درمان سرپایی کرونا با زعفران و عناب، 6 ماه دپوی پانسمان ای بی داریم

به گزارش شیوا مارکت، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: درحال حاضر در فرایند نزولی پیک پنجم هستیم و هنوز وارد پیک ششم نشده ایم.

درمان سرپایی کرونا با زعفران و عناب، 6 ماه دپوی پانسمان ای بی داریم

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی خبرنگاران، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت و رئیس کمیته علمی کووید 19 در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا اظهار کرد: امروز چند موضوع مورد بحث نهاده شد که یکی از آن ها صندلی طب ایرانی در درمان کرونا بود؛ ما طبی غنی و چندهزارساله داریم و همانطور که می دانید در کرونای سرپایی درمان خاص دارویی نداریم و درمان ما علامتی است و درمان فقط در حد رفع کردن علائم، تب یا مسائل گوارشی است و می توانیم از مکمل های طب ایرانی که استاید دانشگاه روی آن کار کردند استفاده کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از عناب، زعفران، سیر و شیرین بیان در بیماران سرپایی کرونا موثر است البته حتما باید پزشک تشخیص دهد که فرد کرونای خفیف گرفته و از این مکمل ها استفاده کرد، زیرا اثربخشی قابل توجه دارند، اما در موارد بستری توصیه می کنیم به هیچ وجه خود درمانی صورت نگیرد و باید دانست که اساتید طب ایرانی در بیمارستان ها جهت ارائه مشاوره حضور دارند و حتما باید برای موارد بستری صرفا درمان با طب مکمل بر اساس نظر پزشک معالج انجام گردد.

جان بابایی درباره واکسیناسیون اظهار کرد: آنچه که مطالعات کشوری نشان داده واکسیناسیون با این حجم وسیع سبب شده تا مرگ و میر در افراد بالای 60 سال به طور قابل ملاحظه ای در پیک پنجم نسبت به پیک چهارم کاهش یابد در آغاز پیک پنجم جمعیت بالای 65 سال و کادر درمان واکسینه شده بودند که این گروه مبتلایان جدی و مرگ و میر زیادی نداشتند با واکسیناسیون وسیع قسمت اعظم گروه هدف واکسینه شدند و باید توجه داشت با گذشت زمان آثار واکسیناسیون عیان تر می گردد و فرایند بیماری کرونا و آمار بیماران بدحال روبه کاهش است البته سرعت کاهش اندازه فوتی ها اندکی کمتر است و بیمارانی که به درمان پاسخ نمی دهند فوت می نمایند.

معاون درمان وزارت بهداشت بهداشت با تاکید بر اینکه هنوز وارد پیک ششم نشده ایم، اظهار کرد: درحال حاضر در فرایند نزولی پیک پنجم هستیم این به معنای کاهش رعایت دستورالعمل های بهداشتی نیست البته در بعضی استان ها یک اندازه افزایش بیماران سرپایی داشتند که اگر مدیریت گردد آن ها هم اندازه مراجعاتشان کمتر خواهد شد.

جان بابایی درباره اثربخشی واکسن ها گفت: بیشترین تاثیر واکسن در کاهش مرگ و میر و کاهش بیماران شدید بوده و اصل این است که با واکسیناسیون مرگ و میر را کاهش دهیم. مطالعات بیانگر اثربخشی واکسن های فراوری داخل است و عوارض آنها قابل چشم پوشی است و کمترین عارضه را دارند و اثربخشی آنها در بالین و در آزمایشگاه ثابت شده است.

رییس کمیته علمی کووید 19 درباره تفاوت دوز بوستر و سوم گفت: دوز بوستر برای کسانی بوده که بیش از 6 ماه از تزریق دوز دومشان گذشته است و افراد پرخطر مثل کادر پزشکی هستند که باید دوز یادآور تزریق نمایند. الان بیش از 100 هزارنفر از کادر پزشکی دوز بوستر دریافت کردند در عین حال این بحث نیز مطرح شد تا برای افراد پرخطر دوز سوم مصرف گردد تا زودتر از دوز یادآور باشد که این موضوع درصورتی که در ستاد ملی مصوب گردد قابل اجرا است زیرا سبد واکسیناسیون خوبی در کشور شکل گرفته است. تاکید کمیته علمی استفاده از واکسن های داخلی کشور برای دوز بوستر و دوز اضافه است.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره صدور مجوز واکسن های فخرا و رازی کووپارس گفت: در کشور آزمایشگاه و سازمان غذا و دارو داریم و حتی داروها قبل از عرضه ارزیابی و آنالیز می شوند. درمورد واکسن هم چنین است و هیچگونه اغماضی صورت نمی گیرد و امروز آثار خوب واکسن های پاستور و برکت را می بینیم و باید دانست که فرایند صدور مجوز به درستی در حال اجرا است.

وزارت بهداشت درباره فرایند آنفلوآنزا در کشور در پاسخ به خبرنگاران گفت: مواردی از بیماری آنفلوآنزا شناسایی شد اما باید توجه داشت که افتراق آن در موارد سرپایی با کووید19 سخت است چون علائم تقریبا مشابه است. از طرفی تست گرفتن از همه ارزان نیست و امکان تست گرفتن از همه را نداریم و در نهایت مراقبت های کووید برای آنفلوآنزا و تشخیص بیماری مهم است. اکنون واکسن در داروخانه ها توزیع شده است و ویروس هم در کشور شناسایی شده است و اینکه بخواهیم افتراق دهیم چقدر موارد آنفلوآنزا در کشور است، ارزان نیست.

جان بابایی درباره نرخ پایین واکسیناسیون در بعضی استان ها گفت: متاسفانه در بعضی استان ها مشارکت برای واکسیناسیون کمتر است که در این استان ها اندازهی فرایند سرپایی افزایش داشته است. قطعا اگر مشارکت استان ها افزایش نیابد باید نگران پیک بعدی در آن استان ها باشیم. واکسیناسیون مهم ترین اقدام پیشگیری و درمانی است. درصد بیماران بدحال بستری که واکسن زده بودند و مبتلا شدند کمتر از 4 یا 5 درصد بوده است، بیش از 95 درصد بیماران شدید بستری کسانی بودند که واکسن نزده بودند.

وی درباره شناسایی سویه نو کرونا گفت: فعلا سویه نوی از بیماری در ایران و جهان شناسایی نشده است، حتی سویه مو و لامبدا هم که مطرح شد هم الان جای نگرانی ندارد. الان سوش جهان و ایران دلتا است البته دلتا پلاس هم دربعضی کشورها شناسایی شده ولی خوشبختانه واکسن های نوی که طرحی شدند حتی بر سوش دلتا هم اثرگذار هستند .

معاون درمان وزارت بهداشت درباره اجرای نظام ارجاع در کشور گفت: قسمتی از نظام ارجاع درحال اجرا است ولی اینکه کامل اجرا نمی گردد درست است . بیش از 10 برابر مراجعین بیمارستانی، مراجعه به مراکز بهداشتی داریم و حتی در کرونا چنین است اگر قرار بود و این نشان دهنده وجود نطام ارجاع است.

جان بابایی درباره ادعای مطرح شده پیرامون مفقود شدن بخشی از پانسمان بیماران EB ، گفت: اکنون در تامین پانسمان بیماران ای بی مسئله ای نداریم و تا 6 ماه آینده پانسمان به اندازه کافی دپو داریم و برای 6 ماه بعد از آن هم تقریبا 50 درصد اقلام تامین شده است و تمام پیگیری ها به وسیله سازمان غذا و دارو و وزارت خارجه درحال انجام است . درمورد ادعای مطرح شده حوزه بازرسی و غذا و دارو باید ورود نمایند و برای من به عنوان معاون درمان دپوی کافی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 10 آذر 1400 بروزرسانی: 10 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 29695

به "درمان سرپایی کرونا با زعفران و عناب، 6 ماه دپوی پانسمان ای بی داریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان سرپایی کرونا با زعفران و عناب، 6 ماه دپوی پانسمان ای بی داریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید