چرا آکنه و جوش می زنیم و چگونه درمانش کنیم؟

به گزارش شیوا مارکت، وب سایت فرارو: با وجود محصولات مراقبتی متنوع برای پوست، بیشتر ما با این امر موافقیم که نمی توانیم با استفاده از پاک کننده های ضعیف یا ضد لکه های درمانی، لکه ها را کامل از بین ببریم و اصلا مهم نیست که ادعای محصول تجاری به چه میزان متقاعد کننده باشد. اگر چه بیشتر ما وجود آکنه ها را به منافذ مسدود شده یا نوسانات هورمونی خیلی مرتبط می دانیم، در حالی که این مشکل پوستی ممکن است ناشی از مسائل زمینه ای بهداشتی باشد و در صورتی که درمان گردد، جوش ها نیز از بین خواهند رفت.

چرا آکنه و جوش می زنیم و چگونه درمانش کنیم؟

عملکرد پزشکی جایگزین، آنالیز محل آکنه روی صورت و تشخیص مسائل بهداشتی است که به عنوان نقشه برداری از صورت شناخته می گردد و از هزاران سال پیش جزو طب چینی باستان به شمار می رود. با وجود اینکه تکنیک های این روش در طول زمان تکامل یافته است، پایه اصلی همچنان به همان شکل باقی مانده است: با آنالیز کردن محلی که آکنه روی صورت پدیدار شده، دیگر می توانید شرایط و مسائل بالقوه را ریشه یابی کنید.

دکتر راج روشینی (Roshini Raj)، متخصص گوارش و موسس TULA، برای شناسایی نواحی معمول آکنه که می تواند به شما در خصوص شرایط سلامتی بگوید، یک راهنما و نقشه تصویری از سلامت چهره تهیه نموده است. به یاد داشته باشید که نقشه برداری چهره، قطعا یک نقشه علمی دقیق نیست، بنابراین تصور نکنید که داشتن یک یا دو جوش در یکی از این مناطق، یک مساله بهداشتی جدی را نشان می دهد. با این حال، در صورتی که آکنه مزمن به دفعات در یک جا بدون هیچ نشانه ای که به آن مربوط باشد، ظاهر می گردد، احتمالا قصد داشته باشید با پزشک تان در این باره مشورت کنید تا چیزی را فراتر از معمول آنالیز نماید.

راج بیان می نماید: علل بسیاری برای آکنه وجود دارد، و بیشتر افراد متوجه آن نیستند که عوامل داخلی از مدت زمانی که می خوابند تا هوایی که در آن نفس می کشند، می تواند روی پوست صورت تاثیر بگذارد. وی اضافه می نماید، پوست خوب از دو شیوه مراقبتی تاثیر می گیرد، مراقبت در رابطه با مواد و محصولاتی که روی پوست تان اعمال می کنید و چگونگی مراقبت از بدن تان.

آیا تا کنون به این مسئله فکر نموده اید که چرا آکنه ها برخی مواقع در بخش های خاصی از صورت، بیش از سایر قسمت ها، ظاهر می شوند و برای از بین بردن آن ها چه باید کرد!

عوامل معینی می توانند بر زیبایی پوست و سبوم فراوری شده بوسیله غده های چربی تاثیر بگذارند. سبوم احتمال ایجاد آکنه و جوش را افزایش می دهد. تعدادی از این عوامل عبارتند از:

تغییرات هورمونی:

آکنه در زمان بلوغ مشکل پوستی شایع است، زیرا سطح هورمون در این دوره به طور چشمگیری تغییر می نماید.

استرس:

میان استرس و جوش ها ارتباط هایی وجود دارد، اما همچنان دلایل این امر معین نیست.

دارو ها:

برخی از انواع دارو ها می توانند به صورت یک عارضه جانبی، سبب ایجاد آکنه شوند. نمونه های دیگر شامل استروئید ها، دارو های ضد انعقادی، باربیتورات ها یا لیتیوم می گردد.

بهداشت:

نشستن مو و صورت به صورت منظم می تواند منجر به تشکیل رسوبات روغنی روی پیشانی و انسداد منفذ پوست می گردد که سبب بروز آکنه در پیشانی می گردد.

تحریک پوست:

استفاده از مواد آرایشی یا استفاده از اقلامی نظیر محصولات آرایشی و بهداشتی ممکن است سبب تحریک پوست گردد.

انواع جوش صورت نشانه چیست؟

1. پیشانی

مسائلی مربوط به گوارش ضعیف و استرس اغلب عوامل اصلی به ظهور جوش روی پیشانی به شمار می فرایند. برای یاری به خروج سموم و یاری به دستگاه گوارش، آب را جایگزین نوشیدنی های کافئین دار و فرآوری شده با H 2 O کنید. بنا به ادعای راج خواب حداقل 7 ساعت در شب، نوشیدن مقدار زیادی آب و داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به کاهش جوش در پیشانی یاری چشمگیری کند. همچنین عوامل موضعی بر سلامتی پوست تاثیر می گذارند. سعی کنید کلاه و مو را از ناحیه پیشانی کنار بزنید تا اصطکاک و مواد آرایشی مو نظیر حالت دهنده ها، منافذ پوست را مسدود ننمایند.

آکنه می تواند هر جای بدن بوجود آید، اما روی صورت، شانه ها، کمر، قفسه سینه و بازو ها بیشتر است. شخص ممکن است هنگامی آکنه را ببیند که غده های کوچک زیر سطح پوست مسدود شده باشند.

این غده ها به عنوان غده های سبوم شناخته می شوند که یک ماده روغنی به نام سبوم را ترشح می نمایند. غده ها به واسطه سبوم زیادی، سلول های مرده پوست یا باکتری ها مسدود می شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، غده ها ممکن است ملتهب شوند و یک جوش چرکی یا کورک به وجود آید.

2. گونه

آکنه در نزدیکی بالای گونه مربوط به سیستم تنفسی است، بنابر این در صورتی که شما به دفعات برای پیاده روی به شهر های مختلف و عظیم می روید یا در حین رانندگی، پنجره ماشین را باز می گذارید، باید نسبت به پاک کردن پوست صورت مراقبت بیشتری به خرج دهید. راج اضافه می نماید: اطمینان حاصل نمایید که هوای خانه تمیز باشد، برای این کار می توانید از یک دستگاه تصفیه نماینده هوا یا چند گیاه مفید برای تصفیه کردن هوا بهره ببرید.

ممکن است درک این مسئله برای تان کمی سخت باشد، اما بسیاری از چیز ها، هر روز با گونه شما تماس پیدا می نمایند، بنابراین تمیز نگه داشتن وسایل اطراف شما می تواند به کاهش جوش های صورت یاری کند. آکنه در ناحیه پایین تر گونه معمولا ضعف بهداشت دهان و دندان را نشان می دهد، اما باکتری های سطحی نیز می توانند یکی از عوامل اصلی به شمار فرایند. همواره مراقب وسایلی که با صورت تان در تماس است باشید، نظیر: تلفن همراه، برس آرایشی و بالش و دیگر محصولات آرایشی بهداشتی.

3. ناحیه T

ناحیه T به ناحیه ای از صورت که بین ابرو ها تا بینی و گونه امتداد دارد، گفته می گردد. آکنه در این نواحی اغلب ناشی از اختلالات گوارشی یا آلرژی های غذایی است. راج در این باره می گوید: تعدادی از کارشناسان کاهش مصرف لبنیات، گوشت قرمز و فست فود و در عوض مصرف برگ سبزیجات برای بهبود مسائل ناحیه T. را توصیه می نمایند. علاوه بر این غدد چربی روی ناحیه T. صورت بیش از سایر نقاط صورت است که این ناحیه را بیشتر مستعد جوش می سازد. در ابتدا اطمینان حاصل نمایید که از پاک نماینده ها و محصولات مراقبتی پوستی استفاده می کنید که منافذ پوست را مسدود نمی نمایند. آکنه روی بینی بسیار مرتبط با کبد و کلیه است، بنابر این آکنه قرمز درشت روی بینی، می تواند حاکی از فشار خون بالا یا اختلال در کبد باشد. سعی کنید ساعات پس از کار را برای خود شاد بسازید و از مصرف غذا های تند پرهیز کنید.

4. چانه

آکنه روی چانه نشان دهنده عظیمترین عامل سازنده پر مویی است که همه ما با آن به خوبی آشنایی داریم: همان عدم تعادل هورمونی. راج پیشنهاد می نماید: یک برنامه خواب منظم و رژیم غذایی سالم داشته باشید، اما در صورتی که همچنان روی چانه تان جوش دارید، با متخصص پوست و زنان مشورت کنید و ببینید آیا کنترل هورمون های بارداری و اسپیرونولاکتون می تواند به این مسئله یاری کند. چای نعناع و مصرف مکمل های امگا 3 نیز گزینه خوبی برای کنترل تغییر سریع هورمون ها است، علاوه بر این به یاد داشته باشید که چانه خود را بر روی دستان تان قرار ندهید یا بیش از حد آن را لمس نکنید.

5. کمر، بازو و ران پا ها

نوسانات هورمونی و ژنتیک اغلب علت اصلی آکنه در پشت، بازو ها و ران ها هستند، بنابراین کنترل آکنه در این بخش به صورت اختصاصی باید انجام گردد. علاوه بر این، لباسی که از عرق مرطوب شده با سایش روی پوست می تواند سبب تحریک و ایجاد جوش گردد. بنا به ادعای راج: کاهش فشار ناشی از حمل کوله پشتی یا کیف دوشی، که می تواند اصطکاک ایجاد کند، سبب آکنه می گردد. لباس هایی را که تمیز و نه خیلی تنگ هستند بپوشید. از ژل و صابون ها، لوسیون های بدن، پودر های رختشویی و کرم های ضد آفتاب همچون روغن های طبیعی را به خوبی آنالیز کنید.

لباس های پنبه ای را می توانند سبب تحریک پوست شوند و همچنین گلدوزی های پنهان شده یا برچسب ها را آنالیز کنید. در صورتی که آکنه هنوز بر روی پوست باقی مانده است، نوع الیاف استفاده شده در لباس تان را ارزیابی کنید: در حقیقت پنبه می تواند مواد شیمیایی به هنگام فراوری را جذب کند و سبب بروز جوش در افراد دارای پوست حساس گردد. آکنه پا و بازو نیز اغلب با بثورات، رزاسه یا فولیکولیت اشتباه گرفته می گردد، بنابر این اگر مشکل ادامه پیدا کرد به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درمان خانگی جوش صورت

پیشگیری از ایجاد جوش صورت، راز اصلی کنترل آن ها است. درمان بسته به شدت آکنه متفاوت است. بیشتر افراد آکنه را با دارو های بدون نسخه درمان می نمایند.

طیف وسیعی از صابون، ژل، لوسیون و کرم برای درمان آکنه در بازار ها موجود است. این محصولات معمولا حاوی یک یا چند مورد از مواد تشکیل دهنده فعال در زیر هستند:

  • بنزوئیل پروکساید (benzoyl peroxide)
  • سالیسیلیک اسید (salicylic acid)
  • رتینول (retinol)
  • رزورسینول (resorcinol)

اینکه تاثیر این دارو ها چگونه است و آیا بخوبی مشکل را برطرف می نماید در بین افراد متفاوت است. در نتیجه آزمایش وخطا در استفاده از محصولات می تواند مشخص کند که کدام محصولات مناسب هستند. افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است از کرم یا لوسیون بهره بیشتری ببرند.

در صورتی که پوست حساسی دارید سعی کنید از استفاده محصولاتی که حاوی رتینول هستند اجتناب کنید. به هنگام خرید کرم ها یا لوسیون به درصد مواد ضد آکنه موجود در آن ها نگاهی بیندازید و از درصد های پایین بهره ببرید.

علائم فرد ممکن است طی چند هفته به طور کامل از بین برود، بنابراین پیگیری ادامه درمان برای بیمار بسیار مهم است. همچنین عوارض جانبی خفیف همچون تحریک و سوزش پوست در مراحل اولیه درمان موضوعی رایج است که پس از چند روز بهبود می یابد.

افرادی که آکنه پیشانی آن ها خیلی شدید است احتمالا احتیاج به دارو های تجویز شده توسط پزشک خواهند داشت. پزشک متخصص پوست قادر به ارزیابی علائم شخص و مشخص بهترین روش درمانی برای آن ها خواهد بود. این درمان ها شامل استفاده از دارو های خوراکی و یا ژل ها و کرم هایی می گردد که فرد باید از آن ها به صورت موضعی استفاده کند.

دارو های تجویزی برای آکنه عبارتند از:

  • کورتیکواستروئید ها (corticosteroids)
  • ضد میکروب ها (antimicrobials)
  • آنتی بیوتیک
  • رتینوئید (retinoids)
  • دارو های هورمونی ترکیبی

افراد دارای آکنه باید از فشار دادن جوش ها اجتناب نمایند، زیرا سبب افزایش خطر اسکار و عفونت می گردد.

درمان های خانگی را نیز می توان در کنار دارو های تجویزی استفاده کرد یا برای مواردی که آکنه ملایم باشد خوب هستند.

یک مورد از درمان های خانگی آکنه استفاده از کمپرس گرم برای پیشانی به صورت دو بار در روز است که می تواند به حذف چربی های اضافه یاری کند.

سایر درمان های خانگی:

آلوئه ورا:

آلوئه ورا را بصورت مستقیم روی پوست بهره ببرید.

روغن تی تری:

چند قطره روغن تی تری را با آب ترکیب نموده و با استفاده از گوش پاک کن یا پنبه آرایشی روی نواحی که آکنه زده است بمالید.

استفاده از سرکه سیب:

یک چهارم سرکه سیب تصفیه شده را با سه چهارم آب ترکیب کنید و با استفاده از یک تکه پنبه به پوست بزنید.

لیمو یا آب لیمو:

آن را با استفاده از پنبه به صورت مستقیم روی پوست صورت اعمال کنید.

زینک:

استفاده از روی یا همان زینک بصورت خوراکی به عنوان یک مکمل می تواند به زیبایی و بهبود جوش های روی پوست یاری کند.

درمان جای جوش صورت

درمان های لایه برداری لیزر، پیلینگ شیمیایی، میکرودرم ابریژن و کرم های موضعی روش هایی به شمار می فرایند که در کلینیک انجام و توسط افراد کارشناس یا متخصص انجام می شوند. این روش ها قطعا در از بین بردن جای جوش موثر هستند، اما همان طور که می دانید این درمان ها و یا کرم ها قیمت بالایی دارند.

با امتحان کردن روش های درمانی خانگی و طبیعی برای جای جوش، دیگر احتیاجی نیست هزینه اضافی بپردازید، تعدادی از این روش به اختصار عبارتند از:

1.

درمان جای جوش با آبلیمو و عسل:

ترکیب عسل و آبلیمو تنها باید روی نقاط لک شده پوست اعمال گردد تا نتیجه مطلوبی داشته باشد.

2.

ماسک آرد نخود و ماست:

برای استفاده از این ماسک طبیعی یک قاشق چای خوری آرد نخود را با نصف قاشق چای خوری و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید. کمی آب لیموی تازه به این ترکیب اضافه کنید تا حالتی روان و کف مانند پیدا کند. در نهایت آن را برای مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست نگه دارید و سپس با آب ولرم آبکشی کنید.

3.

چای سبز:

چای سبز خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتری بالایی دارد. برای بهره وری از خواص چای سبز می تواند آن را با دو عدد قرص آسپرین خرد شده و یک قاشق غذا خوری چای سبز خنک شده ترکیب نمایید و بر روی جای جوش ها بهره ببرید.

منابع: rd ،Medicalnewstoday ،Birdie ،Theknot

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: برترین ها
انتشار: 3 اسفند 1401 بروزرسانی: 3 اسفند 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 22211

به "چرا آکنه و جوش می زنیم و چگونه درمانش کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا آکنه و جوش می زنیم و چگونه درمانش کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید