از پایش تراریختگی میوه های وارداتی تا بودجه 30 میلیونی برای ریزگردها

به گزارش شیوا مارکت، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران می گوید متولی راهبری و راهنمایی محققان از ایده تا فراوری است و بسیاری از طرح ها و فعالیت های این سازمان الهام بخش دیگر مراکز پژوهشی و دانشگاهی در این حوزه ها بوده است. این گزارش نگاهی کوتاه به تصویری است که این سازمان از خود در وب سایت خود ارائه داده است.

از پایش تراریختگی میوه های وارداتی تا بودجه 30 میلیونی برای ریزگردها

به گزارش خبرنگاران، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، سازمانی زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که در سال 1359 با تصویب شورای انقلاب اسلامی تاسیس شد. پژوهشکده زیست فناوری، فناوری های شیمیایی، مکانیک، کشاورزی، مواد پیشرفته و انرژی های نو، برق و فناوری اطلاعات و مطالعات فناوری های نوین پژوهشکده هایی هستند که طرح های پژوهشی مختلف در آن ها دنبال می گردد.

بر اساس آن چه در وب سایت این سازمان آمده در پژوهشکده زیست فناوری، عنوان و جزئیات سه طرح پژوهشی معین شده است. پایش میوه های وارداتی موز، سیب و پرتقال از نظر تراریختی، تدوین دستورالعمل های نحوه ارزیابی مخاطرات زیست محیطی موجودات تغییرشکل یافته ژنتیکی درقالب بند ج ماده 4 قانون ایمنی زیستی و Iranian lichens Museum: an infrastructure for Public Education at IROST طرح های پژوهشی پژوهشکده زیست فناوری هستند. البته زمان سرانجام آخرین طرح سال 2018 ذکر شده و معین نیست پس از این تاریخ نیز طرح پژوهشی دیگری در این پژوهشکده به تصویب رسیده است یا خیر؟!

با توجه به اطلاعات مندرج در وب سایت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، در پژوهشکده فناوری های شیمیایی، 120 طرح پژوهشی ثبت شده است. فراوری پاستیل پوره خرما و ارزیابی ویژگی های آن، طرح مطالعات بهسازی آسفالتی شبکه راه های کرمان جنوب و فناوری تهیه پودر برای تهیه نوشابه فوری بر پایه غلات از جمله این طرح هاست.

پژوهشکده مکانیک و کشاورزی نیز به ترتیب 59 و 19 طرح پژوهشی مصوب دارند. طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین خردکن سرشاخه های حاصل از هرس درختان، پوشش دهی مغز پسته با استفاده از پروتئین آب پنیر و انجام تحقیقات بر روی 12 نمونه دیگ فراوریی شرکت شوفاژ کار جهت دستیابی به بهترین برچسب دیگ و مشعل نمونه طرح های تحقیقاتی پژوهشکده مکانیک است.

پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران 32 طرح پژوهشی را به انجام رسانده و بر اساس آن چه در وب سایت این سازمان آمده تنها طرح پژوهشی پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژی های نو رشد ساختارهای یک بعدی نیم رسانا بر بستر FTO با هدف کاربرد در اپتوالکترونیک است که در سال 1396 اجرا شده است.

پژوهشکده مطالعات فناوری های نوین نیز 29 طرح پژوهشی را به سرانجام رسانده که یکی از آن ها طرحی با عنوان مطالعه و آنالیز ریزگردها و اثرات جانبی آن است که در سال 1394 و با 300 میلیون ریال اعتبار اجرا شده است.

این سازمان که بیش از 150 عضو هیئت علمی و کارشناس پژوهشی دارد وظایف مختلفی همچون ایجاد زیرساخت مناسب جهت انجام تعاملات علمی میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، کمک رسانی به فرایند ثبت نوآوری و صیانت از حقوق معنوی پژوهشگران، تامین سخت افزار مورداحتیاج فعالیت های پژوهشی/فناوری در مراحل مختلف، تایید علمی نمونه اولیه محصول ساخته شده به منظور تسهیل جذب حمایت ها برای مراحل بعدی، فراهم سازی بستر مناسب جهت شکل گیری و توسعه شرکت های دانش بنیان و همچنین ارزیابی و رتبه بندی شرکت های دانش بنیان و سوق دادن آن ها به سوی شاخص های مشخص شده دارد.

این سازمان مدعی است فرآیندهایی را طراحی و اجرا نموده است که هنگامی که پژوهشگر یا فناور با موقعیت ها و فضاهای گوناگونی روبه رو می گردد که در آن ها به راهنمایی و راهبری احتیاج دارد، طی این فرآیندها شاخصه های مورداحتیاج جهت دستیابی به اهداف آن مرحله تبیین و مورد ارزیابی قرار می گیرد. بنابراین پژوهشگر یا فناور می تواند با شناخت هرچه بیشتر اهداف و معیارها فعالیت های خود را جهت دهی نموده و درصدد برطرف کمبودها و نقصان ها برآید. ادعایی که البته باید پژوهشگران درباره صحت و سقم آن نظر دهند.

managore.ir: ایستگاه بازی: آشنایی با بازی های کامپیوتری و کنسول های بازی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 آذر 1400 بروزرسانی: 4 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 16322

به "از پایش تراریختگی میوه های وارداتی تا بودجه 30 میلیونی برای ریزگردها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از پایش تراریختگی میوه های وارداتی تا بودجه 30 میلیونی برای ریزگردها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید