بهترین پیام رسان های ایرانی چه نام دارند؟
به گزارش شیوا مارکت، بهترین پیام رسان های ایرانی چه نام دارند؟ مسلما این پرسشی نیست که بسیاری از کاربران اینترنت کنجکاو به دانستن پاسخ آن باشند. انتخاب بهترین پیام رسان های ایرانی در شرایطی که خدمات ارائه شده توسط آنها در حد نمونه های خارجی نیست، چندان ضروری به نظر نمی رسد. با این حال بد نیست در مطلب پیش رو پاسخی برای این پرسش بیابیم.
خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - از آنجایی که بهترین پیام رسان ایرانی در عمل وجود ندارد و هیچ کدام از اپلیکیشن های بومی ساخته شده به صورت مطلق از دیگری برتر نیستند، برای معرفی پیام رسان های داخلی، می توان با نام بردن اپلیکیشن های موجود، مخاطب را با آگاهی از نقاط مثبت و منفی هر کدام از آنها آشنا کرد، تا خود در مورد انتخاب آن تصمیم بگیرد. بر همین اساس بدون حرف اضافه به سراغ بهترین پیام رسان های ایرانی می رویم.
پیام رسان بیسفون
پیام رسان بیسفون امکان برقراری تماس صوتی رایگان را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. البته شما می توانید از طریق این اپلیکیشن با افرادی که از پیام رسان بیسفون استفاده نمی کنند نیز ارتباط برقرار کنید. ادعا می شود که این کار با قیمتی کمتر از نرخ مرسوم تعرفه های سایر اپراتورهای موبایل انجام خواهد گرفت.
علاوه بر آن این پیام رسان از قابلیت Call Out برخوردار است. قابلیتی که توسط آن می توان با افرادی که در خارج از کشور حضور دارند نیز تماس برقرار کرد. گفته می شود که برقراری تماس خارجی با پیام رسان بیسفون از قیمتی کمتر از حالت عادی برخوردار است.
یکی دیگر از قابلیت های اپلیکیشن بیسفون دیسکاوری نام دارد. قابلیتی که می توان توسط آن کانال های ایجاد شده در این پیام رسان را در دسته بندی های گوناگون یافت و از طریق هشتگ های مختص به هر کانال ، آنها را به شیوه ای ساده و بی دردسر جستجو کرد.
برای ارسال فایل از طریق پیام رسان بیسفون هیچ گونه محدودیت خاصی وجود ندارد و سقف ویژه ای برای حجم فایل ارسالی در نظر گرفته نشده است. همچنین گفته می شود که در آینده امکان برقراری تماس تصویری نیز به این اپلیکیشن بومی اضافه خواهد گشت.
از جمله کاستی هایی که در پیام رسان بیسفون مشاهده می شود محدود بودن پلتفرم های این اپلیکیشن است. در حال حاضر تنها نسخه های موبایل این اپلیکیشن یافت می شود و پیام رسان بیسفون تنها روی پلتفرم های اندروید و iOS عرضه شده است. به این ترتیب کاربرانی که قصد استفاده از نسخه دسکتاپ یا نسخه تحت وب این اپلیکیشن را دارند قادر به انجام این کار نخواهند بود.
در هر صورت با توجه به مواردی که به آن اشاره شد می توان پیام رسان بیسفون را در ردیف بهترین پیام رسان های ایرانی قرار داد.
پیام رسان ایتا
پیام رسان ایتا را شاید نتوان یک اپلیکیشن کاملا بومی و ایرانی قلمداد کرد. این پیام رسان که در بحبوحه شایعات مربوط به فیلتر شدن تلگرام به کاربران معرفی شد، شباهت های فراوانی به پیام رسان تلگرام دارد. این گونه ادعا می شود که این اپلیکیشن فعالیت خود را روی بخشی از سرورهای تلگرام متمرکز نموده است. البته برخی دیگر هم هستند که این پیام رسان را با اپلیکیشن ویسپی مربوط می دانند.
به هر حال سوای تشابهات ظاهری این پیام رسان با تلگرام این امکان برای کاربران آن وجود دارد تا کانال های خود در پیام رسان تلگرام را همراه با تمام اعضای آن به ایتا منتقل کنند. گذشته از آن می توان در اپلیکیشن ایتا کانال های تو در تویی که به شکل درختی هستند را تولید کرد و به مدیریت آنها پرداخت. همچنین با توجه به شباهت های تنگاتنگ پیام رسان ایتا با تلگرام می توان از وجود بات هایی مشابه با بات های تلگرام نیز در آن استفاده کرد.
ضعف مشترکی که در بسیاری از پیام رسان های داخلی مشاهده می شود در ایتا نیز وجود دارد. به این معنی که به دلیل عدم رمزنگاری مناسب داده ها در این اپلیکیشن، امنیت پیام رسان ایتا چندان بالا نیست. از دیگر ضعف های این اپلیکیشن هم می توان به عدم وجود نسخه iOS برای آن اشاره کرد. در واقع ایتا تنها مخاطبان اندرویدی را مد نظر قرار داده است و پلتفرم های متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار نمی دهد. همچنین مسائل متعددی نیز به هنگام ثبت نام در این اپلیکیشن گزارش شده است.
در مجموع پیام رسان ایتا بیشتر به یکی از مشتقات تلگرام نظیر تلگرام طلایی شباهت دارد و چندان به یک اپلیکیشن بومی مستقل نمی ماند. با این حال به دلیل کمیت و کیفیت سایر رقیبان ایرانی می توان جایی در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی برای این اپلیکیشن در نظر گرفت.
پیام رسان بله
پیام رسان بله با حمایت و همکاری بانک ملی ایران ساخته شده و هدف اصلی از ساخت آن نیز انجام امور بانکی و کنترل فعل و انفعال های مالی اعلام شده است.
این اپلیکیشن برخلاف بسیاری از پیام رسان های ایرانی از قابلیت ساخت بات نیز پشتیبانی می نماید. افزون بر آن در صورت عدم تمایل به نصب پیام رسان گپ روی تلفن همراه یا تبلت می توان از نسخه تحت وب آن استفاده کرد. البته کیفیت نسخه تحت وب پیام رسان بله در حد اپلیکیشن آن نیست و از وجود بات نیز نمی توان در نسخه تحت وب این ابزار استفاده کرد.
از دیگر قابلیت های پیام رسان بله می توان به امکان پرداخت قبوض توسط آن اشاره کرد. علاوه بر آن امکان حذف پیام ها، لایک کردن آنها و همچنین مدیریت پیام ها نیز در این اپلیکیشن بومی وجود دارد.
با این حال پیام رسان بله هنوز از قابلیت برقراری تماس صوتی برخوردار نیست. همچنین نمی توان توسط این اپلیکیشن به ارسال یا دریافت تصاویری با فرمت گیف پرداخت. در کنار این موضوع کیفیت اعلان ها یا نوتیفیکیشن ها نیز در این اپلیکیشن چندان مطلوب به نظر نمی رسد. این کاستی در قابلیت جستجوی این اپلیکیشن نیز مشاهده می شود که کارایی چندانی ندارد و آن چنان که باید کارامد نیست.
در مجموع امکانات و قابلیت های موجود در اپلیکیشن بله موجب می شود که آن را در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی قرار دهیم.
پیام رسان گپ
از جمله اپلیکیشن هایی که می توان آن را در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی قرار داد پیام رسان گپ است. هدف اصلی از ساخت این اپلیکیشن به گفته سازندگان آن تمرکز بر سرگرمی و گسترش دادن کسب و کارهای اینترنتی بوده است.
در پیام رسان گپ شما از امکان تغییر پوسته و شخصی سازی رابط کاربری برخوردار خواهید بود. همچنین می توانید با دوستان و آشنایان خود به برقراری تماس صوتی بپردازید.
در برخی از پیام رسان های خارجی امکان انجام بازی های مختلف نیز برای کاربران فراهم شده است. گپ از جمله معدود پیام رسان های ایرانی است که چنین امکانی را برای کاربران خود فراهم نموده است. هر چند که تعداد بازی های اختصاصی این اپلیکیشن چندان قابل توجه به نظر نمی رسد.
علاوه بر آن امکان استفاده از استیکرهای گوناگون نیز در این پیام رسان وجود دارد. البته هنوز نمی توان در اپلیکیشن گپ از تصاویر گیف استفاده کرد.
با وجود آن که اپلیکیشن گپ جزو بهترین پیام رسان های ایرانی قلمداد می شود، اما جنبه های پیام رسان بودن این اپلیکیشن تقریبا ضعیف است و بیشتر به عنوان یک ابزار سرگرم کننده می توان از آن استفاده کرد. دلیل اصلی این ادعا هم نبود سیستم رمزگذاری مناسب در این اپلیکیشن است.
علاوه بر آن به نظر می رسد که هیچ گزینه تعیینی برای حذف حساب کاربری نیز در این پیام رسان بومی وجود ندارد. با تمام این اوصاف کیفیت پیام رسان های بومی رقیب موجب می شود که نام گپ را هم در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی قرار دهیم.
پیام رسان آی گپ
پیام رسان آی گپ یکی دیگر از اپلیکیشن هایی است که می توان آن را در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی قرار داد. از نقاط قوت این پیام رسان تنوع پلتفرم هایی است که برای کاربران خود فراهم می نماید. در واقع این پیام رسان علاوه بر اپلیکیشن اندروید و iOS برای سیستم عامل های ویندروز، مک و لینوکس نیز عرضه شده است و حتی در قالب نسخه تحت وب نیز در دسترس کاربران واقع شده است.
پیام رسان آی گپ علاوه بر آن که امکان تماس صوتی را برای کاربران خود به شکل P2P برقرار می نماید، از امنیت بیشتری هم نسبت به رقیبان ایرانی خود برخوردار است. این اپلیکیشن همچنین امکان لایک یا دیسلایک پیام ها را هم در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
پیام رسان آی گپ از مرورگر و پخش کننده داخلی بهره می برد. علاوه بر آن کاربران این اپلیکیشن می توانند افرادی که در نزدیکی آنها از این پیام رسان استفاده می کنند را شناسایی نموده و به برقراری ارتباط با آنها بپردازند.
نسخه تحت وب این اپلیکیشن از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و حتی می توان به برقراری تماس صوتی با دیگران از طریق آن پرداخت. با این حال کیفیت نسخه iOS آی گپ چندان بالا نیست و حتی از زبان فارسی هم پشتیبانی نمی نماید. افزون بر آن به جز ایموجی های رایج و معمولی از گیف یا استیکر خاصی هم نمی توان در این پیام رسان داخلی استفاده کرد. با وجود کاستی های ذکر شده آی گپ از این توانایی برخوردار است تا در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی قرار بگیرد.
پیام رسان سروش
پیام رسان سروش برای کاربران خود امکان پرداخت قبوض و خرید شارژ اعتبار تلفن همراه را فراهم می نماید. این اپلیکیشن همچنین به فروشگاهی مجهز است که می توان از طریق آن اقدام به خریداری استیکرهای مختلف نمود. از دیگر قابلیت های پیام رسان سروش می توان به امکان برقراری تماس صوتی اشاره کرد. البته کیفیت تماس های صوتی در این اپلیکیشن در حد مطلوبی قرار ندارد.
امکان لایک کردن پیام ها و آگاهی از شرایط آب و هوا نیز از جمله قابلیت هایی است که توسط این اپلیکیشن در اختیار کاربران قرار می گیرد. یکی دیگر از نکات قابل اعتنای پیام رسان سروش امکان نصب آن روی پلتفرم های مختلف است. در واقع می توان این اپلیکیشن را علاوه بر پلتفرم اندروید و iOS روی سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس نیز نصب کرد. با این حال پیام رسان سروش از وجود نسخه تحت وب بی نصیب مانده است.
عدم امنیت پیام های ارسالی و رمزنگاری نشدن آنها در پیام رسان سروش نیز مانند بیشتر اپلیکیشن های بومی مشاهده می شود. در کنار این موضوع می توان به کیفیت پایین سرورهای پیام رسان سروش نیز اشاره کرد. موضوعی که کندی قابل توجهی را هنگام کار با این اپلیکیشن به همراه دارد.
سوای موارد فوق می توان رابط کاربری ضعیف و کم جلوه در کنار باگ های ریز و درشت این اپلیکیشن را هم به عنوان یکی دیگر از نقاط ضعف پیام رسان سروش برشمرد. با این حال سرسخت نبودن رقیبان موجب می شود که پیام رسان نه چندان کارامد سروش نیز به عنوان یکی از بهترین پیام رسان های ایرانی شناخته شود.
پیام رسان ساینا
پیام رسان ساینا به عنوان آخرین اپلیکیشنی است که در لیست بهترین پیام رسان های ایرانی مورد بررسی قرار می گیرد. شاید بتوان این اپلیکیشن را کم فروغ ترین پیام رسان حاضر در این لیست قلمداد کرد. چرا که نکات مثبت آن در قیاس با سایر رقیبان بومی خود چندان چشم گیر نیست.
پیام رسان ساینا یک اپلیکیشن کاملا معمولی است که نقاط ضعف آن بیش از نقاط قوت آن به چشم می آید. از جمله واضح ترین نقاط ضعف این پیام رسان رابط کاربری آن است که از طراحی ضعیف و غیر جذابی بهره می برد.
پیام رسان ساینا برای ابزارهای هوشمندی که از سیستم عامل اندروید 4 و نسخه های بالاتر از آن بهره می برند عرضه شده است. البته این اپلیکیشن روی ابزارهایی با بهره مندی از نسخه 5 سیستم عامل iOS و نسخه های بالاتر از آن نیز قابل نصب خواهد بود. با این اوصاف در حال حاضر هیچ خبری از نسخه دسکتاپ یا نسخه های مبتنی بر وب یا سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس این اپلیکیشن نیست.
سازندگان پیام رسان ساینا مدعی آن هستند که می توان در این اپلیکیشن گروه های چت با تعداد نامحدودی کاربر ساخت. این اپلیکیشن همچنین امکان خرید شارژ به شکل ریالی را از درگاه بانک برای کاربران فراهم می نماید.
به غیر از موارد اشاره شده در سطور فوق شاید نتوان ویژگی قابل ذکر دیگری را در رابطه با پیام رسان ساینا برشمرد. با توضیح در مورد این اپلیکیشن لیست بهترین پیام رسان های ایرانی نیز بسته می شود.
همان گونه که کاملا تعیین به نظر می رسد هیچ کدام از پیام رسان های ایرانی از قدرت رقابت با نمونه های خارجی برخوردار نیستند. یکی از دلایل اصلی این ادعا تعیین نبودن کیفیت امنیتی این اپلیکیشن ها است. در واقع هنگامی که سخن از بهترین پیام رسان های ایرانی به میان می آید باید نام پیام رسان های خارجی را به طور کامل از ذهن خارج کرد. چرا که در قیاس با آنها دیگر نمی توان لقب بهترین پیام رسان های ایرانی را به این اپلیکیشن های بومی اهدا کرد.
منبع: setare.comمجله واحدی: مجله واحدی: مجله گردشگری و مسافرتی