خطر بیدار شدن سلول های سرطانی با سیگار الکترونیکی
به گزارش شیوا مارکت، متخصصان موسسه فرانسیس کریک (اف سی آی) هشدار دادند در حالیکه خطرات استعمال طولانی مدتِ سیگار الکترونیکی هنوز برای سلامتی نامشخص است، اما احتمال می رود که استعمال آن در 10 سال آینده موج جدیدی از ابتلا به سرطان را به پا کند.
به گزارش ایسنا، پروفسور چارلز سوانتون، محقق بالینی اف سی آی و پزشک ارشد موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در این باره می گوید: کشیدن سیگار الکترونیکی برای سلامت افراد یک تهدید بالقوه است.
وی تاکید نمود: هنوز مطمئن نیستیم کشیدن سیگار الکترونیکی در 10 سال آینده به بروز سرطان ریه در مصرف کنندگان منجر نگردد.
متخصصان اف سی آی مطالعاتی انجام دادند تا بفهمند چرا با آنکه سیگار کشیدن از دلایل اصلی ابتلا به سرطان ریه است، اما بعضی از افرادی که در این کشور مبتلا به این بیماری تشخیص داده می شوند (تقریبا از هر هشت بیمار انگلیسی یک نفر)، سیگاری نیستند.
آن ها مطالعاتی روی انسان و موش انجام دادند که مقدار قرار گرفتن در معرض ذرات آلودگی هوا را که می تواند به رشد سلول های سرطانی در ریه ها منجر گردد، میزان گیری کرد.
به گزارش نشریه ایندیپندنت، شواهد به دست آمده نشان می دهد جهتی که باعث ایجاد تومور در افراد غیرسیگاری می گردد با جهت شکل گیری این تومور ها در افراد سیگاری فرق دارد.
یافته های این متخصصان نشان می دهد که محرک هایی مانند آلودگی هوا باعث می شوند التهاب ایجاد گردد و این التهاب می تواند سلول های خفته ای را که عامل بروز جهش های سرطانی هستند، بیدار کند و محققان با شناسایی این روند اکنون نگران آن هستند که کشیدن سیگار الکترونیکی نیز همین فرایند، یعنی روند بیداریِ سلول های سرطانی را شروع کند.
منبع: فرارو