گلکسی فولد سامسونگ؛ گجتی کاربردی یا صرفا پر زرق وبرق؟

به گزارش شیوا مارکت، گوشی تاشو گلکسی فولد به نوعی گوگل گلسِ سامسونگ محسوب می گردد؛ یک گجت نوآورانه جذاب که زودتر از موعد روانه بازار می گردد و به همین خاطر کل گجت های مشابه را در معرض خطر قرار می دهد.

گلکسی فولد سامسونگ؛ گجتی کاربردی یا صرفا پر زرق وبرق؟

چنین اظهارنظری بسیار بدبینانه است ولی باید بگوییم بارها شاهد تکرار این روند بوده ایم. به عنوان مثال می توانیم به اولین گوشی های مجهز به دوربین سه بعدی اشاره کنیم (مانند HTC EVO 3D) و در رابطه با گوشی های ماژولار (پروژه شکست خورده Ara) هم این موضوع تکرار شده و در نهایت حتی می توانیم به پلتفرم Android Wear را هم مثال بزنیم که ساعت های هوشمند مبتنی بر آن همچنان حرف چندانی برای گفتن ندارند. این چرخه شکست خورده ساختار یکسانی دارد؛ بر اساس یک تکنولوژی نوآورانه و هیجان انگیز، چند مدل اولیه ساخته می گردد و در مرحله ای که محصولات مذکور ظاهر مناسبی داشته باشند، روانه بازار می شوند تا مورد توجه کاربران مشتاق قرار بگیرند. بعد از آن، با کشف ضعف ها و مسائل متعدد، شکست اجتناب ناپذیر فرا می رسد و گجتی که در ابتدا از آن به عنوان محصول نوآورانه یاد می شد، به نمادی از بی کفایتی شرکت سازنده بدل می گردد.

البته باید اذعان کنیم که قیمت 1980 دلاری گلکسی فولد باعث می گردد این گوشی به بازار عمومی عرضه نگردد و سامسونگ با این کار فقط کاربران خاصی را مورد توجه قرار داده است. چنین اقدامی منطقی محسوب می گردد. زیرا کاربری که یک گجت نوآورانه 2000 دلاری را خریداری می نماید، احتمالا به چشم یک گجت کاربردی برای وظایف روزمره به آن نگاه نمی نماید. بخش عمده کاربران موردنظر سامسونگ برای گلکسی فولد، هواداران پروپاقرص محصولات این شرکت و افرادی هستند که چنین محصولاتی را صرفاً برای منزلت اجتماعی که برای آن ها به ارمغان می آورد، خریداری می نمایند. سامسونگ با این کار، نسل اول گجت تاشو خود را در اختیار گروه محدودی قرار می دهد و این افراد به نوعی به کاربران آزمایشی بدل می شوند و می توانند به سامسونگ در راستای بهبود گلکسی فولد یاری نمایند.

با وجود تمام موارد ذکر شده، گلکسی فولد قرار بود یک محصول پر سروصدا و شاخص برای سامسونگ باشد اما حالا بیش از هر چیزی یک محصول آزمایشی محسوب می گردد. این دو موضوع سنخیت چندانی با یکدیگر ندارند. در همین زمینه می توانیم به گجت های بسیار گران قیمت بعضی از شرکت ها اشاره کنیم که اگرچه برای بسیاری از کاربران دست نیافتنی محسوب می شوند، ولی در زمینه کاری جزو بهترین ها هستند. کاربری که مبلغ زیادی برای خرید یک گجت پرداخت می نماید، انتظار عملکرد قابل توجهی دارد.

اما در خصوص گلکسی فولد سامسونگ، کاربران مبلغ زیادی را برای دستیابی به یک محصول اولیه پرداخت می نمایند. اگرچه هنوز رسانه ها به این گجت دسترسی ندارند، ولی با توجه به نمایش مختصر آن، می توانیم به بعضی از ضعف های آن اشاره کنیم. اول از همه، نمایشگر انعطاف پذیر این گوشی ظاهراً هیچ وقت نمی تواند کاملاً تخت گردد. در تصاویر ثبت شده، می توانیم برآمدگی موجود در میان نمایشگر را مشاهده کنیم. همچنین سمت راست و چپ نمایشگر، نور را در زوایای مختلفی بازتاب می دهند. با توجه به تجربه به دست آمده از گوشی تاشو Royole Flexpai، به خوبی می دانیم که ترکیب انعطاف پذیری و تخت شدن نمایشگر بسیار سخت است. برای نظر نهایی، باید این گوشی از نزدیک مورد آنالیز قرار بگیرد ولی با توجه به همین نمایش محدود هم، چندان نمی توان به عملکرد بی نقص نمایشگر انعطاف پذیر 7.3 اینچی امیدوار بود.

در بخش بیرونی گلکسی فولد، سامسونگ نمایشگر 4.6 اینچی تعبیه نموده است. با توجه به استاندارد گوشی های هوشمند امروزی، این اندازه بسیار کم به حساب می آید و چنین نمایشگری نافی ماهیت اصلی این محصول به عنوان یک گوشی-تبلت است. اساساً، نمایشگر تعبیه شده در بخش بیرونی برای خالی نبودن عرضه تعبیه شده است. با توجه به ضخامت گلکسی فولد که تقریباً برابر با ضخامت 2 گوشی گلکسی اس است، نمی توان بر روی این گجت به عنوان یک گوشی که می تواند به تبلت هم تبدیل گردد، حساب کرد. این نمایشگر کوچک برای مواردی مانند نمایش نوتیفیکیشن ها و انجام کارهای ساده ای مانند جستجو در اینترنت می تواند مورد استفاده قرار بگیرد ولی برای کارهای جدی تر، کاربر به ناچار باید آن را باز کند.

به نظر می رسد یکی از بخش هایی که سامسونگ پیروز ظاهر شده، پیوستگی روان اپلیکیشن ها بین نمایشگر کوچک تر و نمایشگر اصلی است. یکی از مهم ترین چالش های پیش روی شرکت های سازنده گوشی های تاشو، بحث بهینه سازی نرم افزاری است و با توجه به ویدیوهای به نمایش درآمده از گلکسی فولد، در رابطه با پیروزیت سامسونگ در این زمینه باید شک و تردیدهایی را مطرح کنیم. چیزی که سامسونگ از آن تحت عنوان اجرای هم زمان سه اپلیکیشن یاد می نماید، یک نوع معینه سرهم بندی شده به نظر می رسد. به عنوان مثال، در تصویر بالا می توانید اپلیکیشن یوتیوب را ببینید که بیش از نیمی از نمایشگر افقی را اشغال نموده و در سمت راست بخش جستجو گوگل و اپلیکیشن واتس اپ در پنجره های کوچکی قرار گرفته اند و مقیاس آن ها برای این پنجره های کوچک بهینه سازی نشده است. چنین چینش و ترکیبی نمی تواند کارایی کاربر را به طور قابل توجهی افزایش دهد و با توجه به همین معینه، می توانیم بگوییم که سامسونگ برای بهینه سازی نرم افزاری آن باید تا حد زیادی کوشش کند.

اگرچه گوشی های تاشو گجت های جذابی هستند که می توانند هوای تازه ای را برای این صنعت به ارمغان بیاورند، اما از طرفی دیگر باید خاطرنشان کنیم که یک محصول زمانی باید روانه بازار گردد، که آمادگی حضور در چنین فضایی را داشته باشد. به همین خاطر است که مثلاً شرکتی مانند ال جی که رقابت آن با سامسونگ در زمینه فناوری های پیشرفته بر کسی پوشیده نیست، اعلام نموده تا اطلاع ثانوی گوشی تاشو خود را روانه بازار نمی نماید.

نخستین گوشی تاشو حقیقی یعنی Royole Flexpai حرفی برای گفتن ندارد. گلکسی فولد سامسونگ در مقایسه با آن از ظرافت بسیار بیشتری بهره می برد اما این گوشی هم دارای نمایشگر انعطاف پذیر ایده آلی نیست و ضمناً 1980 دلار هم قیمت دارد. در صنعت گوشی های هوشمند، بعضی کاربران به عنوان پذیرندگان اولیه محسوب می شوند که به خرید و استفاده از جدیدترین محصولات علاقه زیادی دارند. اما در رابطه با این محصول، کاربران باید مبلغ بسیار هنگفتی را برای خرید یک گجت نه چندان مطلوب بپردازند به این امید که شاید در آینده از لحاظ تجربه کاربری بهبود پیدا کند.

همانند محصول شکست خورده هدست Gear VR سامسونگ، گلکسی فولد هم احتمالاً درس های سودمند زیادی برای این نوع گجت ها ارائه خواهد داد. کوشش سامسونگ برای ارائه یک گجت نوآورانه و فاصله دریافت از رویکرد محافظه کارانه، واقعاً تحسین برانگیز است ولی با توجه به نوع تبلیغات، برندینگ و حتی تنوع رنگ این گجت، کاملاً معین است که سامسونگ میخواهد گلکسی فولد را به عنوان یک محصول مناسب استفاده روزمره و نه یک مدل اولیه مناسب کاربران خوره تکنولوژی، روانه بازار کند و چنین رویکردی عواقبی به همراه دارد. گلکسی فولد شکاف بین انتظارات وعده داده شده و واقعیت یک مدل اولیه را از خود به جا می گذارد و چنین شکافی منجر به ناامیدی مصرف نمایندگان می گردد.

منبع: The Verge

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 خرداد 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 3562

به "گلکسی فولد سامسونگ؛ گجتی کاربردی یا صرفا پر زرق وبرق؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گلکسی فولد سامسونگ؛ گجتی کاربردی یا صرفا پر زرق وبرق؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید