کسری 1000 میلیاردی پوشش بیمه شدگان جدید، وضعیت پزشک خانواده

به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران، محمد جواد کبیر در نشست خبری روز دوشنبه به برنامه های سال 94 این سازمان اشاره نمود و گفت: در امسال قصد داریم به وسیله تعامل و همفکری با انجمن های علمی کشور در راستای کیفیت خدمات اقدام کنیم و همچنین کیفیت بخشیدن به دفترچه های بیمه، اقدام دیگری است که انجام می گردد.

کسری 1000 میلیاردی پوشش بیمه شدگان جدید، وضعیت پزشک خانواده

وی تاکید نمود: با همکاری وزارت بهداشت در شهرهای دارای 30 تا 50 هزار نفر جمعیت، پزشک خانواده را اجرایی کنیم و همچنین توجه به حقوق مردم با استفاده از توانمندسازی آنها در اولویت برنامه های سازمان نهاده شده است به طوری که تا انتها شهریورماه برنامه ای را برای پاسخگویی به سئوالات مردم تدوین خواهیم کرد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه ها اشاره نمود و گفت: پرداخت مطالبات در گذشته طی سه ماه انجام می شد، اما به دلیل عدم تخصیص منابع کافی در سال گذشته، در حال حاضر به 5 ماه رسیده است.

به گفته کبیر، در سال 93، 62 درصد از منابع مورد احتیاج مطالبات داروخانه ها به ما تخصیص داده شد و سازمان بیمه سلامت از جمله سازمان هایی است که مکلف است بر اساس منابعی که در اختیارش قرار می گیرد، پرداخت های به موقع و به هنگامی داشته باشد که متاسفانه در سال گذشته این اتفاق رخ نداد و ما نتوانستیم مطالبات مراکز طرف قرارداد را به موقع پرداخت کنیم.

وی گفت: در سال گذشته در حوزه های دیگر نیز بخشی از منابع ما تخصیص پیدا نکرد و یک بیمه مستقل و کارآمد زمانی می تواند ایفای نقش کند که بتوانیم منابع را به طور کامل به حوزه های زیرمجموعه خود اختصاص دهیم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: در امسال تفاهم نامه ای را با وزارت بهداشت به صورت کلی امضا نموده ایم اما فعلا هیچ برنامه ای برای افزایش پوشش داروهای جدید و خاصی نداریم.

کبیر در مورد پوشش خدمات توانبخشی در سازمان بیمه سلامت، توضیح داد: در حوزه توانبخشی، سازمان اهتمام جدی را ایجاد نموده به طوری که بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که بر اساس ضوابط و استانداردها و راهنمایان بالینی مداخلات حوزه توانبخشی را در دستور کار خود قرار دهیم.

به گفته وی، در این حوزه دو رویکرد پیشگیری و بازتوانی وجود دارد که برای هر یک از آنها باید برنامه ریزی خاصی انجام شود به طوری که با انجمن فیزیوتراپی جلساتی برگزار نموده ایم تا بتوانیم بیمه خدمات مورد احتیاج توانبخشی را در دستور کار قرار دهیم.

کبیر گفت: در مجموع بخشی از اقلام توانبخشی تحت پوشش بیمه سلامت نهاده شده است که در کتاب ارزش نسبی نیز درج شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 40 میلیون و 400 هزار نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند، گفت: 10 میلیون و 900 هزار نفر در سایت بیمه همگانی ثبت نام نموده که از این میان برای 9 میلیون و 383 هزار نفر آنها دفترچه صادر شده است.

کبیر به عقد قرارداد با بیمارستان های خصوصی اشاره و تاکید نمود: سازمان بیمه سلامت هیچ محدودیتی برای عقد قرارداد با بیمارستان های خصوصی ندارد و در بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ نیز کوشش کردیم این اتفاق رخ دهد و با بسیاری از بیمارستان های خصوصی قرارداد داریم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: اولویت اول ما کیفیت بخشیدن به خدمات بخش دولتی و تخصیص کامل منابع در این بخش است به طوری که هیچ خدماتی در بخش دولتی نداریم که در بخش خصوصی وجود داشته باشد، بنابراین باید بتوانیم پاسخگویی را به بیمه شدگان در بخش دولتی بیشتر کنیم.

کبیر به خدمات دندانپزشکی اشاره نمود و گفت: برای اولین بار از سال گذشته خدمات دندانپزشکی برای بچه ها زیر 14 سال مورد توجه نهاده شد که در اولین گام ورود بعضی از خدمات دندانپزشکی در تفاهم نامه بیمه روستائیان انجام شد و البته در وزارت بهداشت نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

وی گفت: در حال حاضر این خدمات دندانپزشکی به اقدامات پیشگیرانه، مراقبت های اولیه، فلورایدتراپی و ... اختصاص دارد.

به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، خدمات دندانپزشکی در همه جهان خدمات ارزانی نیست و در کشورهای پیشرفته انگلیس و کانادا نیز، خدمات تا 16 سال رایگان است و بعد آزاد می شود.

کبیر به منابع سازمان بیمه سلامت اشاره نمود و گفت: در سال 93 با کمبود منابع در بخش داروخانه ها روبرو شدیم به طوری که تا امروز در بعضی از استانها مطالبات تا انتها دی، در بعضی دیگر تا انتها بهمن و در تعدادی از استانها نیز تا انتها اسفند پرداخت شده است.

وی گفت: از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده 77 درصد دریافت و از محل اعتبارات سازمان بیمه سلامت نیز 93 درصد دریافت کردیم و همین باعث شد که منابع سال 94 صرف هزینه های سال گذشته شود که البته ریاست جمهوری و معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در کوشش هستند تا کسری اعتبارات را جبران نموده و بتوانیم گام های موثری برداریم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به منابع هدفمندی یارانه ها اشاره نمود و گفت: در سال گذشته 550 میلیارد تومان از منابع هدفمندی یارانه ها پیش بینی شده بود، اما 70 میلیارد تومان آن به سازمان اختصاص پیدا کرد و منابع مورد احتیاج برای بیمه شدگان جدید در سال 93، 1700 میلیارد تومان بود که توانستیم 700 میلیارد تومان آن را از منابع خود پرداخت کنیم و در حال حاضر برای بیمه شدگان جدید هزار میلیارد تومان کسری اعتبار داریم.

کبیر گفت: برای پوشش بیمه شده های جدید با توجه به افزایش تعرفه ها بر اساس تفاهم با وزارت بهداشت و توافقات انجام شده هم وزیر رفاه و هم رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی توافق نموده اند که در اسرع وقت این کسری را جبران نمایند و امیدواریم در انتها شهریور منابع پیش بینی شده برای سال 93 و 94 را دریافت کنیم و ضمن جبران صد در صد هزینه های سال 93 بتوانیم اعتبارات مورد احتیاج برای امسال را نیز تامین نماییم.

وی در مورد مطالبات بیمه سلامت از سازمان های دیگر به خبرنگاران، گفت: مطالبات ما از سازمان های مختلف متفاوت است و یکی از اقدامات خوبی که در امسال انجام شد این بود که بنیاد شهید 106 میلیارد تومان از بدهی خود را پرداخت کرد.

به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، یکی از اقداماتی که بیمه سلامت به شدت دنبال آن است پرداخت حق بیمه ای است که از صندوق کارکنان دولت باید پرداخت شود و اگر این منابع پرداخت نشود، با اختلالاتی روبرو خواهیم شد.

کبیر همچنین در مورد جایگزین شدن کد ملی به جای دفترچه بیمه به خبرنگاران، گفت: در حال حاضر در 40 تا 50 بیمارستان در استانهای مختلف برای احراز هویت به جای دفترچه بیمه از کارت ملی استفاده می شود. یکی از اقدامات ما در امسال این است که پوشش کد ملی را در بسیاری از بیمارستانها افزایش دهیم که این موضوع به مدیریت منابع نیز یاری می نماید و از سوی دیگر در کوشش هستیم که در امسال مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق روستایی و همچنین استان های فارس و مازندران که طرح پزشک خانواده اجرایی می شود از کد ملی به جای دفترچه بیمه استفاده کنیم.

وی در مورد رایگان بودن ثبت نام بیمه همگانی برای اقشار مختلف، گفت: این سیاست به رویکرد دولت از اقشار آسیب پذیر باز می شود اما من معتقد به این نیستم که رایگان بودن بیمه همگانی بدون چارچوب ادامه پیدا کند و دیدگاهم این است با توجه به دهک های مختلف کشور، این ثبت نام ها انجام شود و فعلا افراد یارانه بگیر رایگان بیمه می شوند و مابقی افراد را نیز سیاست های دولت معین می نماید.

کبیر با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده 6 تا 10 میلیون و حتی 12 میلیون فرد فاقد پوشش بیمه ای در کشور زندگی می نمایند، گفت: مراجعه این افراد به واحدهای درمانی نشان می دهد که اکثریت آنها از گروه های آسیب پذیر، کم درآمد و احتیاجمند جامعه هستند. و به همین دلیل پوشش بیمه همگانی از سوی دولت انجام شد .

وی در مورد یکپارچه سازی خدمات بیمه ای گفت: این بحث دو موضوع ساختاری و فرآیندی دارد و به دلیل نوع روابط بیمه ها مسائل جدی داریم اما با برگزاری جلسات کارشناسی با بیمه های مختلف در سال گذشته 8 گروه تخصصی تشکیل شد که در آنها در مورد اقداماتی مانند عقد قرارداد، پایش و نظارت پوشش سرپایی و بستری به ادبیات مشترکی رسیدیم و در ابتدای اردیبهشت امسال این دستورالعمل از سوی وزیر رفاه ابلاغ شد.

به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، باید توجه داشت که منابع در کشور ما کم نیست اما برای وحدت رویه احتیاجمند تعاملات ویژه هستیم.

وی در مورد تعامل با سازمان بهزیستی در مورد دریافت آمار بچه ها کار و بیمه آنها تاکید نمود: 80 درصد مراجعان به سامانه امید برای پوشش بیمه ای کمتر از40 سال سن داشتند و 70 درصد از سرپرستان خانوار که در این سامانه ثبت نام نموده اند دارای تحصیلات دیپلم و زیردیپلم بودند و 62 درصد از آنها درآمد زیر 500 هزار تومان داشتند.

کبیر گفت: با توجه به این شرایط عمده ثبت نام شدگان از اقشار آسیب پذیرند و باید براساس دهک های درآمدی سهم حق بیمه افراد را مجدداً تعریف کنیم.

وی گفت: با معرفی نامه از سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی کوشش می کنیم برای افرادی به نام بچه ها کار تمهیدات لازم را داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 19 آبان 1398 بروزرسانی: 30 فروردین 1399 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 11595

به "کسری 1000 میلیاردی پوشش بیمه شدگان جدید، وضعیت پزشک خانواده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کسری 1000 میلیاردی پوشش بیمه شدگان جدید، وضعیت پزشک خانواده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید