آسیب های پنهان ویروس کرونا!
به گزارش شیوا مارکت، اگر شما هم این روز ها برای نجات از ویروس کرونا، دست به دامان مواد شوینده شده اید، این مقاله را تا خاتمه بخوانید.
به گزارش گروه بازرگانی خبرنگاران، همه می دانیم جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، ضروری است لوازم خریداری شده ضدعفونی یا شستشو شوند، برای همین است که بیشتر مردم دنیا، این روزها بلافاصله پس از خرید، اغلب میوه، سبزیجات و... را جهت شستشو با مایع ظرفشویی مستقیم به سینک ظرفشویی منتقل می نمایند.
اما باید مراقب باشید، پس از نابودی ویروس کرونا از روی سطوح، مایع ظرفشویی به جا مانده را نخورید. شاید با خود بگویید، مگر ما مایع ظرفشویی می خوریم؟!
بله اگر آبکشی ظروف، میوه و سبزیجات را جدی نگیرید، روزانه مقادیر زیادی مواد شوینده را هنگام پخت وپز و ... وارد غذاهای خود می کنید. اگر مواد شوینده، به خوبی آبکشی نشوند روی سطوح باقی می مانند و به دلیل خاصیت های شیمیایی ویژه خود، می توانند به راحتی وارد بدن انسان شوند که این امر در دراز مدت با آسیب های جدی و جبران ناپذیر برای معده همراه خواهد بود.
حالا سوال این است که چگونه از آبکشی کامل مایع ظرفشویی از سطوح مختلف مطمئن شویم؟ پاسخ این سوال به عوامل مختلفی همچون فشار آب، شیوه ی صحیح شستشو، فرمولاسیون مواد شوینده و سختی آب بستگی دارد.
جالب است بدانید علاوه بر فرهنگ شستشو در نقاط مختلف دنیا، یکی از کلیدی ترین موارد جهت آبکشی آسان، سختی آب است و هر چه آب دارای سختی بالاتری باشد، پاک نمایندگی و آبکشی مواد شوینده از سطح، سخت تر خواهد شد، از سوی دیگر مواد شوینده در آب سخت کف کمتری فراوری می نمایند و در نتیجه موجب مصرف بیشتر مواد شوینده و آب می شوند.
احتمال اینکه به دلیل سختی آب هریک از ما حداقل یکبار شوینده ای را خورده باشیم بسیار زیاد است.
حال منظور از سختی آب چیست؟
آب سخت، آبی است که در آن مقدار زیادی مواد معدنی حل شده، عمدتا یون های کلسیم و منیزیم وجود دارد. معمولا بسته به میزان سختی، آب ها را به چهار گروه تقسیم می نمایند:
الف) آب های سبک : میزان سختی بین 0 تا 75 میلی گرم در لیتر
ب) آب های نیمه سخت: میزان سختی بین 75 تا 150 میلی گرم در لیتر
ج) آب های سخت: میزان سختی بین 150 تا 300 میلی گرم در لیتر
د) آب های بسیار سخت: میزان سختی بیش از 300 میلی گرم در لیتر
طبق استاندارد شماره 1053 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، میزان حداکثر مطلوب سختی در آب، 200 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم و حداکثر مجاز آن 500 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم است.
البته میزان سختی آب در نقاط مختلف کشور با توجه به عوامل مختلف همچون میزان رطوبت، جنس خاک و ... متفاوت است و هرچه به سمت مناطق کویری پیش برویم سختی آب نیزعمدتا افزایش پیدا می نماید.
برای مثال سختی آب نقاط مختلف تهران بین 210 الی 700، در شهری همچون بوشهر به صورت میانگین 600 و در ارومیه 92 است.
در نتیجه می توان گفت هرچقدر سختی آب در محل زندگی شما بیشتر باشد، باید زمان بیشتری را صرف شستشو و آبکشی مواد شوینده کنید، برای مثال کف مایع ظرفشویی و در نهایت میزان مصرف آن در نقاط مختلف دنیا و حتی کشور متفاوت است و آنچه بیش از همه مهم به نظر می آید آگاهی مردم از سختی آب مصرفی خود و شناخت از فرمولاسیون شوینده ها است، ممکن است شوینده های داخلی نیز مانند بسیاری از محصولات دیگر همچون ضدآفتاب ها و ... با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، بیشتر جوابگوی نیازهای ما باشند.
در انتها به یاد داشته باشیم که علی رغم سختی آب متفاوت در کشور، متاسفانه ایران عزیز ما در میان کشورهایی واقع شده است که سالانه نزدیک به 80 درصد ذخیره آب در دسترس خود را مصرف می نمایند و با این وجود همچنان روزانه حجم بالایی از آب شرب شهری برای شستشوی ظروف به فاضلاب تبدیل می گردد.
منابع:
https://www.scaleguard.co.uk/hard-water-areas.html
https://www.ariel.co.uk/en-gb/how-to-wash/how-to-do-laundry/washing-in-hard-water
منبع: خبرگزاری دانشجوbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما