آیا گیاه خواری باعث طول عمر می گردد؟
به گزارش شیوا مارکت، کسانی که از رژیم گیاه خواری استفاده می نمایند، همیشه معروفیت دارند به اینکه رژیم غذایی سالم تری نسبت به دیگران دارند و طولانی تر زندگی می نمایند.اما بنابر پژوهش های مختلف در این زمینه، علت عمر طولانی گیاه خواری تنها از رژیم غذائی آن ها نشأت نمی گیرد. افراد گیاه خوار به این می بالند که رژیم غذایی سالم تری نسبت به دیگران دارند. تحقیقات پیشین در این زمینه هم نشان می دادند که پرهیز از خوردن گوشت کلید داشتن زندگی ای طولانی است.با ما همرته باشید.

ارتباط گیاهخواری با طول عمر
امروزه تحقیقات بسیار زیاد و گوناگونی در رابطه با فواید و مضرات استفاده از رژیم های غذایی گیاهخواری وجود دارد. بسیاری از افراد بر این عقیده اند که استفاده از رژیم رژیم های غذایی گیاهخواری برای بدن مفید است و بسیاری دیگر نظری عکس دارند.حرف های ضد و نقیض زیادی در خصوص رژیم گیاهخواری می شنویم. برخی می گویند این رژیم کامل نیست و می تواند سلامت فرد به خصوص بچه ها را در معرض خطر قرار دهد. برخی دیگر به شدت هوادار این رژیم هستند و می گویند گیاهخواری از بسیاری سرطان ها پیشگیری و از بروز چاقی و اضافه وزن جلوگیری می نماید.
گیاهخواری یک مدل ثابت غذاخوردن نیست که فقط در آن منابع حیوانی حذف گردد. انواع مختلفی از گیاهخواری با درجه های مختلف حذف منابع حیوانی وجود دارد که از ماهی گیاهخواری، ماکیان گیاهخواری، شیر تخم مرغ گیاهخواری تا انواعی که نه تنها صرفا گیاهخوارند بلکه گیاهان را خام می خورند (خام گیاهخواران) متفاوت هستند اما یکی از متعادل ترین رژیم های گیاهخواری شیر تخم مرغ گیاهخواری است که در آن فرد لبنیات و تخم مرغ را به عنوان منبع پروتئینی دریافت می نماید.
بر اساس مطالعات اخیر نشان داده شده رژیم گیاهخواری سبب کاهش مرگ و میر و کاهش خطر بسیاری از بیماری های مزمن از جمله فشار خون بالا، نشانگان متابولیک، دیابت و بیماری ایسکمیک قلبی خواهد شد.
به همین دلیل پژوهشگران مطالعه ای را طراحی و 73308 زن و مرد را طی 6 سال مورد مطالعه قرار داده و تمامی علل مرگ ومیر در این افراد را آنالیز کردند. به همین جهت پرسشنامه ای را طراحی و به آنالیز عادات غذایی شرکت نمایندگان پرداختند و آنها را به 5 گروه دسته بندی کردند:غیرگیاهخوار، نیمه گیاهخوار، گیاهخوارانpesco (که غذاهای دریایی نیز استفاده می کردند) ،گیاخواران-لاکتو-اوو (که لبنیات وتخم مرغ استفاده می کردند)، گیاهخواران مطلق.
در آنالیز نهایی مشاهده شد گروه گیاهخوار افرادی بودند با خصوصیاتی شامل، طول عمر بیشتر، بسیار باسوادتر، تمایل بیشتر به ازدواج، تمایل کمتر به مصرف سیگار، تمایل بیشتر به ورزش و اندام مناسب تر.
برخی از شواهد نشان می دهند که الگوی های رژیم غذایی گیاهخواری ممکن است سبب کاهش مرگ ومیر گردد ولیکن این امر هنوز کاملا به تایید نرسیده است.
به طور میانه در طول 6 سال این مطالعه 2570 مورد مرگ ومیر در میان شرکت نمایندگان گزارش شد که به طور کلی 6 مرگ در هر 1000 نفر در طول هرسال بود.
نتایج نشان دادند که نسبت مرگ ومیر در میان گیاهخوران نسبت به غیرگیاهخوران 12 درصد کمتر بود.
این ارتباط در گروه مردان مشهودتر بود و کاهش معنی داری در مرگ ومیر ناشی از بیماری قلبی و بیماری های ایسکمیک قلبی در گروه گیاهخواران مرد نسبت به غیرگیاهخواران مشاهده شد، ولیکن در بین زنان کاهش معناداری گزارش نشد.
آنالیز ها نشان دادند که مرگ ومیر در بین تمامی انواع گیاهخوارن نسبت به غیرگیاهخواران کمتر بوده است.1
نتایج یک پژوهش نو حاکی است مردم برای طولانی شدن میانه عمر خود به جای استفاده از گوشت بهتر است از پروتئین گیاهی استفاده نمایند.براساس این پژوهش، شماری از محققان آمریکایی در مجله طب داخلی جاما به تحلیل داده های برنامه غذائی 130 هزار نفر در طول 30 سال پرداختند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند احتمال مرگ زود هنگام افرادی که مقادیر زیادی پروتئین گیاهی استفاده می نمایند کاهش، و افرادی که پروتئین های حیوانی استفاده می نمایند، افزایش داشته است.
برخی کارشناسان انگلیسی نیز به این نتیجه رسیدند که برای شناخت زوایای بیشتر این موضوع باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
پروتئین های حیوانی شامل انواع گوشت ها اعم از ماهی ها، تخم مرغ و فراورده های لبنی است. منابع گیاهی نیز عبارتند از دانه های لوبیا، گردو، عدس، سویا ونان است.
تحلیل این داده ها حاکی است؛ افزایش 3 درصدی کالری پروتئین های گیاهی با کاهش 10 درصدی احتمال مرگ - به هرعلتی- همراه است.
بعلاوه این افزایش کالری، با کاهش 12 درصدی احتمال مرگ بر اثر بیماریهای قلبی همراه است.
اما افزایش مقدار کالری پروتئین های حیوانی به مقدار 10 درصد موجب افزایش 2درصدی مرگ می گردد که درافراد مبتلا به بیماریهای قلبی 8 درصد احتمال افزایش مرگ وجود دارد.
احتمال افزایش مرگ در افرادی که از عوامل خطرناک دیگری مانند چاقی، سیگارکشیدن یا ورزش نکردن رنج می برند، بسیار بیشتر است.
در این پژوهش، اطلاعاتی درباره روش زندگی شرکت نمایندگان و اطلاعات پزشکی ویژه آنان هردو سال یک بار جمع آوری شده است.
این افراد باید هر چهار سال یک بار با پر کردن فرمی غذاهایی که خورده اند را اطلاع دهند.
از مجموع 130 نفر جامعه آماری در این پژوهش، بیش از 36 هزارنفر شامل 9000 نفر به علت بیماریهای قلبی و انسداد رگهای خونی، حدود 13000 نفر به علت سرطان و حدود 14000 نفر به دلائل دیگر فوت نموده اند.
مینگ یانگ سونگ یکی از محققان شرکت نماینده در این پژوهش که در بیمارستان ماساچوست کار می نماید، گفت: نتائج تحقیقات نشان می دهد مردم باید به نسبت پروتئین های حیوانی مقادیر زیادی پروتئین های گیاهی بخورند و زمانی که مجبور به انتخاب منابع پروتئین حیوانی هستند ماهی و جوجه را در اولویت قرار دهند.
وی اضافه نمود: در پژوهش های آینده باید به سازوکارهای تاثیرات پروتئینهای گیاهی و حیوانی، و تاثیر منابع مختلف پروتئینهای حیوانی بر سلامت عمومی بیشتر پرداخت.
دکتر ایان جانسون پژوهشگر تغذیه و همکار افتخاری مرکز تغذیه انگلیس گفت: به نظر می رسد این اقدام جنجال برانگیز ثابت کند رژیم غذایی متکی بر غذاهای گیاهی از رژیم های غذائی متکی بر مقادیر زیادی گوشت و فراورده های لبنی برای سلامت بدن در دراز مدت موثر است.
وی اضافه نمود: کاملا معین نیست پروتئین های گیاهی مانع بروز بیماریهاست یا پروتئین های حیوانی برای سلامت بدن ضرر دارد.2
آنالیز 12 ساله رژیم غذایی گیاه خواریدویچه وله، مرکز تحقیقاتی بیماری های سرطانی در آلمان، مدت 12 سال تغذیه تعدادی از گیاه خواران را زیر نظر داشت. در میان این افراد، انواع مختلف گیاه خواران حضور داشتند، از جمله گیاهخواران محض که از خوردن تمام فراورده های حیوانی مثل گوشت، تخم مرغ، شیر و عسل پرهیز می کردند و همینطور افراد نیمه گیاهخوار که برخی فراورده های حیوانی را مصرف می کردند.
نتیجه این پژوهش نشان داد که مقدار مرگ و میر در افراد گیاه خوار بین خانم ها 30 درصد و بین آقایان 50 درصد کمتر از سایر افراد بود.
عوارض گیاه خواری محضبرخی از افراد فکر می نمایند، رژیم گیاه خواری تضمین نماینده سلامت بدن است، در حالی که پژوهش ها نشان می دهد گاهی اوقات افراد گیاه خوار در معرض ابتلا به برخی بیماری ها قرار می گیرند که در سایر افراد کمتر دیده می گردد؛ مثلا احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا در افراد گیاه خوار بیشتر از بقیه افراد است.
هر چند گیاهخواری فواید بیشماری برای بدن دارد، ولی همانطور که می دانید بدن انسان به تمامی گروه های غذایی به مقدار متعادل احتیاج دارد. لذا به طور قطع این افراد در سلامتی کامل قرار ندارند و ممکن است به عوارض ناشی از عدم دریافت سایر مواد مغذی گرفتار شوند. به عنوان مثال ویتامین B12 فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد، لذا در صورت مصرف غذاهای گیاهی دچار کمبود آن در بدن خواهیم شد.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.fa.alalamtv.net
3.www.article.tebyan.net
منبع: راسخون