ترکیب موم و نشاسته برای فراوری پوشش پارچه ضد آب و سبز
به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه آلتوی فنلاند از ترکیبی موسوم به موم کارناوبا استفاده نموده اند که برگرفته از برگ درخت نخل است. ترکیب غیرسمی یادشده برای فراوری محصولاتی همچون واکس ماشین، بعضی داروها و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

موم یادشده بعد از ذوب شدن و تجزیه در آب باید با نشاسته ترکیب گردد تا به یک ماده کاملا ضدآب مبدل گردد. تا پیش از این برای این کار استفاده از پروتئینی موسوم به پولیسین مرسوم بود که قیمت بالای آن هزینه نهایی فراوری ماده ضدآب مذکور را به شدت افزایش می داد. اما ترکیب موم حاصل از درخت نخل و نشاسته به نتیجه ای مطلوب می انجامد که باعث تهیه پوشش ضدآب برای استفاده در انواع پوشاک و پارچه ها و البسه می گردد.
پوشش یادشده تاکنون با موفقیت برای ضدآب کردن پارچه های چسبناک ویسکوز، پارچه های تنگل، کتان و پنبه و غیره مورد استفاده قرار گرفته است. در حال حاضر این پوشش ضد آب در برابر شستشو با پودرهای شیمیایی مقاومت خوبی ندارد و محققان درصدد یافتن راه حلی برای این مشکل هستند.
منبع: خبرگزاری مهرkurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری