نقابی که کرونا از چهره غرب برداشت

به گزارش شیوا مارکت، جهان یک هسته و مرکز دائمی دارد به نام اروپا و غرب و یک پیرامون همواره تابع و مقلد. این عبارت را شاید بتوان شاه بیت تفکر غرب گرا و اروپامدار دانست؛ تفکری که غرب را همواره در حال ترقی و بالارونده از نردبان پیشرفت معرفی می کند.

نقابی که کرونا از چهره غرب برداشت

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، مهدی فضائلی طی یادداشتی در روزنامه صبح نو نوشت : جهان یک هسته و مرکز دائمی دارد به نام اروپا و غرب و یک پیرامون همواره تابع و مقلد. این عبارت را شاید بتوان شاه بیت تفکر غرب گرا و اروپامدار دانست؛ تفکری که غرب را همواره در حال ترقی و بالارونده از نردبان پیشرفت معرفی می نماید و دیگر مناطق جهان را پیوسته یا در حال درجازدن یا حداکثر با پیشرفت کند و لاک پشتی.

این دیدگاه آنچنان ریشه دوانده است که بعضی باور نمی کنند روزی زندگی در اروپا جزو بدوی ترین نوع زندگی ها بوده است. این دیدگاه اروپای قبل از دوره استعمار را نیز پیشرفته و توسعه یافته تر از بقیه مناطق جهان معرفی می نماید. از اروپای همواره پیشرو، در آثار بعضی نویسندگان غربی با عنوان خیزش خودبنیاد اروپا و گاهی مبالغه آمیزتر با عنوان معجزه اروپایی یاد شده است! فرهنگ را می توان مهم ترین ساحتی دانست که این باورهای نژادپرستانه را در درون و بیرون اروپا تحکیم کرده است؛ در داخل اروپا از مدخل کتب درسی و در خارج از اروپا توسط روشنفکران غربزده و با ابزاری مانند رسانه و هنر و باز هم کتب درسی! جیمز موریس بلاوت، نویسنده کتاب غرب چگونه غرب شد؟ می نویسد: ...متون درسی تاریخ اروپایی و آمریکایی انگلیسی ها تصریح دارند که بیشتر علل پیشرفت تاریخی در بخش اروپایی جهان رخ داده و یا از آنجا نشات گرفته است... اما به نظر می رسد که علیت اروپا ریشه در نظریه ای تلویحی داشته باشد که ترکیبی از دو دیدگاه باشد؛ اول دیدگاهی که معتقد به ساخت تاریخ به دست مسیحیان و دوم ساخت آن به دست سفیدپوستان است. جمع این دو، نظریه واحدی را شکل می دهد مبتنی بر این انگاره که اروپایی ها ذاتی ابداع کننده دارند و پیشرو هستند وغیراروپایی ها در رکود، ثبات و سنتی باقی می مانند. آنچه این روزها در جهان می گذرد، یعنی شیوع کرونا، در کنار ده ها نکته مهم و قابل تامل، این نتیجه مهم را هم داشته است که پرده از توان و ظرفیت واقعی غرب بردارد و نشان دهد غرب آنچنان که می نماید، نیست! شاید مقطعی را در قرون اخیر سراغ نداشته باشیم که ناباوری به غرب تا این حد گسترده شده باشد. امروز هیچ کس برای حل مشکل کرونا منتظر اروپا و آمریکا نیست چرا که خود آنها امروز سخت محتاج دیگرانند. شاید بی سابقه باشد که علاوه بر پیام های مکتوب و صوتی و تصویری که توسط افراد در شبکه های اجتماعی منتشر می شود، رسانه های بین المللی روزانه تا این حد گزارش های منفی از اروپا و آمریکا منتشر کنند.

ایندیپندنت: حدود یک سوم متقاضیان غذا از بانک های غذای آمریکا در هفته های اخیر، هرگز پیش از این درخواست کمک نکرده بودند. همزمان، بانک های غذا در سراسر آمریکا با مشکل شدید تامین غذا روبه رو هستند و در بعضی ایالت ها، گارد ملی آمریکا برای رسیدگی به موج متقاضیان کمک های فوری وارد عمل شده است.

بحران کرونا تبعیض قومیتی در غرب را برملا کرد

بی بی سی: در لس آنجلس صف های طولانی برای دریافت غذا شکل گرفته که بیشتر آنها از اقلیت های آمریکا هستند و ویروس کرونا بیش از همه آنها را تهدید می نماید.

در شیکاگو اوضاع بدتر است و نیمی از مبتلایان به کرونا از اقلیت ها (رنگین پوست ها) هستند، درحالی که آنها فقط 30 درصد جمعیت این شهر هستند.

در انگلیس هم ویروس کرونا اقلیت ها را بیش از دیگران مورد هدف قرار داده؛ بیش از یک سوم افرادی که در حال حاضر شرایط وخیمی دارند و در بیمارستان بستری اند از اقلیت ها هستند.

الجزیره: شرایط بحرانی و دردناک خانه های سالمندان در فرانسه با شیوع ویروس کرونا؛ اجسادی که به حال خود رها شده اند!

جنگ افروزی کشورهای غربی، عامل اصلی تلفات بالای کرونا در اروپا و آمریکا

گزارش بی بی سی درباره ناکارآمدی سیستم درمانی کشورهای غربی برای مقابله با ویروس مرگبار کرونا

گزارش شبکه الجزیره از بالا دریافت تنش بین مقامات آمریکایی بر سر نحوه مدیریت بحران کرونا در این کشور بحران کرونا زندان های آمریکا را به هم ریخت!

گزارش شبکه اسکای نیوز از حمله ویروس مرگبار کرونا به زندان های آمریکا: تعداد مبتلایان در زندان ها از اماکن امنیتی دیگر بیشتر است؛ رسانه های آمریکایی دولت را متهم به مخفی کردن آمار واقعی قربانیان و مبتلایان به کرونا در زندان ها کردند.

ایندیپندنت: با تمام شدن ذخایر کیسه های حمل اجساد در سراسر بریتانیا به علت شیوع ویروس کرونا، کادر درمانی این کشور حالا ناچار به پیچیدن اجساد قربانیان کووید- 19 در ملحفه هستند.

شرایط بحرانی و دردناک بی خانمان های سان فرانسیسکو با وجود شیوع ویروس کرونا.

اینها مشتی از خروار اخبار و گزارش هایی است که فقط طی دو سه روز گذشته در بعضی رسانه های رسمی غربی یا وابسته به آنها منتشر شده است.

علاوه بر ضعف ها، کمبودها و ناکارآمدی هایی که این روزها از غرب آشکار شده، واقعیت دیگری از غرب هم این روزها برملا شد که خود آنها اعتراف کردند و آن وحشی گری غرب بود؛ وحشی گری ای که دولتمردان غربی و به ویژه آمریکایی در دزدی وسایل و تجهیزات بهداشتی و درمانی از دیگر کشورها به نمایش گذاشتند یا در رفتاری که با سالمندان و معلولان کرونایی در بعضی کشورهای اروپایی در جریان است.کرونا چشم های ما را به واقعیت هایی گشود که به این راحتی قابل دیدن نبود!

بازگشت به صفحه رسانه ها

baham1.ir: مجله باهام: با هم سفر کنیم

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 4 آذر 1400 بروزرسانی: 4 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 18922

به "نقابی که کرونا از چهره غرب برداشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقابی که کرونا از چهره غرب برداشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید