فشار متحد دیرین حریری بر دولت لبنان، استعفای 4 وزیر حزب جعجع از دولت
به گزارش شیوا مارکت، در حالی که دبیرکل حزب الله لبنان هرگونه تلاش ها برای استعفای دولت را عاملی برای وخامت اوضاع کشور دانسته است، رئیس حزب القوات اللبنانیه از طریق استعفای وزرایش از کابینه، فشارها بر حریری را افزایش می دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از خبرگزاری ملی لبنان، در سایه تداوم اعتراضات در لبنان، سمیر جعجع رئیس حزب القوات اللبنانیه شب گذشته استعفای 4 وزیر این حزب از دولت سعد حریری را اعلام کرد.
سمیر جعجع شرح داد که استعفای وزاریش از کابینه، با هماهنگی با نخست وزیر صورت نگرفته است.
رئیس حزب القوات اللبنانیه با اشاره به این که این حزب خواستار ثبات در کشور و حفظ اموال خصوصی و دولتی است تاکید کرد که دولت فعلی ناتوان از ایجاد هرگونه راهکاری است و بر این اساس، فراکسیون متبوع او تصمیم به استعفای وزاری حزب القوات اللبنانیه گرفت.
وی گفت که فراکسیون متبوعش در زمان بررسی بودجه 2020 خواستار تعدادی اصلاحات فوری شده بود ولی در آن زمان جدیت مطلوبی را مشاهده نکرد.
طبق این گزارش، غسان حاصبانی معاون نخست وزیر، کمیل بو سلیمان وزیر کار، ریشار قیومچیان وزیر امور اجتماعی و می شدیاق وزیر مشاور در امور توسعه اداری وزرای حزب القوات اللبنانیه بودند که از کابینه حریری استعفا کردند.
در همین حال، ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه گزارش ها درباره استعفای وزرای حزبش از دولت را رد کرد و گفت: من خواستار استعفای وزرا نشدم. ما کسانی هستیم که تصمیم را خواهیم گرفت.
جنبلاط همچنین روز گذشته از حامیانش خواست به تحرک مسالمت آمیز علیه وضعیت اقتصادی کشور بپردازند.
سعد حریری، نخست وزیر لبنان، روز جمعه ضرب الاجلی 72 ساعته به احزاب حاضر در دولت مهلت داده تا راهکاری برای برون رفت از بحران اقتصادی کنونی ارائه کنند.
با این حال، میشل عون رئیس جمهوری لبنان در توییتی تأکید کرده است که راهکار اطمینان بخشی برای بحران اقتصادی کنونی ارائه خواهد شد.
از طرف دیگر، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان، روز شنبه با استعفای نخست وزیر این کشور مخالفت و تأکید کرد که استعفای دولت شانه خالی کردن از مسئولیت پذیری است و گفت که اگر دولت استعفا دهد، تشکیل دولت جدید ممکن است دو سال زمان ببرد.
سید حسن نصرالله همچنین گفت که حزب الله لبنان در برنامه ریزی برای تظاهرات اخیر کوچک ترین نقشی نداشته است.
با این تفاسیر، می توان گفت که استعفای وزرای حزب جعجع که شخصیتی غرب گرا دارد، در راستای تمایلات و دیکته های عربستان سعودی انجام می شود که روز جمعه روند خروج اتباع خود از لبنان را آغاز کرد.
کارشناسان می گویند که نزدیک شدن سعد حریری به مواضع حزب الله، برای عربستان سعودی ناخوشایند است و لذا تلاش می کند از طریق استعفای وزرای احزاب متحد خود در دولت لبنان، فشارها برای حریری را تشدید کند.
منبع: خبرگزاری تسنیمkheimehnews.ir: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.