فراوری 48 محصول نانویی در حوزه خودرو، بومی سازی دانش کاتالیست ها

به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خودروسازی پس از نفت، گاز و پتروشیمی عظیم ترین صنعت کشور و صنعتی اشتغال زا و ثروت آفرین محسوب می گردد. ایران در سال 1396 با فراوری بیش از یک میلیون و 500 هزار خودرو در رتبه شانزدهم فراوری جهانی خودرو نهاده شد. اما با این وجود فراوری خودروی با کیفیت یکی از موضوعات مهمی است که این صنعت با آن دست به گریبان است.

فراوری 48 محصول نانویی در حوزه خودرو، بومی سازی دانش کاتالیست ها

گسترش فعالیت های نانویی در صنعت خودرو

در این میان فناوری های نوین در کیفیت و کمیت خودروهای فراوریی، نقش اساسی ایفا می نمایند که فناوری نانو به عنوان یکی از کلیدی ترین این فناوری ها است. به صورت کلی با استفاده از فناوری های نانو می توان اهداف گوناگونی را در این صنعت محقق کرد. اهدافی مانند ارتقا کیفیت محصولات و قطعات فراوریی مالی، ارتقای راندمان فراوری و کاهش هزینه های فراوری قطعات، توسعه محصولات و فناوری های پیشرفته، ارتقای استانداردهای محیط زیستی، داخلی سازی با کیفیت قطعات و عدم وابستگی به منابع خارجی، کاهش مصرف سوخت و توسعه نسل جدید خودروهای برقی یا هیبریدی مبتنی بر نانوباطری ها.

در حال حاضر 48 محصول مبتنی بر فناوری نانو توسط 25 شرکت فناور در حال فراوری است، این محصولات مرتبط با قطعات نانوکامپوزیت های پلیمری پیشرفته مقاوم، رنگ پذیر و سبک، انواع نانو رنگ ها مثل رنگ ضد خراش، نانو کاتالیست، نانو فیلتر هوای ورودی موتور، نانو روغن موتور با خاصیت ترمیمی، تایر با افزودنی های نانو مقاوم به سایش و جلوگیری از کاهش باد، نانوباطری با طول عمر بالاتر، درزگیر، چسب و انواع عایق ها، آیینه های پیشرفته نابازتاب، گرمکن جایگاه منعطف، قطعات فلزی دارای نانوپوشش های مقاوم، سنسورهای پیشرفته خودرو، قطعات مصرفی مثل سره جوش نانوکامپوزیت با طول عمر بالا را شامل می شوند.

توسعه محصولات فناورانه جدید

همچنین چندین مرکز تخصصی و شرکت دانش بنیان در حوزه کاتالیست های پیشرفته، پلیمرهای پیشرفته و پوشش های پیشرفته نانو در شهرهای مختلف کشور مثل مشهد، تهران، تبریز در حال توسعه محصولات جدید هستند.

یک مثال ملموس از نقش فناوری های نوین در صنعت خودرو، نانوکاتالیست خودرو است. در حالی که در سال های اخیر به دلیل قیمت بالای کاتالیست های معمولی تامین این نوع کاتالیست ها با مشکلاتی روبرو شده است، نانو کاتالیست ها به دلیل مصرف کمتر فلزات گرانبها با قیمت کمتر و راندمان بالاتر به خدمت گرفته شده اند. اکنون تمامی کاتالیزورهای نسل جدید نصب شده روی خودروها، مبتنی بر فناوری های نانو هستند.

اساس عملکرد نانوکاتالیزورها بدین صورت است که با ایجاد یک بستر فوق واکنشی هوای آلوده خروجی موتور را تصفیه می نماید.

بومی سازی دانش و ظرفیت فراوری کاتالیست های پیشرفته خودروهای سواری

در حال حاضر دانش و ظرفیت فراوری کاتالیست های پیشرفته خودروهای سواری در کشور موجود است و دو مجموعه دانش بنیان نانو، نسل های پیشرفته کاتالیست های خودرو سواری و دیزل را توسعه داده اند. ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همیشه از ایده ها و طرح های نوآورانه فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری حمایت می نماید تا راستا پیشرفت در این حوزه با سرعت پیموده گردد.

مشابه این توانمندی در ساخت قطعات الکترونیکی خودرو، قطعات پلیمری و پلاستیکی خودرو، فیلتر های خودرو وجود دارد. از مجموعه های خودروساز، انتظار می رود با اعتماد و تامل بر این مجموعه های مبتنی بر دانش بتوانند در بازه زمانی معقول فناوری های نوین را در قسمت های مختلف این صنعت به کار برند.

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 21296

به "فراوری 48 محصول نانویی در حوزه خودرو، بومی سازی دانش کاتالیست ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری 48 محصول نانویی در حوزه خودرو، بومی سازی دانش کاتالیست ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید