سوشی، سالم است یا مضر؟

به گزارش شیوا مارکت، مردم معمولا از سوشی به عنوان یک غذای سالم و مغذی یاد می نمایند. اما آیا واقعا چنین است؟

سوشی، سالم است یا مضر؟

healthline: سوشی یک غذای سنتی ژاپنی است که در آن از ماهی خام استفاده و همراه با سس سویا شور خورده می گردد.

سوشی از برنج پخته شده، ماهی خام یا پخته و سبزیجات تهیه می گردد که درون یک لایه جلبک پیچیده و معمولا به همراه سس سویا، واسابی یا زنجبیل ورقه ای خورده می گردد. سوشی برای اولین بار در قرن 7 میلادی و با فشردن و تخمیر ماهی تمیز بین برنج و نمک تهیه شد. در قرن 17 میلادی، به برنج سرکه نیز اضافه شد تا مدت زمان تخمیر کاهش و طعم سوشی بهتر گردد. در قرن 19 فرایند تخمیر با استفاده از ماهی خام متوقف و سوشی را به یک غذای از فراوری به مصرف تبدیل کرد.

سوشی به دلیل داشتن مواد غذایی گوناگون به عنوان یک غذای مغذی شناخته می گردد. ماهی یک منبع بسیار خوب از پروتئین، ید، امگا3 و ویتامین های معدنی به خصوص ویتامین D می باشد. واسابی یک خمیر طعم دار و تند است که در کنار سوشی آن هم در مقادیر خیلی کم مصرف می گردد. واسابی سرشار از بتاکاروتن، گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات است که خاصیت ضد التهابی، ضد باکتری و ضد سرطانی دارد. نوری، جلبک مورد استفاده در سوشی دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، سدیم، ید، تیامین و ویتامینهای A،C و E ، و حدود نیمی از آن پروتئین است.

جزء اصلی سوشی برنج است که تقریبا تمام مواد معدنی، فیبر و ویتامین های آن حذف شده است. برنج سوشی از طریق شکر و قند تهیه می گردد و به دلیل فیبر کم آن، کربوهیدرات موجود در آن می تواند به سرعت تجزیه گردد و قند خون را افزایش دهد. اما از سوی دیگر گفته می گردد به دلیل اضافه کردن سرکه به برنج، سرکه موجب کاهش قند خون می گردد.

سوشی به دلیل سس های پرچرب و مقدار کم سبزیجات و ماهی به یک غذای پر کالری با پروتئین و فیبر کم بدل شده است. همچنین به دلیل نمک زیاد در این غذا، می تواند خطر ابتلا به سرطان معده و فشار خون بالا را در افراد افزایش دهد. اگر سوشی به روش درست تهیه نگردد می تواند حامل باکتری باشد که احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

با تمام این تفاسیر، سوشی دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است که موجب افزایش سلامت بدن می گردد، از سوی دیگر حاوی نمک، چربی های ناسالم و کربوهیدرات کم می باشد و بهتر است در مصرف سوشی زیاده روی نگردد.

2121

tour-thailand.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 7591

به "سوشی، سالم است یا مضر؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوشی، سالم است یا مضر؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید