جاده چالوس، فرصتی عظیم برای توسعه گردشگری البرز
به گزارش شیوا مارکت، در محور کرج ـ چالوس حدود 140 واحد پذیرایی با عنوان تأسیسات گردشگری مستقر است که از این بین، 60 واحد با مجوز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مشغول فعالیت هستند.
تعدادی از واحدهای بدون مجوز که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند سند قطعی یا تفکیکی ندارند. همچنین بعضی از آن ها به دلیل قرار دریافت نزدیک آبریز و کنار رودخانه اجازه ساخت و ساز نداشته و در نتیجه شرایط و ضوابط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان را برای اخذ مجوز ندارند و برای برطرف سایر نواقص و تغییر کاربری باید به اداره آب و فاضلاب، اداره کل محیط زیست و سازمان جهاد کشاورزی استان مراجعه نمایند.
البرز به رغم وجود ظرفیت های تاریخی و طبیعی بسیاری که در خود جای داده است بیشتر به یک جهت گردشگری مشهور است تا یک مقصد گردشگری، در واقع راه ارتباطی و جهت دسترسی به شهرهای مختلف از آن می گذرد که زمینه لازم را برای توسعه گردشگری و امکانات رفاهی فراهم می نماید.
در این میان شاید کمتر کسی است که گذرش به جاده معروف ایران، چالوس که نام رسمی آن پنجاه و نه است، نیفتاده باشد. جاده ای دارای آثار و ابینه تاریخی و طبیعی از قبیل سد امیرکبیر، کاخ شهرستانک، تونل های متعدد در طول جهت و روستاهای بکر و هدف گردشگری که شهرت جهانی دارد. جاده ای که در هر چهارفصل زیبایی های خاص خودش را دارد و گوشه ای از عظمت آفرینش را به نمایش می گذارد.
مسافران ورودی از شهرهای دیگر علاوه بر تماشای این جاده زیبا و لذت بردن از طبیعت آن، در طول جهت می توانند از امکانات موجود مانند رستوران ها، سفره خانه ها و ... استفاده نمایند که این امر قطعا نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری استان دارد.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز طرح های تشویقی و حمایتی بسیاری برای کسب و کار مستقر در جاده چالوس در نظر گرفته است که شامل معافیت 50درصدی مالیات، احتساب انرژی های مصرفی مانند آب، برق و گاز بر اساس نرخ صنعتی و ارائه وام و تسهیلات بانکی حوزه گردشگری با شرایط ویژه برای تجهیز، تعمیر و بازسازی رستوران ها و سفره خانه هاست.
مراحل صدور مجوز چگونه است
مراحل صدور مجوز در کمترین زمان ممکن انجام می گردد که شامل آنالیز درخواست متقاضی در کمیته فنی معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی استان و صدور موافقت اصولی و تایید نقشه است که در تقسیمات شهری جزو واحدهای بین راهی محسوب می شوند.
در مرحله بعد پرونده در ماده یک جهاد کشاورزی و کارگروه زیربنایی استانداری مطرح می گردد و پس از آن فرد متقاضی با مجوز صادر شده برای دریافت پروانه ساخت به بخشداری یا شهرداری منطقه مورد نظر مراجعه می نماید.
بعد از اتمام ساخت، واحد احداثی برای دریافت پروانه بهره برداری به معاونت گردشگری استان معرفی می گردد که در ابتدا پروانه بهره برداری با اعتبار شش ماهه یا یک ساله و سپس سه ساله صادر می گردد. متقاضی واحد پذیرایی سپس باید با در دست داشتن پروانه ساخت به معاونت گردشگری استان مراجعه کند.
نرخ گذاری خدمات ارائه شده در واحدهای پذیرایی هم یک فرآیند خاص را طی می نماید. این نرخ گذاری از سوی انجمن صنفی با در نظر دریافت نرخ تورم محاسبه می گردد و پس از تصویب نرخ نامه در معاونت گردشگری، به واحدهای پذیرایی اعلام می گردد.
حمایت از واحدهای پذیرایی در زمان شیوع کرونا
خبر خوب برای واحدهای پذیرایی که در اثر شیوع کرونا و تعطیلی اجباری با مشکل و رکود مالی روبرو شده اند این است که با توجه به تصمیم هیئت دولت مبنی بر ایجاد ساز و کار حمایتی از واحدهای پذیرایی و تأسیسات گردشگری با پرداخت وام تا سقف 160 میلیون ریال با سود هجده درصدی به ازای هر نفر نیروی کار شاغل در این واحدها، موافقت شده است.
پس از فراخوان، ثبت نام متقاضیان نیز در سامانه جامع کارا انجام شد و واحدهای پذیرایی ثبت نام شده برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند تا بخشی از ضرر و زیان کسب و کار در زمان کرونا با طرح های حمایتی جبران گردد.
با توجه به آسیب جدی وارده به کسب و کارها و تأسیسات گردشگری در دوران شیوع کرونا، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز به عنوان حامی این حوزه با ارائه تسهیلات بانکی تا حدی درصدد برطرف ضرر و زیان این واحدها بر آمده است و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار ننموده به گونه ای که چراغ واحدهای پذیرایی در این جاده زیبا و پرتردد تا به امروز روشن نگه داشته شده است.
همچنین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در راستای وظیفه ذاتی خود مبنی بر نظارت بر واحدهای صنفی مستقر در جاده چالوس، ارزش گذاری خدمات ارائه شده و رعایت حداکثری دستورالعمل های بهداشتی ستاد ملی کرونا اقدام به برگزاری گشت های مشترک با دانشگاه علوم پزشکی استان نموده است چرا که حفظ سلامتی گردشگران، مسافران و همچنین پرسنل واحدهای پذیرایی اهمیت دارد.
منبع: گردشبانمجله سایه: مجله سایه: وبلاگ سینما و سرگرمی