الگوهای غذایی موثر بر کاهش ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

به گزارش شیوا مارکت، نتایج یک پژوهش نشان می دهد افرادی که از الگوهای غذایی دارای لبنیات و سبزیجات استفاده می نمایند کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی روبه رو هستند.

الگوهای غذایی موثر بر کاهش ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

به گزارش خبرنگاران، با توجه به افزایش شیوع کبد چرب و حتی مشاهده موارد زیاد بیماری در افرادی که چاق نیستند و هنوز در دوران جوانی هستند شناخت عوامل تغذیه ای مرتبط با کبد چرب ضروری به نظر می آید.

گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پژوهشی الگوهای غذایی ای را که موجب افزایش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی می گردد را شناسایی نموده اند. آن ها در پژوهش خود 244 نفر را مورد مطالعه قرار دادند. نیمی از آن ها در گروه کنترل بودند و نیم دیگر در گروه مداخله.

نتایج این تحقیق نشان داد که از چهار الگوی غذایی عمده که افراد از آن ها پیروی می کردند، دو الگوی غذایی یعنی الگوی غذایی معلول که شامل مصرف شیرینی ها، نان سفید، برنج، بیسکویت و اسنکها بود و همچنین الگوی غذایی سنتی که شامل مصرف بیشتر ادویه ها، گوشت قرمز بود با خطر بیشتر کبدچرب غیر الکی مرتبط بودند. برعکس این الگوها، استفاده از الگوی غذایی سبزیجات و لبنیات کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب روبه رو بود. یعنی در افرادی که روزانه مصرف مقدار بیشتری لبنیات و سبزیجات داشتند خطر کبدچرب غیر الکلی رو به کاهش بود.

بر اساس آن چه در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور منتشر شده است، این طرح تحقیقاتی توسط آناهیتا منصوری، نرگس دهقان سرشت، سیما جعفری راد و پژمان علوی نژاد اجرا شده است و مقاله آن در Nutrition Journal به چاپ رسیده است.

چین: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 23292

به "الگوهای غذایی موثر بر کاهش ابتلا به کبد چرب غیرالکلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "الگوهای غذایی موثر بر کاهش ابتلا به کبد چرب غیرالکلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید