نکاتی برای نگهداری هر چه بهتر بروکلی

به گزارش شیوا مارکت، بروکلی یکی از سبزیجات کم کالری، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های طبیعی و متعلق به خانواده کلم هاست بنابراین ضروری است بدانیم شرایط نگهداری این سبزی چگونه است تا بتوانیم برای مدت زمان طولانی تری کیفیت آن را حفظ کنیم.

نکاتی برای نگهداری هر چه بهتر بروکلی

نکاتی که در زمان خرید باید مورد توجه قرار گیرند:بروکلی هایی را که دارای رنگ سبز تیره و درخشانی هستند انتخاب کنید.

گل های آن باید کاملاً به هم فشرده باشد و جدا بودن آنها و وجود فاصله بین گل های بروکلی نشان دهنده کهنه بودن آن است.

ساقه های آن باید ترد و شکننده باشند و در صورتی که حالت چوبی و سفت دارند، بهتر است آن را نخرید.

از خریدن بروکلی با گل های زرد اجتناب کنید، چون در این صورت بافت مناسبی نداشته و مجبورید خیلی سریع آن را دور بریزید.

نگهداری بروکلی در یخچال

نگهداری بروکلی کمی به توجه و تامین شرایط مناسب احتیاج دارد در غیر این صورت خیلی سریع کیفیت خود را از دست می دهد. اگر بروکلی در شرایط نامناسبی نگهداری گردد، پس از تنها یک تا دو روز کیفیت خود را از دست می دهد. با وجود این می توانید با رعایت نکات زیر آن را تا پنج تا هفت روز به صورت تازه و با کیفیت نگهداری کنید.

یک روش عجیب ولی جالب برای حفظ شادابی و تازگی بروکلی به مدت یک هفته، این است که ته ساقه آن را در یک لیوان که حاوی یک تا دو سانتی متر آب است و گل های آن باید خارج از لیوان قرار بگیرد. یک کیسه پلاستیکی دارای چند سوراخ را هم به صورت خیلی شل روی گل های بروکلی بکشید. سپس این لیوان را در سردترین نقطه یخچال خود قرار دهید.

در روش دیگر سر بروکلی را در بین یک حوله، دستمال یا دستمال کاغذی مرطوب به صورت خیلی شل بپیچانید و آن را در یخچال قرار دهید.

دقت کنید کلم بروکلی برای حفظ تازگی و شادابی به جریان هوا احتیاج دارد. از پیچیدن محکم آن در بین لایه های زیادی از کیسه های پلاستیکی یا سلفون (که در بسیاری از مغازه های میوه و سبزیجات دیده می گردد) اجتناب کنید. همچنین آن را در ظرف در بسته قرار ندهید.

آسان ترین روش برای نگهداری بروکلی، نگهداری آن در کیسه های معمولی است، اما باید سوراخ های ریزی را در اطراف گل های بروکلی ایجاد کنید.

درست است که بروکلی به کمی رطوبت برای ماندگاری احتیاج دارد، اما رطوبت بیش از حد سبب کپک زدگی می گردد.

برای شستن بروکلی آن را به صورت وارونه و از قسمت گل در ظرفی که حاوی چند قاشق سرکه سفید است به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا هرگونه میکروارگانیسم یا حشرات کوچک به جامانده در آن کشته شوند. سپس آن را در آورده با آب سرد آبکشی و قبل از قرار دادن در یخچال، آن را خشک کنید.

بروکلی را باید هر چه سریع تر به یخچال برسانید. سعی کنید پس از خرید تا حداکثر 30 دقیقه آن را به یخچال برسانید تا بافت ترد آن هر چه بهتر حفظ گردد.

انجماد بروکلی

پس از شست و شو، گل های بروکلی را به قسمت های کوچکی تبدیل کنید و آنها را در آب در حال جوش به مدت سه دقیقه قرار دهید. هدف از این کار (بلانچینگ) غیر فعال کردن آنزیم هایی است که در حین انجماد بافت، رنگ و مزه بروکلی را به صورت منفی تحت تاثیر قرار می دهد. دقت کنید اگر کلم ها بیشتر از سه دقیقه در آب جوش بماند، رنگ سبز مطلوب خود را از دست می دهد. پس از سه دقیقه جوشیدن، آنها را آبکشی نموده و در ظرف حاوی مخلوط آب و یخ قرار دهید تا کاملا سرد گردد. در نهایت آبکشی و سرد شدن آن را در کیسه مخصوص فریزر قرار داده و منجمد کنید. در زمان استفاده می توانید بدون دیفراست، آنها را مستقیما به غذا افزوده یا این که آنها را در آب با دمای محیط چند دقیقه غوطه ور کنید.

دکتر مریم قادری قهفرخی / متخصص صنایع غذایی / روزنامه جام جم

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 16179

به "نکاتی برای نگهداری هر چه بهتر بروکلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی برای نگهداری هر چه بهتر بروکلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید