برنده جایزه بوکر معین شد

به گزارش شیوا مارکت، خبرنگاران : داگلاس استوارت نویسنده آمریکایی - اسکاتلندی برای خلق نخستین رمان خود با عنوان شاگی بِین به عنوان برنده جایزه بوکر 2020 انتخاب شد.

برنده جایزه بوکر معین شد

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، این رمان که داستان زندگی فقیرانه پسری به همراه مادر درگیر اعتیادش را در دهه 80 میلادی روایت می نماید در حقیقت بر اساس زندگی واقعی استوارت نوشته شده است. استوارت این کتاب را به مادرش که او را در دوران نوجوانی بر اثر اعتیاد به الکل از دست داده، تقدیم نموده است.

به این ترتیب استوارت 44 ساله به دومین نویسنده اسکاتلندی تبدیل می گردد که تا به امروز پیروز به کسب این جایزه ادبی 50هزار پوندی شده است. در سال 1994 جیمز کلمان برای خلق رمان چقدر دیر بود به عنوان نخستین نویسنده اسکاتلندی جایزه بوکر معرفی گردید.

استوارت از کتاب چقدر دیر بود به عنوان اثری که زندگی اش را دگرگون نموده است یاد می نماید چرا که معتقد است نخستین بار با مطالعه این کتاب مردم خود و گویش خود را در یک کتاب دیده است.

رمان شاگی بِین پیش از آن که توسط انتشارات گروو آتلانیک در ایالات متحده و پیکادور در بریتانیا منتشر گردد توسط 30 ناشر مختلف رد شده بود.

داگلاس استوارت که در شهر گلاسگو متولد شده است در سن 24سالگی پس از فارغ التحصیل شدن از کالج سلطنتی هنر لندن برای ورود به حرفه طراحی لباس به نیویورک نقل مکان کرد.

استوارت یکی از چهار نویسنده رمان اولی بود که در فهرست شش نفره نامزدهای نهایی این جایزه ادبی نهاده شده بودند.

دایان کوک برای سرزمین متروکه جدید، اونی دوشی برای شکر سوخته، برندن تیلور برای زندگی واقعی، تسیتسی دانگارمبگا برای رمان این جسد سزاوار سوگواری و مازا منجیست برای پادشاه سایه از دیگر شانس های سال جاری برای کسب جایزه بوکر بودند.

سال گذشته برناردین اواریستو و مارگارت اتوود برای نگارش رمان های دختر، زن، دیگر و وصیت ها مشترکا به عنوان برندگان بوکر معرفی گردیدند.

برنده جایزه بوکر که در سال ها گذشته در جریان یک مراسم رسمی در لندن معرفی می شد، سال جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا طی یک مراسم مجازی و با شرکت نامزدهای نهایی معین شد.

مراسم اعلام برنده سال جاری جایزه بوکر به دلیل جلوگیری از همزمان شدن با انتشار کتاب خاطرات باراک اوباما با دو روز تاخیر برگزار گردید. پیش تر اعلام شده بود اوباما نیز در این مراسم سخنرانی خواهد نمود.

قوانین جایزه بوکر در سال 2014 تغییر کرد و به موجب آن تمامی نویسندگانی که به زبان انگلیسی نوشته اند و آثارشان در بریتانیا منتشر شده است می توانند در این جایزه ادبی شرکت نمایند.

این قانون جدید مورد انتقاد صنعت نشر بریتانیا نهاده شد و این هشدار را که این قانون می تواند موجب سلطه نویسندگان آمریکایی گردد به دنبال داشت.

به استثنای دانگارمبگا، تمامی نویسندگان فهرست نهایی بوکر 2020 اهل ایالات متحده هستند و یا شهروند این کشور محسوب می شوند.

بانو هما: مجله کدبانوی خانه و خانواده

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 10 شهریور 1400 بروزرسانی: 10 شهریور 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 25547

به "برنده جایزه بوکر معین شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنده جایزه بوکر معین شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید