روش ثبت نام وام 12 درصدی مشاغل آسیب دیده از کرونا ، آنالیز درخواست جاماندگان از لیست
به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران، سعید ممبینی، گفت: در پی شیوع ویروس کرونا، شرایط ویژه ای در کشور اعمال شد که به موجب آن تشکل ها و فعالان صنفی دو اقدام را اجرایی ساختند: یکی، از منظر وظایف انسانی و دیگری به واسطه وظایف سازمانی و در حوزه مالی.
ممبینی بیان نمود: در حوزه بهداشتی، خودمان را موظف به کمک وزارت بهداشت دانستیم. در این راستا در جلساتی شبانه روزی و معرفی کارشناسانی از اتحادیه ها به وزارت بهداشت پروتکل هایی برای هر صنف تعریف شد. ضمن این که در بسکمک از شهرها و استان های کشور واحدهای صنفی با تامین غذا و میوه و اجرای امور خدمات فنی به بیمارستان ها در اجرای هر چه بهتر فرایند درمانی کمک رساندند. با این اقدام، سهمی هرچند کوچک در ادای دین به جهادگران حوزه سلامت پرداختیم. در کنار این وظایف انسانی، بخش دوم فعالیت ها مربوط به اقدامات مالی بود که وظیفه سازمانی اتاق اصناف ایران برشمرده می گردد. در این راستا مطالبات اصناف شامل تخفیفات و بخگرددگی های تامین اجتماعی، ارائه وام و تسهیلات، بخگرددگی های مالیاتی و … را از اصناف کشور احصا نموده و در رایزنی با دولت مطرح و پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: دولت به علت کمبود نقدینگی نتوانست بخش عمده ای از این مطالبات را جوابگو باشد اما 75 هزار میلیارد تومان را به صورت تسهیلات ارائه خواهد داد. 25 هزار میلیارد تومان از این مقدار به صورت وام قرض الحسنه به معیشت خانوارها اختصاص یافت و 50 هزار میلیارد تومان به شکل دیگری تخصیص خواهد یافت. همچنین متولی تقسیم این عدد و رقم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.
ممبینی اضافه کرد: در این راستا 13 رسته معین شد و برخی وزرات خانه ها و سازمان ها متولی تشخیص و تخصیص وام به این کسب وکارها شدند. بخشی از آن ها کاملا در حوزه وزارت صمت که تشکل های صنفی از آن مجوز می گیرد، قرار گرفته اند. در این باره می توان به پوشاک، تالارها، آرایشگاه ها، سونا و جکوزی و … اشاره نمود. برخی دیگر از کسب وکارهای صنفی هم مشترکاتی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی، وزارت راه، وزارت کشور یا دیگر وزارت خانه ها دارند. مثلا تخصیص وام به حوزه حمل ونقل عمومی و مسافر درون شهری در حوزه مسئولیت وزارت کشور و صنایع دستی در حوزه مسئولیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته اند.
رئیس اتاق اصناف ایران اظهارکرد: ضروری می دانیم که طی رایزنی های ما با دولت، تعیین گردد کدام یک از رسته های صنفی در دل وزارت خانه هایی جز وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته اند. از این رو با وزارت خانه های مختلف به جز صمت که مسئولیت توزیع این پول ها را دارند جلسات مشترکی خواهیم داشت تا بتوانیم سهم اصناف را واقعی تر کنیم.
ممبینی در بخش دیگری از سخنان خود به اصلاح شیوه نامه وزارت کار پرداخت و بیان نمود: در روزهای گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شیوه نامه اجرایی اعطای تسهیلات بانکی به بنگاه های آسیب دیده از بیماری کرونا را تنظیم و صادر کرد. اما اتاق اصناف ایران اصلاحیه ای بر این شیوه نامه تنظیم کرد که تقریبا تمامی موارد آن، پذیرفته شد.
وی اضافه کرد: در آنالیز های اولیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اشکالاتی وجود داشت. به عنوان مثال گفته شد در یکی از رسته های صنفی تنها 36 هزار و 200 کارگاه بیمه پرسنلشان را رد نموده اند. اما ما 212 هزار واحد و کارگاه در آن رسته داریم. در تعامل ایجاد شده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفتیم که این آمار درست نیست. لذا اتاق اصناف ایران آنالیز مجددی انجام داد و این آمار تقریبا 2برابر شد. این یعنی سهم ما از 50 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
ممبینی ادامه داد: همچنین در کمیسیون راهبردی که تشکیل شد به صورت فعال شرکت کردیم و توانستیم تعداد قابل توجهی از رسته های صنفی را به آن اضافه کنیم. عکاسان و فیلم برداران، حوزه چاپ و امور نظافتی و …. مواردی از این دست هستند.
رئیس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: به این ترتیب از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به هر کدام از واحدهای صنفی که بیمه کارکنان خود را پیش از این پرداخت نموده باشند، پیامکی ارسال خواهد شد و بعد صاحبان این کسب وکارها می توانند به سایت kara.mcls.gov.ir مراجعه نموده و ثبت نام نمایند. علاوه بر این، هر کدام از مشاغل 13 سرفصل معین شده که اسامی آن ها در میان فهرست نهایی دیده نمی گردد می توانند درخواست خود را به اتاق اصناف ایران برسانند و ما در تعامل با وزارت کار پیگیری های لازم را خواهیم داشت.
منبع: ایلنا
منبع: تجارت نیوزtour-thailand.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی