تحول در دنیای پزشکی با 9 دستاورد نخبگان ایرانی خارج از کشور

به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران، محققان ایرانی در دانشگاه های مهم از سراسر جهان هر ساله پیروز به کشفیات و دستاوردهای بزرگی در عرصه های علمی و فناوری می شوند. در سال 97 نیز بسیاری از پروژه های علمی با رهبری نخبگان ایران خارج از کشور به انتها رسید. علاوه بر این ایرانیان در سالی که گذشت پیروز به دریافت جایزه های بین المللی زیادی شدند که در این گزارش کوشش نموده ایم مروری بر این دستاوردها و پیروزیت ها داشته باشیم.

تحول در دنیای پزشکی با 9 دستاورد نخبگان ایرانی خارج از کشور

دانشمند ایرانی میزان برخورد سیارک ها با زمین را تخمین زد

تحقیقات سارا مزروعی محقق ایرانی دانشگاه تورنتو نشان داد طی 290 میلیون سال گذشته، تعداد سیارک هایی که به زمین برخورد می نمایند، نسبت به 700 میلیون سال قبل از آن، 2 برابر بیشتر شده است.

به طور دقیق مزروعی و همکارانش با استفاده از اطلاعات مدار گرد شناسایی ماه(Lunar Reconnaissance Orbiter) چاله های ناشی از برخورد سیارک ها با ماه را آنالیز کردند. سپس آنها معین کردند آیا تعداد چاله های حاصل از برخورد سیارک با عرض بیش از 10 کیلومتر روی ماه و زمین به یک اندازه است یا خیر. آنها در جهت تحقیقات خود متوجه شدند دو سیاره در این زمینه مشابهت های فراوانی دارند. همین امر نشان داد حدود 290 میلیون سال قبل میزان برخورد سیارک های عظیم به دو سیاره ماه و زمین که چنین چاله های عمیقی را ایجاد کند نسبت به 700 سال قبل از آن 2.6 برابر بیشتر شده است.

تحقیقات پژوهشگر ایرانی برای درمان لوسمی

علی شیلاتی فرد، دانشمند ایرانی همراه گروهی از محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا به طور موفقیت آمیز درمانی کشف نموده اند که پیشروی لوسمی در بچه ها را کند می نماید. طبق تحقیقات جدید پروتئین MLL که در بروز لوسمی نقش دارد، می تواند روند رشد این بیماری را کند کند. در مرحله بعد دانشمندان باید درمان هایی که در 2 تحقیق قبلی در حوزه لوسمی بچه ها کشف شده را با یکدیگر ترکیب نمایند تا ابر دارویی برای آزمایش های کلینیکی روی انسان ارائه نمایند.

ابداع ماهیچه مصنوعی قدرتمند با الهام از اریگامی

مجید تقوی دانشمند ایرانی به همراه دو محقق دیگری در دانشگاه بریستول یک ماهیچه مصنوعی ابداع نموده اند که قدرت هر چیزی از میکرو ربات ها تا ساختارهای فضایی را افزایش می دهد. آنها با الهام از هنر اریگامی این فناوری را ابداع نموده اند. آنها در حقیقت دستگاهی ابداع نموده اند که به اندازه ماهیچه انسان قدرتمند است و می تواند هزار برابر وزن خود را بلند کند. اختراع آنها با استفاده از نیروهای الکترواستاتیکی فعال می گردد. این ساختارها را می توان از ترکیب مواد عایق و رسانا مانند فلز و پلاستیک و حتی کاغذ و قلم نیز ساخت.

ابداع محقق ایرانی برای سنجش باروری زنان

هادی شفیعی محقق ایرانی دانشگاه هاروارد مشغول توسعه فناوری نوینی شده که با یاری گوشی هوشمند، بزاق کاربران خانم را برای آنالیز باروری یا همان تخمک گذاری آنها می سنجد.

این در حالی است که به طور معمول زنان برای آنالیز باروری خود باید آزمایش ادرار انجام دهند. به گفته محققان هزینه کیت های آزمایش خانگی با گذر زمان بالا می رود. علاوه بر آن کاربران به سختی می توانند نتیجه را درک نمایند. اما محقق ایرانی و همکارانش سیستمی ابداع نموده اند که می توان بارها آن را استفاده کرد. همچنین نتایج آزمایش را به طور واضح و ساده روی نمایشگر موبایل کاربر ارائه می نماید. این سیستم برای 6 زن که قبلاً آزمایش ادرار داده بودند، انجام شد و با دقت 99 درصد تخمک گذاری را تشخیص داد.

دانشمند ایرانی برنده جایزه آموزشگاه دنیای علوم شد

حسین بهاروند محقق حوزه سلول های بنیادی در پژوهشگاه رویان برنده جایزه آموزشگاه دنیای علوم (تواس) در سال 2019 و در رشته زیست شناسی شد. بهاروند به دلیل نقش مؤثر در فراوری و نگهداری سلول های بنیادی و ارائه مفاهیم جامعی از پرتوانی و تمایز این سلول های به سلول های عصبی، قلبی و کبدی برنده این جایزه شد. وی تاکنون برنده 30 جایزه ملی و بین المللی شده است.

آنالیز سریع نمونه آزمایشگاهی با حسگر زیستی دانشمند ایرانی

محمدحسین ظریفی استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا با رهبری گروهی از محققان و با همکاری با دانشگاه کلگری یک حسگر زیستی ابداع نموده اند که می تواند زیان آوری باکتری ها در نمونه های بیولوژیک بیمار را بلافاصله در محل آنالیز کند. این در حالی است که در آزمایش های معمول این روند 2تا5 روز طول می کشد. نمونه اولیه این حسگر ساخته شده کوچک و ارزان است. دستگاه مذکور سیگنال های میکروویو 2.5 گیگاهرتزی را به نمونه های مایع زیستی وارد می نماید. حسگر با تحلیل تغییرات در دامنه رزونانس و فرکانس سیگنال می تواند هر گونه باکتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را مشخص کند.

هیدرو ژل ابداعی که غضروف زانو را ترمیم می نماید

محققان سوئیسی با همکاری پیمان کرمی نوعی هیدرو ژل ابداع نموده اند که ویژگی چسبندگی خارق العاده ای دارد. این ویژگی به خصوص هنگام ترمیم غضروف و منیسک زانو کارآمد است. غضروف و منیسک برخلاف بافت های دیگر بدن انسان ذخیره خونی محدودی دارند و به همین دلیل هنگام آسیب خود را احیا نمی نمایند. محققان دانشگاه پلی تکنیک لوزان معتقدند این ماده جدید می تواند این بافت ها را ترمیم کند. ساختار این ماده 10 برابر چسبنده تر از چسب های زیستی فعال است زیرا درصد آب بالایی در آن وجود دارد و قدرت تحمل آن شبیه بافت طبیعی بدن انسان است.

نرم افزار ایرانی سرعت محاسبات رایانشی را می افزاید

مریم مهری دهنوی یکی از استادیاران علوم رایانشی در دانشگاه تورنتو به همراه کاظم چشمی یکی از دانشجویان مقطع دکترا مشغول انجام پژوهشی در تحلیل های عددی، رایانش موازی و کامپایلرها هستند. دهنوی و کاظم چشمی یک نرم افزار با عملکرد بالا با کاربردهای مختلف در زمینه هایی مانند گرافیک های رایانشی، مصارف رباتیک و یادگیری ماشینی ساخته اند. آنها با همکاری یکی از محققان شرکت ادوب و میشل میلز استراوت استاد علوم رایانشی در دانشگاه آریزونا تحقیق ParSy: Inspection and Transformation of Sparse Matrix Computations for Parallelism را در کنفرانس بین المللی ابر رایانش ارائه کردند. در این کنفرانس بیش از 11 هزار نفر از صدها شرکت و مرکز تحقیقاتی از سراسر دنیا شرکت کردند.

اختراع محقق ایرانی برای انجام ایمپلنت بدون ریسک عفونت

گروهی از محققان ایرانی به رهبری دکتر توحید دیدار سطوح هوشمندی ابداع نموده اند که عناصری مانند باکتری، ویروس و سلول های زنده را دفع می نمایند. این کشف اهمیت زیادی در کاربردهای پزشکی دارد. همچنین به یاری آن می توان از ایمپلنت هایی مانند پیوندهای عروقی، دریچه های قلب جایگزین و مفاصل مصنوعی بدون ریسک عفونت یا لخته خون استفاده کرد. مریم بدو دیگر محقق ایرانی این پروژه می گوید: در علم پزشکی همواره به ابزاری با عملکرد بهتر احتیاج است تا بدن انسان آن را رد نکند. این پژوهش دستاورد مهمی در علم پزشکی است.

دانشمندان راه فراوری سیمان قدرتمندتر را یافتند

روزبه شهسواری محقق حوزه مواد در دانشگاه رایس کره های ریز سیلیکات کلسیم ابداع نموده که به فراوری سیمان سبزتر و قدرتمندتر منجر می گردد. او در این باره گفت: سیمان ساختار چندان جالبی ندارد. ذرات سیمان نامنظم هستند به همین دلیل محتمل است ترک بردارند. اما ما محدودیت های ماده جدید را می دانیم و می توانیم پلیمر یا مواد دیگر را بین کره ها قرار دهیم و ساختار را از ابتدا تا خاتمه کنترل کنیم. به این ترتیب دقیق تر می توان شیوه ترک خوردن سیمان را پیش بینی کرد. به گفته او این کره ها برای مهندسی استخوان- بافت، عایق بندی، سرامیک و کامپوزیت و البته فراوری سیمان به کار می روند.

دانشمند ایرانی برنده مدال فیلدز 2018 میلادی

در سالی که گذشت کوچر بیرکار ریاضیدان کرد تبار ایرانی برنده مدال فیلدز در رشته ریاضیات در سال 2018 میلادی شد. او هم اکنون در دانشگاه کمبریج انگلستان به تدریس و پژوهش مشغول است. بیرکار برای تحقیقات در حوزه هندسه جبری مشهور شده است. او پیش از این برنده جایزه لورهولم نیز شده است. به هر حال مدال فیلدز برای مطالعات این دانشمند درباره طرح فانو به او اعطا شده است. این طرح به نام جینو فانو ریاضیدان ایتالیایی نامگذاری شده است.

محقق ایرانی ماده خودترمیم ساخت

کارمل مجیدی محقق ایرانی همراه گروهی از دانشمندان ماده ای ساخته اند که خود را ترمیم می نماید. این ماده به ماشین ها امکان می دهد حتی پس از خسارت های مکانیکی زیاد، خود را ترمیم نمایند. این ماده نه تنها از لحاظ فیزیکی خود را ترمیم می نماید بلکه می تواند اتصالات الکتریکی قطع شده را دوباره احیا کند. این امر مزیت بزرگی برای ماشین ها و ربات هایی است که در محیط های خطرناک به کار گرفته می شوند.

دانشمند ایرانی برای بافت مصنوعی چاپگر سه بعدی ابداع کرد

گروهی از محققان دانشگاهی به رهبری علی خادم حسینی دانشمند ایرانی روش جدیدی برای چاپ بافت های طبیعی پیچیده از چند ماده ابداع نموده اند. آنها با استفاده از یک پرینتر سه بعدی این بافت را چاپ نموده اند. خادم حسینی با تکیه بر روش stereolithography چاپگری ساخته که دارای یک تراشه microfluidic (میکرو سیال) به اندازه و شکل یک میکرو تراشه است. این چاپگر زیستی دارای ورودی های چندگانه است، بنابراین می تواند بیش از یک ماده حاوی سلول در یک زمان چاپ کند.

stereolithographyفرایندی است که با یاری نور انجام می گردد و در آن هیدرو ژل با سلول های بنیادین قرار داده شده در یک پرینتر سه بعدی ترکیب می گردد و همزمان اشعه نور سبب می گردد پیوندی مولکولی ایجاد و ژل سخت گردد. به هرحال این چاپگر دارای یک آینه میکروسکوپی دیجیتالی است که از یک میلیون آینه ساخته شده که مستقل از یکدیگر حرکت می نمایند. در این آینه های اتوماتیک یک الگو برای هر لایه در حال چاپ است ایجاد شده است. در حال حاضر، چاپگر از چهار جوهر زیستی استفاده می نماید، اما این تعداد را می توان گسترش داد. تاکنون، این چاپگر برای ایجاد اشکال ساده، شبیه سازی 3 بعدی بافت عضلانی و بافت های هم بندی عضله با اسکلت و همچنین تومورهای جعلی همراه با عروق خونی استفاده شده است. علاوه بر این، بافت های فراوری شده در بدن موش ها کار گذاشته شده و بدن موش آنها را پس نزده است.

دانشمند ایرانی راز الماس های شهاب سنگی را کشف کرد

گروهی از محققان به رهبری فرهنگ نایبی از دانشگاه École Polytechnique Fédérale de Lausanneدر سوئیس متوجه شده اند شهاب سنگی که یک دهه قبل با زمین برخورد کرد، بخشی از یک سیاره گمشده است. این سیاره در اوایل پیدایش منظومه شمسی و در حقیقت چند میلیون سال پس از تولد خورشید به وجود آمده بوده است. شهاب سنگ Almahata Sittaدر سال 2008 میلادی بالای منطقه ای در سودان منفجر شد و نامگذاری آن نیز با توجه به منطقه انفجار انجام شد. حدود 50 قطعه از این سیاره 83 تنی از صحرای شمال سودان جمع آوری شد. Almahata Sitta گونه نادری از شهاب سنگ مشهور به اوریلیت است. به گفته دانشمندان شهاب سنگAlmahata Sitta که حاوی الماس های میکروسکوپی است از یک سیاره مرموز (embryonic planet) است که حدود 4.5 میلیارد سال قبل دور خورشید می چرخیده است.

معرفی دندانپزشک ایرانی به عنوان چهره پیشرو در درمان های میکروسکوپی ایمپلنت

بهنام شکیبایی، مبدع ایرانی روش ها و ابزارآلات جدید جراحی های میکروسکوپی ایمپلنتولوژی در کنفرانس دنیای ایمپلنتولوژی به عنوان چهره پیشرو این علم جدید در دنیا معرفی گردید.

این کنفرانس با حضور بیش از 50 سخنران برتر دنیا از 40 کشور و 6 قاره مختلف یکی از مهمترین همایش های علمی بین المللی ایمپلنتولوژی در امسال در دنیا به شمار می آید.

beauty-of-life.ir: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 12898

به "تحول در دنیای پزشکی با 9 دستاورد نخبگان ایرانی خارج از کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحول در دنیای پزشکی با 9 دستاورد نخبگان ایرانی خارج از کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید