طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی
به گزارش شیوا مارکت، خاگینه هویج یکی از انواع خاگینه یا قیقناخ های بسیار خوشمزه و مقوی تبریز است که به سادگی تهیه میشود. با طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی آشنا شوید.
به طور کلی، یا قیقناخ ها از دیرباز پای ثابت سفره های مهمانی و مجالس رسمی و غیر رسمی تبریزی ها بوده و هستند. خاگینه تنوع بسیار زیادی دارد و به صورت ساده یا ترکیبی با مواد دیگر مثل میوه ها یا مغزیجات تهیه می گردد. از جمله مشهورترین و پرطرفدارترین انواع این دسر بسیار خوشمزه و مقوی می توان به خاگینه هویج، خاگینه موز، خاگینه رولتی مغزدار، خاگینه قالبی، خاگینه ساده و ... اشاره کرد.
در ادامه قصد داریم طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی را به شما آموزش دهیم که بسیار خوشمزه بوده و می تواند به فهرست دسرهای مخصوص مهمانی های شما تبدیل گردد.
مواد لازم برای تهیه خاگینه هویج
هویج | 5 کیلوگرم |
تخم مرغ | 8 عدد |
آرد | 8 ق سوپ خوری |
آب | 8 ق سوپ خوری |
گردو | 125 گرم |
دارچین، هل، گل محمدی، زنجبیل | از هر کدام 1 ق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 1.5 ق سوپ خوری |
بیکینگ پودر | 1 ق مرباخوری |
نمک | خیلی کم |
مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه
آب | 1 لیوان |
شکر | 3 لیوان |
گلاب | 1/2 پیمانه |
طرز تهیه خاگینه هویج
- برای تهیه خاگینه هویج ابتدا هویج ها را شسته، پوست بگیرید.
- هویج ها را پخته و صبر کنید تا کمی خنک شوند.
- هویج های خنک شده را رنده کنید.
- هویج های پخته شده را کمی تفت دهید.
- اجازه دهید هویج ها کمی خنک شوند.
- حین خنک شدن هویج ها، تخم مرغ ها را با همزن بزنید.
- به تخم مرغ ها آب و آرد را اضافه نموده و خوب هم بزنید.
- زعفران را اضافه نموده و هویج های تفت داده شده را به این مخلوط اضافه کنید.
- در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ گردد.
- وقتی روغن داغ شد، نیمی از مواد را در تابه ریخته و روی آن مخلوطی از گردو، گل محمدی، هل و دارچین بریزید.
- بقیه مواد را داخل تابه ریخته و با قاشق سطح آن را صاف کنید.
- وقتی یک طرف سرخ شد، آن را با احتیاط برگردانید و سمت دیگر را نیز سرخ کنید.
- حرارت را کم کنید تا خاگینه مغز پخت گردد.
- در این فاصله سراغ درست کردن شربت بروید.
- برای تهیه شربت خاگینه هویج، شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- گلاب را اضافه نموده و صبر کنید تا شربت کمی به غلظت برسد.
- حالا حرارت را خاموش نموده و صبر کنید تا شربت کمی خنک گردد.
- خاگینه را داخل همان تابه به صورت مکعب یا لوزی برش دهید و از شربت خنک شده روی آن بریزید.
- کمی صبر کنید تا شربت به خورد خاگینه برش خورده داخل تابه برود.
- بعد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا از حرارت بیفتد.
- برای می توانید از پودر پسته، پودر نارگیل یا پودر گل محمدی بهره ببرید.
خاگینه شما آماده است. می توانید آن را به صورت گرم یا سرد و به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه سرو کنید.
نکاتی درباره تهیه خاگینه هویج
- هویج ها را در مرحله اول نباید آنقدر بپزید که له شوند. پخته شدن هویج در حد متوسط کفایت می نماید.
- علت اینکه باید صبر کنید تا هویج خنک گردد و بعد آن را رنده کنید این است که اگر هویج ها داغ باشند، موقع رنده کردن کاملا له می شوند و موقع برش دادت خاگینه ظاهر زیبایی نخواهند داشت.
- خاگینه یک دسر ایرانی است و نیازی به بیکینگ پودر ندارد و شما می توانید بیکینگ پودر را از دستور حذف کنید.
- همچنین این تعداد تخم مرغ در صورتی که به دمای محیط رسیده باشند به خوبی پف می نمایند اما با این حال در صورتی که بخواهید می توانید همین مقدار بیکینگ پودر نیز به مواد اضافه کنید.
- بعضی از آردها میزان بیشتری آب به خود جذب می نمایند پس اگر مایه خاگینه تان سفت شد، یکی دو قاشق غذاخوری شیر سرد به مایع اضافه نمایید تا روان تر گردد.
- در نهایت و چند دقیقه قبل از خاموش کردن شعله می توانید به لبه های خاگینه داخل تابه، مقدار کمی شکر بپاشید. این کار باعث می گردد لبه ها کمی سفت تر شده و ظاهر شیک تری داشته باشد. (این روش کاملا اختیاری است.)
- یک قانون بسیار مهم درباره تهیه انواع خاگینه ها وجود دارد و آن این است که یا باید خاگینه داغ باشد و شربت سرد و یا خاگینه سرد باشد و شربت داغ. این تضاد باعث ایجاد شوک شده و سبب می گردد شربت به خوبی به خورد خاگینه برود.
- خاگینه را می توانید داخل فر نیز تهیه کنید برای این کار باید خاگینه را با حرارت 170 درجه داخل فر قرار دهید و تا زمانیکه مواد به چنگال نچسبد، پخت را ادامه دهید.
خاگینه هویج و دیگر انواع خاگینه همچنین یک گزینه مناسب برای سفره افطار می باشند و جلوه خاصی به میز و سفره غذای شما می دهن. امیدواریم از این دستور و نکاتی که درباره تهیه خاگینه آموزش داده شد استفاده لازم را برده باشید و این دسر خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.comمجله سایه: مجله سایه: وبلاگ سینما و سرگرمی