سندرم قلب شکسته
به گزارش شیوا مارکت، طبق تحقیقات جدید دکتر کریستین تمپلین،رئیس مرکز قلب دانشگاه علوم پزشکی زوریخ، حوادث استرس زای زندگی اثر منفی مستقیمی روی قلب می گذارد و خطر مرگ ومیر زودرس در میان افراد مبتلابه سندرم قلب شکسته بیشتر است.

به گزارش خبرنگاران، ارتباط میان افسردگی و بیماری های قلبی عروقی موضوع تازه ای نیست اما محققان گذرگاه های بیوشیمیایی را یافته اند که در آن استرس نقشه واسطه ای مهمی را بازی می نماید.
یکی از رویدادهای ناگوار قلبی عروقی که می تواند ناشی از استرس شدید باشد،سندرم قلب شکسته است که به عنوان بیماری نادر،علائم حمله قلبی را شبیه سازی می نماید. این سندرم در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد.
افراد مبتلابه این سندرم (takotsubo cardiomyopathy) با استرس شدید، درد ناگهانی قفسه سینه گرفته و نفسشان ضعیف می گردد. البته این سندرم باعث گرفتگی و مسدود شدن رگ نمی گردد، بلکه بخشی از قلب به درستی خون را پمپاژ نمی نماید. برخی محققان معتقدند هورمون ناشی از استرس در پاسخ به احساسات شدید، مانند عصبانیت، خشم یا تعجب فراوری می گردد.
سندرم قلب شکسته می تواند مرگبار باشد اما اغلب بیماران با استراحت در عرض چند هفته به حالت عادی بازمی گردند. درهرحال یک نفر از 10 نفری که دچار شوک کاردیوژنیک می شوند به این دلیل است که خون کافی به بقیه بدن ارسال نمی گردد.
یافته های دکتر تمپلین، بر اساس مقایسه دیتای جمع آوری شده از 198 مبتلابه سندرم با شوک قلبی با 1880 نفرمبتلابه سندرم بدون شوک و از روی International Takotsubo Registry به دست آمده است. متوسط سن گروه اول 63.4 سال و متوسط سن دسته دوم 67.2 سال بود و آن ها به این نتیجه رسیدند که میزان استرس در گروه اول دو برابر گروه دوم بوده است. یک حادثه استرس زا می تواند منجر به حمله آسمی شده و یا احتیاج به جراحی را ضروری سازد. همچنین افراد مبتلابه سندرم همراه با شوک یا در بیمارستان فوت کردند(23 درصد) یا در 5 سال بعد بر اثر بیماری جان خود را از دست دادند. تنها 2 درصد از افراد گروم دوم بعداً فوت شدند.
5656
منبع: خبرآنلاینtour-malaysia.ir: تور مالزی | تور مالزی ارزان، تور لحظه آخری مالزی، تور مالزی نوروز، بهار، پاییز، تابستان، زمستان مالزی را از ما بخواهید.