طرز تهیه رشته خوشکار
به گزارش شیوا مارکت، رشته خوشکار یکی از شیرینی های خوش عطر و مزه و البته مقوی گیلانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. شاید تنها عامل نگران کننده در پخت آن، سرخ کردن شیرینی در روغن باشد. بنابراین به خاطر اطمینان از سلامت، بهتر است رشته خوشکار در منزل تهیه شود.
مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار
- آرد گندم دو پیمانه
- آب چهار پیمانه
- پودر پسته، مغز گردو و نارگیل به مقدار دلخواه
- پودر شکر یک و نیم پیمانه
- پودر دارچین یک قاشق مرباخوری
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه رشته خوشکار
مرحله اول
آرد را داخل کاسه ای نسبتا بزرگ ریخته، آب را به آن اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود.
مایه را به مدت 2 تا 3 ساعت کنار بکذارید. سپس آب اضافی که روی آن جمع شده را خالی کنید.
مرحله دوم
یک تابه تفلون را با برس آشپزی کمی چرب کرده و روی حرارت میانه قرار دهید.
مایه را داخل شانه خوشکار یا ظرف سس ریخته و آن را به صورت خطوط عمودی، افقی و دورانی کف تابه بریزید.
مرحله سوم
اگر از شانه خوشکار استفاده می کنید، انگشتان خود را روی سوراخ های شانه قرار داده و آن را روی تابه بگیرید و یکدفعه انگشتان را بردارید و با حرکت دست خود رشته های باریک ایجاد کنید.
بعد از حدود 3 دقیقه، رشته می پزد. دقت کنید که رشته نباید سرخ شود و در حد پخته شدن کافیست. رشته را از تابه خارج کرده و روی یک پارچه تمیز قرار دهید.
مرحله چهارم
حال نوبت آماده کردن مواد میانی است. پودر شکر را به مغز گردو اضافه کنید و هم بزنید. سپس پودر دارچین و پودر هل را هم اضافه کرده و مخلوط کنید.
رشته را از بالا و پایین تا خط وسط تا بزنید سپس مواد میانی را روی تای بالایی بریزید. 2 تای عمودی کوچک هم راست و چپ بزنید سپس رشته را کامل تا کنید و با دست اطراف آن را بچسبانید.
مرحله پنجم
داخل تابه تفلون کمی روغن بریزید و حرارت را ملایم کنید سپس شیرینی ها را سرخ کنید. بعد از این که شیرینی ها طلایی رنگ شدند، آن ها را از روغن خارج کنید.حال نوبت آماده کردن شربت است. پیمانه شکر را با یک و نیم پیمانه آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام آید. سپس مایه را از روی حرارت برداشته و پودر دارچین را به ان اضافه کنید.
شیرینی ها را به مدت چند ثانیه داخل شربت قرار دهید و در ظرف مناسب سرو کنید.
منبع: کتاب کاله