اجرای طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی سراج در کردستان
به گزارش شیوا مارکت، خبرنگاران/کردستان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از اجرای طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی سراج در سه بسته اطلاع داد.

فرزین رضاعی ظهر امروز (28 دی) در هفتمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده در سنندج اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح مراجعه و شناسایی افراد مشمول این طرح و پذیرش و ارجاع آنان و کاهش میزان بستری افراد مستعد بیماری های روانپزشکی است.
وی عنوان نمود: برای انتخاب شهر به عنوان شهر پیشگام در این طرح معیارهایی همچون جمعیت 100 تا 300 هزار نفری، دسترسی به مرکز استان، دسترسی به روانپزشک و فراهمی بیمارستان روانپزشکی مد نظر است.
رضاعی همکاری نهادهای سیاسی را موثر دانست و اضافه نمود: برای انجام این طرح مسئولین سیاسی، فرماندار و استاندار باید همکاری های لازم با سایر ارگان ها را در نظر داشته باشند.
وی از اجرای این طرح در قالب سه بسته خدمات سلامت روانی پایه، خدمات اجتماعی و مرکز بهداشت اطلاع داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان هدف از برگزاری این جلسه را آگاە سازی و گسترش این طرح در میان آحاد جامعە و جذب همکاری سایر ارگان ها دانست و تاکید نمود: ریشه کن کردن اختلالات شخصیتی و آسیب های اجتماعی در بطن جامعه امکان پذیر نیست اما این اقدام می تواند قدم کوچکی در راستای درمان اختلالات شخصیتی باشد.
وی توضیح داد: هستند تعداد کثیری از بیماران روانپزشکی شدید کە بە دلیل حمایت اجتماعی ضعیف در یک دورە ای درمان آنها قطع و این عدم تداوم درمان سبب بستری شدن دوباره فرد می گردد و هدف ما قطع کردن این چرخه بازگشن بیماری روانی افراد است.
در ادامه ابراهیم قادری معاونت بهداشت علوم پزشکی کردستان گفت: هدف از اجرای طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی سراج شناسایی افراد مضمن بە بیماری روانی و درمان آنها و جلوگیری از چرخە تشدید مجدد بیماری است.
وی اقدامات و همکاری سازمان ها را در راستای اثر بخشی بیشتر دانست و اظهار کرد: این طرح یک طرح جامعەنگر است و همە اقشار مختلف جامعە را در برمی گیرد.
قادری یکی از چالش های این طرح را عدم همکاری سازمان ها و ارگان ها دانست و اضافه نمود: کوشش یک سازمان به تنهایی در ارتقاء سلامت جامعه موثر نیست و باید سایر ارگان ها نیز در این امر هم سو و در یک راستا حرکت نمایند.
به عقیده وی طرح سراج طرحی همگانی است و باید به صورت یک فرهنگ نهادینه گردد.
ابراهیم قادری توضیح داد: جامعە هدف ما اعضای جامعە و چندین منطقە کم برخوردار سنندج شامل نایسر، عباس اباد، تقتقان و چندین محلە دیگر است که به لحاظ سلامت روانی مورد ارزیابی قرار می گیرد و کسانی که از مشکل روانی رنج می برند می توانند به روانپزشک مربوطه مراجعه و در صورت احتیاج به مددکار اجتماعی سازمان ارجاع داده می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسناsloblag.com: مجله سلو بلاگ: مجله تفریحی سرگرمی خبری سلو