افطاری چی درست کنم؟ 20 غذا و نوشیدنی برای وعده افطار

به گزارش شیوا مارکت، وقتی به ماه رمضان می رسیم، سوال مشترک بیشتر زنان خانه دار علاوه بر این که دنبال ایده برای تزیین سفره افطار هستند، این است که افطاری چی درست کنم و چطور وعده های غذایی سالم تری را برای انتها روزه داری خود و اعضای خانواده در نظر بگیرم. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، با این مطلب همراه باشید؛ چراکه قرار است برترین غذاها و نوشیدنی ها برای صرف در وعده افطار را به شما معرفی می کنیم.

افطاری چی درست کنم؟ 20 غذا و نوشیدنی برای وعده افطار

آنچه در این مقاله می خوانید

  • برترین غذاها برای افطار
    • 1. آش رشته، غذای اصلی سفره های افطار
    • 2. آش سبزی، یک غذای محلی برای سفره های افطار
    • 3. حلیم، افطاری سالم و مقوی
    • 4. شله زرد، دسری مجذوب نماینده برای سفره های افطاری
    • 5. فرنی، دسری سبک برای سفره افطار
    • 6. سوپ جو، افطاری مناسب همه
    • 7- سوپ شیر، افطاری مجذوب نماینده و متفاوت
    • 8- عدسی، افطاری سرشار از پروتئین و آهن
    • 9- خوراک لوبیا، خوشمزه و سالم
    • 10- نرگسی اسفناج، افطاری خوشمزه
    • 11- رشته پلو با مرغ
    • 12- دلمه برگ مو
    • 13- انواع حلوا
    • 14. کله جوش، افطاری سرشار از کلسیم
    • 15- آبگوشت بزباش
  • برترین نوشیدنی ها برای افطار
    • 1- شربت خاکشیر و تخم شربتی
    • 2- شربت سکنجبین و خیار
    • 3- شربت به لیمو و زعفران
    • 4- دمنوش نعنا و به لیمو
    • 5- شیر عسل و دارچین

برترین غذاها برای افطار

وقتی به خاتمه ساعت ها روزه داری و چیزی نخوردن می رسیم، بسیار مهم است که به معده مان شوک وارد ننموده و آن را با غذاهای حجیم و مضر مثل سرخ کردنی ها پر نکنیم. متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که در وعده افطاربهتر است غذاهای سبک، مغذی و زودهضم مصرف کنیم تا از سنگینی و مسائل گوارشی بدن جلوگیری گردد. برای همین خوردن غذاهای فست فودی در وعده افطار به هیچ وجه توصیه نمی گردد. به جای آن، می توانید به سراغ غذاهای سنتی ایرانی بروید که سالم تر هستند و احتیاجهای بدن شما را در خاتمه مدت روزه داری برآورده می نمایند.

در ادامه، برترین غذاها برای افطار شما را آنالیز می کنیم تا دیگر این سوال را از خودتان نپرسید که افطاری چی درست کنم؟!

1. آش رشته، غذای اصلی سفره های افطار

محال است ماه رمضان باشد و کسی هوس آش رشته با پیاز داغ و نعنا داغ فراوان نکند. سبزی آش رشته سرشار از فیبر و پروتئین است. این غذا به بهبود گوارش یاری می نماید و تامین نماینده انرژی بدن بعد از ساعات روزه داری است. البته در تهیه آش رشته باید توجه داشته باشید که حتما حبوبات آن را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شده و پس از خوردن، باعث دل درد نگردد.

اگر تصمیم دارید آش رشته را برای مهمانی افطار خود سرو کنید، دانستن روش های مختلف تزیین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری به شما یاری می نماید تا این غذا را به شکل ویژه تری بر سر سفره افطار قرار بدهید.

2. آش سبزی، یک غذای محلی برای سفره های افطار

همان قدر که تهرانی ها هوادار آش رشته هستند، مردمان استان های دیگر به همان مقدار آش های محلی و استانی خود را که آش سبزی نامیده می گردد، دوست دارند. این آش ها اگرچه در روش پخت و مواد اولیه تا مقدار زیادی شبیه به آش رشته هستند، اما رشته ندارند و در تهیه آن ها عموما از سبزی های محلی ویژه هر استان استفاده می گردد.

برای مثال، شیرازی ها آش سبزی شیرازی را با گوشت و حبوبات و سبزی های عطردار طبخ می نمایند که تا حد زیادی شبیه به آش سبزی آبادانی ها است.

3. حلیم، افطاری سالم و مقوی

اگر در ساعات منتهی به افطار از مقابل مغازه های حلیم فروشی رد شوید، معمولا صفی را می بینید که نشان دهنده علاقه مردم به مصرف حلیم در وعده افطار است. حلیم یک غذای مقوی و انرژی زا است که به تقویت بدن یاری می نماید و می تواند در وعده افطار شما را حسابی سیر کند.

حلیم که عموما به صورت حلیم گندم تهیه می گردد، انواع مختلفی هم دارد که بسته به نوع پروتئین مورد استفاده در آن (گوشت گوسفند، گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون) تفاوت پیدا می نماید. در نهایت، روی حلیم با کنجد، دارچین و روغن محلی تزیین شده و با شکر یا نمک (بسته به سلیقه افراد) میل می گردد.

4. شله زرد، دسری مجذوب نماینده برای سفره های افطاری

گاهی اوقات، در وعده افطار هیچ چیز به مقدار خوردن یک کاسه شله زرد خوشمزه، خوش عطر و خنک به آدم نمی چسبد. شله زرد با توجه به مواد اولیه ساده و در دسترسی که دارد، یک غذای سبک و زودهضم مناسب وعده افطار بوده و به تامین قند بدن یاری می نماید.

5. فرنی، دسری سبک برای سفره افطار

غذای دیگری که معمولا همواره بر سر سفره افطار ایرانی ها پیدا می گردد، فرنی است. این دسر ساده و خوشمزه به روش های مختلف مثل فرنی با نشاسته ذرت، فرنی بدون شیر با آرد گندم، آرد برنج یا نشاسته و فرنی با عسل و نشاسته تهیه شده و بسیار زود آماده می گردد. در نتیجه اگر برای وعده افطار خود یک مهمان سرزده دارید، احتمالا برترین غذایی که می توانید آماده کنید، همان فرنی است.

بعلاوه انواع روش های ساده و سریع تزئین فرنی به شما یاری می نماید تا این دسر را به شکل چشم گیرتری بر سر سفره افطار خود قرار بدهید.

6. سوپ جو، افطاری مناسب همه

سوپ ها هم در دسته بعدی غذاهای پر هوادار برای صرف در وعده افطار هستند. محبوب ترین نوع سوپ که تقریبا همواره در مهمانی های ایرانی ها پیدا می گردد، سوپ جو پرک قرمز است. سوپ جو به هضم غذا یاری نموده و به افزایش آب بدن بعد از مدت روزه داری یاری می نماید.

می توانید این سوپ را به انواع مختلفی مثل سوپ جو با گوشت، سوپ جو پرک با مرغ و سوپ جو بدون مرغ تهیه کنید. بعلاوه می توانید این سوپ را در ظرف سوپ خوری، یا به صورت فنجانی و تک نفره سرو کنید. سپس روی سوپ ها را با مرغ ریش ریش و جعفری ساطوری خرد شده تزیین کنید.

7- سوپ شیر، افطاری مجذوب نماینده و متفاوت

اگر هوادار سوپ جو نیستید یا جو پرک را در دسترس ندارید، سوپ شیر و قارچ انتخاب دیگری است که می توانید برای وعده افطار در نظر داشته باشید. این سوپ مجلسی و همه پسند، از ترکیب شیر، خامه و قارچ تهیه می گردد. بعلاوه می توانید به آن سینه مرغ پخته و ریش ریش شده را هم اضافه کنید. در نهایت، می توانید روی این سوپ را با جعفری و چیپس خلالی تزیین کنید.

8- عدسی، افطاری سرشار از پروتئین و آهن

عدسی هم از جمله غذاهایی است که نباید از مصرف آن به ویژه در ماه رمضان غافل شوید. عدس غنی از آهن و پروتئین بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. در نتیجه، خوردن آن در وعده افطار و سحر، بخش عمده ای از احتیاجهای بدن شما را به مواد مختلف تامین می نماید.

برای طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار، به مواد اولیه بسیار ساده ای شامل عدس، پیاز، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی احتیاج دارید. می توانید این غذای ساده را در کنار نان سنگک یا بربری و بعلاوه لیمو یا نارنج تازه سرو کنید.

9- خوراک لوبیا، خوشمزه و سالم

اگر در پی یک غذای سیرنماینده برای وعده افطار هستید، خوراک لوبیا می توانید گزینه مناسبی باشد که شما را تا وعده سحر سیر نگه دارد. خوراک لوبیا را می توانید به انواع مختلفی مثل خوراک لوبیا چیتی با قارچ، خوراک لوبیا چیتی با مرغ و خوراک لوبیا چیتی با گوشت طبخ کنید.

بعلاوه این خوراک خوشمزه هم با نان و هم با برنج قابل سرو کردن است. هر کدام از این دو شیوه سرو، هواداران خاص خود را دارد.

10- نرگسی اسفناج، افطاری خوشمزه

فصل های سرد سال، برترین زمان برای مصرف اسفناج محسوب می گردد. زیرا در این فصل ها اسفناج به صورت تازه و مقرون به صرفه در دسترس بوده و به راحتی پیدا می گردد. پس حالا که ماه رمضان در این فصل از سال واقع شده، برترین زمان است که نرگسی اسفناج را به عنوان یکی از غذاهای وعده افطار خود در نظر بگیریم.

برای طرز تهیه نرگسی اسفناج ساده و خوشمزه، فقط به پیاز، اسفناج و تخم مرغ احتیاج دارید تا این وعده غذایی افطار خود را در کمترین زمان ممکن تهیه کنید. بعلاوه اگر مهمان دارید و در پی غذای ویژه تری با اسفناج هستید، املت اسفناج و پنیر موزارلا و کیش اسفناج دو غذای دیگری هستند که می توانید برای پخت در نظر بگیرید.

11- رشته پلو با مرغ

نمی گردد در پی پاسخی برای سوال افطاری چی درست کنم باشیم و فقط به غذاهای نونی افطار اشاره کنیم. زیرا عده زیادی هم هستند که دوست دارند وعده افطار خود را مثل وعده شام در نظر بگیرند و انواع پلوها را سرو نمایند. اگر شما هم هوادار غذاهای برنجی برای وعده افطار هستید، می توانید به سراغ رشته پلو بروید.

این غذای ساده و خوشمزه، هم به صورت رشته پلو ساده و هم رشته پلو با مرغ زعفرانی قابل سرو است. از ترکیب خرما و کشمش پلویی تفت داده شده با روغن محلی هم صرف نظر نکنید که طعم رشته پلوی شما را دوچندان خوش طعم می نماید.

12- دلمه برگ مو

انواع دلمه و به ویژه دلمه برگ مو، جای ویژه ای بر سر سفره افطار روزه داران اهل ترکیه دارد. دلمه بر خلاف روش پخت پیچیده و زمان بری که دارد، یک غذای ساده و سبک محسوب می گردد که هضم آن آسان است. بعلاوه ترکیبات سبزی دلمه برگ مو شامل ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و به سلامت بدن یاری می نماید.

پس از طرز تهیه دلمه برگ مو ملس مجلسی و خوشمزه برای وعده افطار خود چشم پوشی نکنید.

13- انواع حلوا

حلواها می توانند به عنوان یک دسر سیرنماینده، انتخاب خوبی برای قرار گرفتن بر سر سفره افطار ما باشند. انواع حلوا از تنوع بسیار گسترده ای هم در مواد اولیه و روش های طبخ برخوردار است. حلوا آرد گندم ساده، حلوا زعفرانی با آرد سفید، حلوای هویج و حلوای اوماج با شیره انگور از جمله گزینه هایی هستند که برای تهیه حلوای افطار پیش رو دارید.

14. کله جوش، افطاری سرشار از کلسیم

کله جوش با توجه به دارا بودن کشک، منبع غنی از پروتئین و کلسیم بوده و به افزایش انرژی بدن یاری می نماید. با این حال، کله جوش غذایی است که عموما نادیده گرفته شده و خیلی ها فراموش می نمایند آن را در برنامه غذایی هفتگی خانواده خود بگنجانند.

در طرز تهیه کله جوش اصفهان شما فقط به پیاز، سیر، کشک، نعنا خشک، گردو و ادویه های ساده ای مثل فلفل سیاه و زردچوبه احتیاج دارید.

15- آبگوشت بزباش

آبگوشت ها معمولا غذاهای سنگینی بوده که چندان برای مصرف در وعده افطار توصیه نمی شوند. با این حال، اگر در پی قدری تنوع در سفره افطار خود هستید، آبگوشت بزباش به عنوان گزینه ای متفاوت توصیه می گردد. این آبگوشت به علت دارا بودن گوشت قرمز و حبوبات، سرشار از آهن و پروتئین بوده و در مقایسه با آبگوشت ساده، سالم تر است.

برای طرز تهیه آبگوشت بزباش به حبوبات شامل لوبیا قرمز یا چشم بلبلی، سبزیجات شامل تره، جعفری و شنبلیله، پیاز، سیب زمینی و لیمو عمانی احتیاج دارید.

برترین نوشیدنی ها برای افطار

نمی گردد از برترین خوراکی ها برای صرف در وعده افطار صحبت کنیم و اشاره ای به انواع نوشیدنی ها نداشته باشیم. در طول مدت روزه داری، بدن بیشتر از هر چیز آب از دست می دهد. بنابراین بسیار واجب است که افرادی که روزه می گیرند، در فاصله بین افطار تا سحر، نوشیدنی های مفید بنوشند و آب از دست رفته بدن خود را جبران نمایند. در ادامه، برترین نوشیدنی ها برای افطار را آنالیز می کنیم.

1- شربت خاکشیر و تخم شربتی

شربت خاکشیر و تخم شربتی، خنک نماینده بدن بوده و به برطرف عطش، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست یاری می نماید.

برای درست کردن این نوشیدنی، ابتدا خاکشیر و تخم شربتی را خوب بشویید. با این کار، سنگریزه های موجود در دانه ها روی آب می آید و می توانید آن ها را جدا کنید. سپس ترکیب خاکشیر و تخم شربتی را با آب، کمی گلاب و شکر یا نبات مخلوط کنید. اجازه بدهید تخم شربتی ها آب را به خود جذب نموده و حجمشان دو برابر گردد. سپس این نوشیدنی را با یخ سرو کنید.

بعلاوه می توانید انواع عرقیجات موردعلاقه خود مثل عرق بیدمشک یا عرق بهار نارنج را هم به این نوشیدنی اضافه کنید.

2- شربت سکنجبین و خیار

شربت سکنجبین و خیار، خنک نماینده و کاهش دهنده تشنگی بوده، به هضم غذا و بهبود عملکرد کبد یاری می نماید و سرشار از آنتی اکسیدان ها است.

برای طرز تهیه سکنجبین با شکر به شکر، سرکه انگور یا سیب، نعنای تازه و گلاب احتیاج دارید. بعلاوه روش دیگر تهیه این شربت، به صورت طرز تهیه سکنجبین با عسل است. پس از آماده شدن شربت، آن را در لیوان یا پارچ مخصوص سرو ریخته و خیارهای رنده شده را به آن اضافه کنید.

3- شربت به لیمو و زعفران

این شربت آرام بخش و تقویت نماینده اعصاب بوده، به برطرف سردرد و کاهش استرس و بعلاوه بهبود گردش خون و افزایش انرژی پس از افطار یاری می نماید.

برای تهیه شربت به لیمو و زعفران کافی است عرق به لیمو و زعفران دم نموده را با آب، شکر یا عسل و یخ مخلوط کنید. این نوشیدنی را می توانید در وعده افطار و سحر بنوشید.

4- دمنوش نعنا و به لیمو

استفاده از نعنا در وعده افطار آرام بخش و ضدنفخ بوده و به هضم غذا و کاهش دل درد یاری می نماید. برای درست کردن دمنوش نعنا و به لیمو، باید چند شاخه نعنای تازه را به همراه به لیمو در آب جوش دم کنید. سپس آن را با عسل یا نبات میل کنید.

5- شیر عسل و دارچین

شیر عسل و دارچین یک نوشیدنی بسیار خوش طعم است که خواص بسیار زیادی برای تقویت بدن دارد. این نوشیدنی تقویت نماینده بدن و کاهش دهنده خستگی بوده و به تنظیم قند خون و افزایش انرژی در ساعات خاتمه روزه داری یاری می نماید. بعلاوه شیر سرشار از کلسیم و پروتئین برای تقویت استخوان ها محسوب می گردد.

برای تهیه این نوشیدنی پر خاصیت، یک لیوان شیر را در یک ظرف شیر جوش بریزید. سپس به همراه 1 قاشق چای خوری دارچین و 1 قاشق چای خوری عسل به آن حرارت بدهید تا شیر گرم گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 اسفند 1403 بروزرسانی: 27 اسفند 1403 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 30232

به "افطاری چی درست کنم؟ 20 غذا و نوشیدنی برای وعده افطار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افطاری چی درست کنم؟ 20 غذا و نوشیدنی برای وعده افطار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید