برای پیشگیری از کرونا از این سبزیجات غافل نشوید
به گزارش شیوا مارکت، با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد احتیاج روزانه بدن را تأمین می نماید. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. به طورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی ها (به جز سبزی های نشاسته ای) و حداقل 2 واحد میوه توصیه گردد.
بچه ها زیر 5 سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف می نمایند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و ضروری است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند.
- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده نمایند.
- از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده گردد.
- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می گردد.
- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب گردد.
- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
- کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بهعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده گردد.
- از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو و کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری گردد.
- از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری گردد.
- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم بهره ببرید.
- به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
منبع: ایرنا زندگیمجله بهسان: مجله پزشکی و سلامت همراه با مقالات علمی