ثبت بدترین عملکرد اقتصاد ژاپن
به گزارش شیوا مارکت، اقتصاد ژاپن بیش از هفت درصد کوچک شد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، رشد مالی سومین اقتصاد بزرگ جهان همان گونه که پیشتر نیز انتظار می رفت، کاهش داشته و در محدوده منفی باقی مانده است. به گفته اقتصاددانان و کارشناسان، شیوع ویروس کرونا و اخلال در زنجیره تجارت خارجی عوامل اصلی ثبت این عملکرد بد بوده اند. طبق اعلام دولت ژاپن در سه دوم امسال اقتصاد این کشور 7.6 درصد کوچک تر شده است.
این رشد که 0.5 درصد کمتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان و 6.9 درصد کمتر از رشد دوره مشابه قبل است، بدترین عملکردهای اقتصاد ژاپن از زمان ثبت آمارهای مربوطه رشد محسوب می شود. در بین بخش های مختلف، مخارج مصرف کنندگان 18.5 درصد کاهش یافته است. مخارج سرمایه ای نیز 1.5 درصد کمتر شده است. با این وجود مخارج دولتی و سرمایه گذاری ثابت رشد بهتری را تجربه کرده اند و به ترتیب 0.3 درصد و 0.4 درصد رشد منفی داشته اند.
تجارت خارجی ژاپن نیز کاملا تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است تا جایی که طی مدت فوق صادرات این کشور 18.5 درصد و واردات نیز 0.5 درصد کاهش پیدا کرده است. بدین ترتیب کسری تراز تجاری بیش از پیش افزایش یافته است.
در حال حاضر بزرگ ترین شریک تجاری ژاپن محسوب می شود و در نتیجه شیوع کرونا، روابط تجاری دو طرف تا حد زیادی کاهش یافته است. هم چنین گردشگران چینی که بزرگ ترین بازدیدکنندگان خارجی از ژاپن هستند نیز فعلا از ورود به این کشور منع شده اند.
ژاپن یکی از کمترین خسارت ها را از شیوع کرونا در بین اقتصادهای پیشرفته متحمل شده است حدود 38هزار ژاپنی به کرونا مبتلا شده اما حدود 1090نفر جان خود را از دست داده اند.
بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تا به امروز در مجموع حدود 14.4 تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده است تا از پیامدهای مالی ویروس کرونا بکاهد.
منبع: خبرگزاری ایسناطفره: طفره: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری