هفت اثر تاریخی دلیجان در انتظار ثبت ملی
به گزارش شیوا مارکت، اسماعیل شراهی در مصاحبه با خبرنگاران اضافه نمود: پرونده هفت بنای تاریخی در شهرستان دلیجان در دست تهیه و تدوین برای ثبت در آثار ملی نهاده شد و این میراث کهن شامل ساختمان موزه در شهر دلیجان، منزل یوسفی ها در شهر نراق، آسیاب آبی نراق، مسجد امام حسن(ع) روستای بیجکان، عمارت تالار در روستای باران جاسب، محوطه باستان شناسی در روستای قالهر است.

مدیر پژوهش و باستان شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: اردیبهشت ماه امسال نیز قنات بهر یار دلیجان که قدمت آن به سده های چهارم تا پنجم قمری برمی شود، ثبت ملی شد.
شراهی در ارتباط با این قنات تاریخی متعلق به قبل از دوره صفویه گفت: طول این قنات سه و نیم کیلومتر و شامل دو شاخه بزرگ و کوچک با چهار مادر چاه است که در یک محل در انتهای سرچشمه به هم می پیوندد .
وی اعلام کرد: بر اساس مستندات و مدارک موجود و مطالعات باستان شناسی این قنات مربوط به قبل از دوره صفویه و سده های ششم و هفتم قمری است.
مدیر پژوهش و باستان شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: فرآیند ثبت در فهرست آثار ملی شامل جمع آوری اطلاعات در خصوص بنای تاریخی و تهیه پرونده، ارسال به کمیته برای آنالیز، تایید نهایی و ثبت ملی است.
شراهی گفت: آب و هوای مناسب، مناظر زیبای طبیعی و واقع شدن در جهت شاهراه ارتباطی شمال به جنوب از مزیت های شهرستان دلیجان است.
شهر نراق دلیجان بیش از 9 خانه تاریخی با قدمت 200 سال را در دل خود جای داده و خانه فاضلین نراقی(ملا احمد و ملامهدی نراقی) که از علمای شیعه و مفاخر استان مرکزی هستند در این شهر بیش از 280 سال قدمت دارد.
لازم به ذکر است تا به امروز 44 مورد از آثار تاریخی دلیجان ثبت ملی شده و غار چال نخجیر، آب انبارهای نراقی، مسجد جامع نراق، بازار شمس السلطنه، کاروانسرا و پل دودهک، قلعه و غار کهک و منطقه نمونه گردشگری جاسب و اردهال از جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان دلیجان هستند.
منبع: خبرگزاری مهرتور فرانسه: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.