برگزاری سور بادنجو ابرقویی در ابرکوه
به گزارش شیوا مارکت، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ابرکوه گفت: برای اولین بار جشنواره بادمجان ابرقویی در این شهرستان برپا شد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، حمید مشتاقیان با اشاره به اینکه بادمجان از برند های محصول کشاورزی ابرکوه است گفت: نخستین سور بادنجو ابرقویی با هدف معرفی این محصول و مشتقات آن در اقامتگاه بوم گردی سرو کهن ابرکوه برپا شد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ابرکوه با بیان اینکه این محفل با موضوع گردشگری میزبان مدیران آژانس ها و تور گردان ها بود اضافه نمود: در این مراسم غذای درنجوش به عنوان غذای ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور سرو شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پایه اصلی غذای درنجوش بادمجان است گفت: برای پخت این غذا از موادی همچون بادمجان ابرقویی، سیر، پیاز، نرمه برنج، لپه، ادویه جات، سبزی محلی و گوشت گوسفندی استفاده می گردد که هر کدام جداگانه طبخ و کوبیده می گردد.
وی اضافه نمود: مواد کوبیده شده را به ترتیب در جوش معین وارد نموده و مرتب آن را هم می زنند و البته به همین دلیل نام قدیمی این غذا از درهم جوش رفته رفته به درنجوش تغییر نموده است.
در قدیم درنجوش بیشتر برای پذیرایی از میهمانان مجالس عزاداری و جشن های عروسی مورداستفاده قرار می گرفت.
رونمایی از لوح ثبت غذای درنجوش و تقدیر از کشاورزان نمونه شهرستان ابرکوه از برنامه های این مراسم بود.
منبع: میراث آریاquiz1.ir: مجله آزمون اول: مجله خبری تحلیل صنایع آموزشی و کارگاهی