کوشش برای معرفی رمان و ادبیات اردو به کشورهای دنیا، وبینار چهره های ادبی پاکستان
به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران به نقل از اینترنشنال نیوز، در بیست سال گذشته رمان های فاخری به زبان اردو در کشور پاکستان نوشته شده است که نه تنها از ادبیات غرب چیزی کم ندارد بلکه می تواند در عرصه های جهانی مطرح گردد. این رمان ها با پشتوانه ای چند صد ساله دارای ریشه های فرهنگی این کشور هستند ولی متاسفانه تسلط زبان انگلیسی در طول قرن ها موجب کندی پیشرفت و معرفی رمان های زبان اردو شده است. این جملات را نوشین جاوید امجد رئیس اداره فرهنگ و میراث کشور پاکستان در برنامه ای آنلاین گفت. این مقام پاکستانی در این برنامه مجازی با حضور چهره های ادبی کشور پاکستان از کوشش دولت برای احیای زبان و ادبیات اردو در عرصه های جهانی اطلاع داد.

وی گفت: سال ها انگلیس ها بر هند و پاکستان تسلط داشتند و زبان شان را نیز به ما تحمیل کردند و شاید این تفکر که یک رمان انگلیسی زبان دارای داستان و قصه بهتری است، میراث همان دوران است ولی باید زبان اردو و داستان های این زبان را به نسل جدید پاکستان آموزش داد. این برنامه آنلاین به میزبانی آموزشگاه ادبیات پاکستان (PAL) در هفته استقلال این کشور برگزار شده بود. جاوید امجد در این برنامه به غنای فرهنگی و ادبی کشورش اشاره نمود و گفت ما رمان های بسیار فاخری داریم که باید به مردم دنیا معرفی شوند.
امجد به کوشش دولت پاکستان در زمینه چاپ و نشر داستان هایی به زبان اردو اشاره نمود و گفت: حالا زمان آن فرا رسیده است که نسل جدید این کشور بدانند که تنها رمان های انگلیسی نیست که در این کشور نوشته می شوند.
دکتر یوسف خشک رئیس آموزشگاه ادبیات پاکستان نیز در این برنامه سخنرانی کرد و گفت: هفته استقلال کشور پاکستان فرصت خوبی برای کلید زدن پروژه های فرهنگی برای معرفی ادبیات این کشور است. وی اضافه کرد: آموزشگاه در حال حاضر مجله ای ادبی به زبان اردو تاسیس نموده است که بیشتر مطالب آن درباره معرفی داستان ها و رمان های نوشته شده به این زبان است.
دکتر خشک گفت: رمان بهترین و محبوب ترین قالب ادبی در دنیا محسوب می گردد و دولت پاکستان باید کوشش های خود را برای حمایت از رمان نویسان به زبان اردو متمرکز کند. در طول پنجاه سال گذشته نیز بسیاری از برندگان جایزه نوبل ادبیات رمان نویسان بودند و حالا باید زمینه ای فراهم گردد تا ادبیات اردو نیز به این جوایز راه پیدا کند.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایرانتایلند: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی