کافی است و بیشتر از آن باعث سوختن میوه ها می گردد. برای خشک کردن خرمالو به حداقل یک ساعت زمان احتیاج داریم که می تواند با توجه به میزان خشک شدن خرمالو ها بیشتر گردد.
3. خشک کردن خرمالو در آفتاب
این روش مناسب مناطقی است که آفتاب زیادی دارد و حتی در زمستان گرم می باشد، ولی بهتر است نکات بهداشتی برای خشک کردن خرمالو را رعایت کنیم. برای جلوگیری از ورود حشرات و حیوانات می توان خرمالو ها را در سینی چید و روی آن یک توری کشید و با خیال راحت به خرمالو ها اجازه دهیم خودشان خشک شوند. (درسته و یا دو نیم شده.)
4. نحوه خشک کردن خرمالو در میوه خشک کن
استفاده از میوه خشک کن می تواند روزانه 20 کیلو گرم خرمالو را تبدیل به میوه خشک شده کند که برای استفاده از این وسیله قطعه های خرمالو را در طبقه های موجود در خشک کن قرار می دهیم و حواسمان هست که تکه ها روی هم قرار نگیرند، زیرا باعث می گردد به هم بچسبد و نتوانیم خرمالو خشک با کیفیتی را داشته باشیم. دستگاه های میوه خشک کن معمولا دمای 57 درجه سانتیگراد را برای میوه ها تنظیم نموده اند. (برای اطمینان به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.)
سخن آخر
میوه های رسیده را خشک کنید؛ میوه هایی که میخواهید خشک کنید باید سفت، رسیده و سالم باشند. میوه های آسیب دیده، لک شده، کال یا خیلی رسیده در صورت خشک کردن طعم مطلوبی نخواهند داشت. این چیپس های خرمالوی خوشمزه را می توانید جایگزین تنقلات کنید و از آن ها در کنار آجیل به عنوان پذیرایی بهره ببرید. علاوه بر این، می توانید از چیپس های خرمالو در پخت و پز و تزیین انواع کیک، شیرینی و دسر بهره ببرید.
پیشنهاد می کنیم اگر به خشک کردن میوه ها علاقه دارید، با روش خشک کردن کیوی و خشک کردن توت نیز در انگیزه آشنا شوید.
منبع: مجله انگیزهsafariro.ir: سافاری رو: گردش و تفریح در سافاری های جهان