خواص فندق و روغن فندق
به گزارش شیوا مارکت، مهمترین خواص فندق (Hazelnut) و روغن فندق شامل یاری به کاهش کلسترول خون، خاصیت ضد سرطان، ضد التهاب، ضد چربی و ضد کرم است.

فندق یکی از آجیلهای خوشمزه و پرطرفدار در سراسر دنیا و به ویژهدر بین مردم ایران است. این میوه خوشمزه و سودمند دارای ارزش غذایی بالایی بوده ازمهمترین خواص فندق میتوان به مغذی و مقوی بودن آن، خاصیت ضد سرطان، ضد چربیو ضد کرم اشاره کرد.
در طب سنتی نیز از خواص فندق (مغز دانه)، برگ و پوست تنه آننیز برای درمان بیماری ها استفاده میگردد. روغن فندق نیز یکی از فرآورده های حاصلاز فندق می باشد که مزایای متعددی برای سلامتی دارد . به طوریکه استفاده از روغن دانه فندق برای درمان تب و عفونتهایانگلی روده خصوصا کرمک در گذشته بسیار رایج بوده است.
از دیگر کاربردهای فندقاستفاده از آن در ساخت محصولات بهداشتی و است. برای آشنایی بیشتر با خواص فندق وارزش غذایی این میوه سودمند در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
گیاه شناسی فندق
فندق درختچه ای پایدار و تک پایه به ارتفاع 5/1متراست که در محیط مناسب و مساعد برای رشد آن گاهی تا ارتفاع 6 تا 7 متر نیز میرسد وبه سهولت میتواند جنگل انبوهی از درختان فندق ایجاد کند. برگهای درخت فندق پهن ونوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و گلهایی بر دو نوع نر و ماده دارد. میوهاین درخت که فندق نامیده میگردد، در حالت تازه در پوشش سبز رنگی پوشیده شده است ولیتدریجا پس از خشک شدن از آن جدا میگردد.
خواص فندق و روغن فندق (طبیعت و خواص درمانی)
فندق میوهای با طبع گرم و خشک است. بعضی از مهمترین خواصدرمانی فندق به طور خلاصه عبارتند از:
- دانههای فندق سرشار از مواد معدنی مانندمنگنز، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم می باشد . از این رو بسیار مقوی و مغذی بوده برای برطرف کمخونی مفید است.
- به دلیل داشتن ویتامین ای، یکی از اصلی ترینخواص فندق و روغن فندق حفظ سلامت پوست و مو است. ویتامین E موجود در این میوه با علائم پیری پوست مانندلکه های تیره، خطوط و چین و چروک مبارزه میکند، ضمن این که از پوست در برابر آسیبهای نور خورشید محافظت میکند. در حقیقت مصرف روغن فندق راهی برای جلوگیری از آفتابسوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش است .
- فندق سرشار از ویتامین های گروه ب بوده، دارایخاصیت ضد التهابی است و برای تقویت ذهن و مغز بسیار مفید است.
- خوردن فندق برای بچه ها در حال رشد و نوجوانانبسیار مفید بوده و توصیه میگردد. به طور کلی کسانی که ضعف عمومی دارند،توصیه میگردد روزانه 10 عدد فندق بخورند .
- استفاده از فندق برای بیمارن مبتلا به ناراحتیهای کبد مفید است.
- اخیرا اثرات ضد سرطانی بسیار خوبی برایفندق (مغز، برگ و پوست درخت) به دست آمده است. یاری به پیشگیری و تا حدودی درمانسرطان پروستات، تخمدان، دستگاه گوارش و ریه از دیگر خواص فندق است.
- مصرف فندق باعث کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلابه دیابت میگردد.
- مصرف فندق به دلیل محتوای فیبر آن، موجب احساسسیری طولانی مدت می گردد و برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن مفیداست.
- استفاده از روغن فندق برای تقویت نیروی جنسیمفید است.
ارزش غذایی فندق
فندق یکی از دانه های نسبتا پر کالری محسوب میگردد. همچنین دانه فندق شامل ترکیبات شیمیایی گیاهی ازجمله پروآنتوسیانیدین، کورستین و کامفرول است . فندق سرشار از ویتامین ای است و منبع بسیار خوبی برای ویتامین های ب1، ب2، کلسیم و پتاسیم محسوب میگردد.
جدول ارزش غذایی و خواص فندق
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 628 کیلو کالری |
چربی | 60/7 گرم |
پروتئین | 14/9 گرم |
کربوهیدرات | 16/7 گرم |
قند | 4/34 گرم |
فیبر | 9/7 گرم |
سدیم | 0 |
پتاسیم | 680 میلی گرم |
کلسیم | 114 میلی گرم |
فسفر | 290 میلی گرم |
آهن | 4/7 میلی گرم |
مس | 1/7 میلی گرم |
منیزیم | 163 میلی گرم |
منگنز | 6/17 میلی گرم |
فولات | 113 میکرو گرم |
ویتامین ب6 | 0/563 میلی گرم |
نیاسین | 1/8 میلی گرم |
ویتامین آ | 20 واحد |
ویتامین کا | 14 میکرو گرم |
مضرات فندق (موارد منع مصرف و موارد احتیاطی)
- فندق یکی از تنقلات حساسیت زا بوده و ممکن استمصرف آن در بعضی افراد موجب بروز حساسیت های شدید گردد.
- مصرف فندق همراه با بعضی داروهای آنتی اسید نظیررانیتیدین و سایمتیدین ممکن است با بروز عواضی همراه باشد، بنابراین از مصرف فندقهمزمان با این داروها اجتناب کنید.
- به طورکلی زیاده روی در مصرف فندق، باعث ایجادنفخ و گاز شکم شده و ممکن است حالت تهوع فراوری می نماید. بااین وجود برای مشاهده اثرات درمانی و خواص فندق بهتر است روزانه 25 گرم فندق خوردهگردد.
گردآوری: مجله اینترنتیخبرنگاران
منبع: setare.comتفطن: تفطن: گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل