همه چیز درباره خواص ذرت و فواید آن
به گزارش شیوا مارکت، پیشگیری و یاری به درمان کاهش حافظه، تقویت استخوانها و کاهش دردهای روماتیسمی از خواص ذرت (Maize) است. در ادامه با سایر خواص ذرت آشنا شوید.

ذرت که در فارسی به آن بلال نیز گفته میشود، منبعخوبی برای تامین ویتامینهای مهم و ضروری بدن نظیر ویتامین ب1، ویتامین ب5، ویتامین ث، ویتامین آ و عناصر معدنی ضروریفسفر، منگنز و منیزیم است. از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در گیاه ذرت یک نوعکارتنوئید نارنجی مایل به قرمز به نام بتا کریپتوگراتین، پل فنولها، استرول و ...است.
ذرت بعد از گندم و برنج مهمترین ماده غذایی بشراست و دانه های آن و روغن تهیه شده از این دانه ها منبع تامین نماینده احتیاجهای غذاییمردم در سراسر دنیا است. علاوه بر آن مو یا تارهای میوه ( cornsilk)و گرده آن نیز خوردنی بوده و بیشتر مصرف طبی دارد.برای آشنایی بیشتر با خواص ذرت، ارزش غذایی و فواید درمانی آن با ما همراه باشید.
ارزش غذایی ذرت
ذرت جزو غذاهای اصلی در بسیاری از کشورها بهحساب می آید. این گیاه مفید و پرخاصیت کالری لازم برای سوخت و ساز بدن را فراهمنموده و همانطور که ذکر شد حاوی انواع ویتامین ها و مواد مورد احتیاج بدن است .
ذرت گیاهی یکساله با گونهها و رنگهای بسیار متفاوت از شیری تا قرمز و سیاه است و نژادهای متعددی دارد وبراساس ویژگی های آن به انواع ذرت بو داده، ذرت سفت، ذرت دندان اسبی، ذرت شیری یانرم، ذرت شیرین و ذزت مومی تقسیم میشود. از خواص ذرت که ارزش غذایی و فوایددرمانی فوق العادهای به آن بخشیده ،ترکیبات شیمیایی به نام فیتوکمیکال ها است که بطور طبیعی در گیاهان بوجودمی آیند و در برابر تعدادی از بیماریهای مزمن از بدن محافظت می نماید . همچنینمواد آنتی اکسیدان موجود در ذرت نیز به عنوان عوامل ضد سرطان عمل نموده، درمبارزه با تومورهایی که منجر به سرطان سینه و کبد می شوند موثر است و از بیماریآلزایمر جلوگیری می نمایند .
خواص ذرت (بلال) و فوایدآن
طبع ذرت از نظر طب قدیمایران سرد و خشک است. خواص ذرت بسیار گسترده بوده مهمترین خاصیت این گیاه بر اساسبخشهای مورد استفاده به توضیح زیر است:
خواص درمانی دانههای ذرت
- آنتی اکسیدان و ضد سرطانبه ویژه سرطان ریه
- مدر
- ضد ویروس
- التیام دهنده و کاهش دهندهدردهای روماتیسمی
- محرک و مقوی
- پیشگیری و یاری به درمان کاهشحافظه
خواص درمانی کاکل ذرت (مویا تارهای تازه ذرت)
- مدر
- ضد میکروب
- کاهنده قند خون
- کاهش فشار خون
- یاری به درمان زردی
- برطرف عفونت مثانه
خواص درمانی گرده ذرت
- محرک
- اشتها آور (درمان بی اشتهاییو ضعف)
- ضد تومور
- درمان عظیمی خوشخیم پروستات
سایر خواص ذرت (فواید و مواردمصرف)
- از جمله خواص ذرت بو داده حفظ جوانی و مبارزه باپیری است.
- مصرف متعادل دانه های ذرت در کنترل دیابت و فشارخون بالا به دلیل حضور فتوکمیکال فنلی موثر می باشد.
- کاهش اختلالات قلبی، پیشگیری از تصلب شرایین وکاهش رادیکالهای آزاداز مهمترین خواص روغن تهیه شده ازدانههای ذرت است.
- خواص ذرت همچنین در پیشگیری از کم خونی که بدلیلکمبود ویتامین ها در بدن روی می دهد موثر می باشد. همچنین ذرت حاوی آهن و اسیدفولیک فراوان بوده که برای زنان باردار بسیار مفید است.
- فیبر محلول در دانههای ذرت میتواند به حفظ سلامت و تقویت استخوانها به خصوصدر زنانسرعت ببخشد .
- از دیگر خواص ذرت، پیشگیری از بیماری های گوارشیمثل یبوست، بواسیر، و همچنین سرطان روده عظیم است.
مضرات ذرت (توصیه هایپزشکی و موارد منع مصرف)
- هر چند خواص ذرت بیشمار می باشد، اما بعضی افراد ممکن است بهذرت و ترکیبات آن حساسیت داشته باشند. مصرف ذرت در بعضی افراد جوش های ریز، ورم مخاط غشایی وحالت تهوع ایجاد میکند .
- کشیدن تارهای خشک شده ذرتیا همان موهای کاکل ذرت به صورت سیگار میتواند موجب تخدیر و تحریک مغز شده وبایستی از آن اجتناب نمود.
- کربوهیدرات موجود در دانههای ذرت باعثافزایش قند خون شده و بدین دلیل افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط نمایند .
- ترکیبات موجود در بخشهایمختلف گیاه ذرت با بسیاری از داروها تداخل داشته، به ویژه افراد مصرف نمایندهداروهای قلبی بایستی از زیاده روی در مصرف تارهای ذرت خودداری نمایند.
- به طورکلی زیاده روی درمصرف ذرت به دلیل میزان بالای نشاسته میتواند منجر به چاقی شده، همچنین نشاسته موجود در آن ممکن است باعث احساس خوابآلودگی، نفخ، گاز معده، درد معده و سوء هاضمه شود.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.comمجله کوروش بزرگ: وبلاگ خبری، تاریخی و تحلیلی