بیوگرافی جهان فنی زاده، عروسک گردان کلاه قرمزی

به گزارش شیوا مارکت، جهان فنی زاده فرزند پرویز فنی زاده و عروسک گردان شخصیت محبوب و خواستنی کلاه قرمزی است. در ادامه با بیوگرافی جهان فنی زاده با ما همراه باشید.

بیوگرافی جهان فنی زاده، عروسک گردان کلاه قرمزی

حتما برای شما هم جالب است بدانید شخصیتی که سال های کودکی تان را با او و کارتون های نمایشی زیبایش سپری نموده و احتمالا خاطرات زیادی هم از آن دارید چه کسی است. کلاه قرمزی یکی از عروسک های بسیار محبوب بچه های دهه های قبل و الان بوده و هست. در این مقاله با بیوگرافی جهان فنی زاده عروسک گردان کلاه قرمزی ما را همراهی کنید.

بیوگرافی جهان فنی زاده

جهان فنی زاده متولد آبان 1346 در تهران و عروسک گردان ایرانی است. در رشته علوم تجربه دیپلم گرفته است، پدرش مرحوم پرویز فنی زاده از بازیگران نام آشنای قبل از انقلاب و مادرش هایده غیوری است و تنها یک خواهر به نام هستی دارد. جهان فنی زاده ازدواج نموده و متاهل است و صاحب دو فرزند دوقلو به نام های سیاوش و ارشیا سهامی 18 ساله می باشد. او کلاه قرمزی را هم پسر عظیم تر خود می داند.

جهان فنی زاده از کودکی به خاطر شغل پدرش معمولاً در جشنواره های مختلف کودک و نوجوانی که در ایران برگزار می شد حضور داشت و آثار داخلی و خارجی شرکت کننده در این جشنواره ها را می دید. همین مسئله سبب شد تا از کودکی با تولیدات و نوع آثار عروسکی که برای کودک و نوجوان ساخته می گردد آشنا گردد. پس از آن، کم کم که از برنامه های کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان بیشتر استفاده کرد، تکرار دیدن این آثار موجب علاقه او به حضور در این رشته شد و در نهایت با انتخاب رشته عروسک گردانی برای همواره در جهانی بچه ها و نوجوانان باقی ماند. او هدف و دغدغه مهم زندگی اش را شاد کردن بچه ها و نوجوانان می داند.

شروع فعالیت های جهان فنی زاده

فنی زاده نخستین بار در سال 1364 در برنامه عروسکی تلویزیونی چتر با آواز باران عروسک گردانی را تجربه کرد. این برنامه برای شبکه اول سیما در قسمت های 25 دقیقه ای طراحی شده بود که در آن 2 عروسک جوجه وجود داشت که فنی زاده عروسک گردانی و آوازخوانی یکی از آن ها را بر عهده داشت. وی پس از آن در کاری با نام زاغچهٔ کنجکاو به کارگردانی رضا فیاضی حضور داشت. او با حضور در این برنامه ها کم کم جای خود را به عنوان عروسک گردان در تلویزیون تثبیت کرد. عروسک گردانی در آثاری چون گربه آوازخوان ساخته کامبوزیا پرتوی از دیگر آثار او در این دوره است.

عروسک گردانی کلاه قرمزی

بعد از چند همکاری با ایرج طهماسب و حمید جبلی با برنامه صندوق پست با ورود کلاه قرمزی به آن به شهرت رسید، کلاه قرمزی که در این برنامه قرار نبود به صورت ثابت باشد ماندگار شد و به مشهورترین کار وی تا آن موقع تبدیل شد. از نظر فنی زاده شکل ظاهری عروسک چندان مهم نیست. او ساختار بیرونی عروسک را چندان مهم نمی داند و برایش بیش از هر چیز سازنده عروسک مهم است زیرا معتقد است تا زمانی که یک عروسک به خوبی ساخته نگردد، عروسک گردان نمی تواند به خوبی با آن عروسک ارتباط برقرار نموده و آن را حرکت دهد. فنی زاده بیش از این که به دنبال عروسک های زیبا باشد به دنبال عروسکی است که بتواند با آن خوب کار کند. فهرست نمایش های او با کلاه قرمزی به توضیح زیر است:
  • کلاه قرمزی 91
  • کلاه قرمزی 92
  • کلاه قرمزی 90
  • کلاه قرمزی 88
  • کلاه قرمزی و سروناز
  • کلاه قرمزی و پسرخاله
  • کلاه قرمزی و بچه ننه
  • گربه آوازه خوان

او بعد از کلاه قرمزی شخصیت فامیل دور را از همه بیشتر دوست دارد و برای پسرخاله احترام قائل است.

جهان فنی زاده حدود سه دهه است بدون ادعا و خودنمایی فقط به عشق بچه ها هنرآفرینی می نماید و با وجود داشتن دو پسر نوجوان هنوز کودک درونش را شاداب و سرزنده نگه داشته است. بچه های دیروز و امروز ایران زمین، بخش زیادی از خاطرات خوبشان را مدیون عروسک گردان کلاه قرمزی هستند. هرچند شخصیت و پدیده محبوب کلاه قرمزی، نتیجه تلاشی گروهی و هنر افرادی چون حمید جبلی، ایرج طهماسب، مرضیه محبوب و جهان فنی زاده است، اما حضور فروتنانه دختر زنده یاد پرویز فنی زاده، بازیگر توانمند و فقید سینمای ایران نقش غیرقابل انکاری در دمیدن روح زندگی به این عروسک بی جان دارد.

جهان فنی زاده درباره موفقیت کاراکتر کلاه قرمزی می گوید: وجود آقای مجری دوست داشتنی و باور آقای ایرج طهماسب است که ما هم این شخصیت را باور می کنیم. در کنار آن صدای خوب آقای حمید جبلی و هنر خانم مرضیه محبوب به عنوان سازنده این عروسک است که کلاه قرمزی را باورپذیر و ملموس و دوست داشتنی می نماید. همه این افراد بخشی از روحشان را به کار می دمند و من هم عضوی از این جمع هستم.

جهان فنی زاده در مراسم بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم بچه ها و نوجوانان به عنوان یکی از بهترین عروسک گردانان کشور مورد تقدیر نهاده شد.

جهان فنی زاده در این مراسم گفت: خیلی خوشحالم اما ناراحتم که عروسک گردان خوبی نبودم چون 28 سال قایم شدم اما کسی مرا ندید.

وی اضافه نمود: خیلی دوست دارم برای بچه های گذشته و امروز کار کنم و لبخند بر لب همه آنها بنشانم.

درگذشت جهان فنی زاده

متاسفانه در شهریور 95 هایده غیوری مادر این هنرمند از سرطان عضله دخترش جهان فنی زاده اطلاع داد که در کمال تاسف موجب درگذشت وی در روز 8 دی ماه 95 شد. برای همه مردم ایران به خصوص خانواده گرامی اش طلب صبر می کنیم.

خیمه نیوز: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 27265

به "بیوگرافی جهان فنی زاده، عروسک گردان کلاه قرمزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیوگرافی جهان فنی زاده، عروسک گردان کلاه قرمزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید