وقتی نمی دانیم و می خواهیم قلمبه سلمبه حرف بزنیم؛ از لوور و MPT تا آنی تایم، آنی ور
به گزارش شیوا مارکت، تهران (پانا) - علی خضریان نماینده مجلس روبروی دوربین نشسته و دو کلمه معمول انگلیسی را اشتباه تلفظ می نماید. این اتفاق بازتاب های زیادی در فضای مجازی داشته است.

عصر ایران نوشت: زبان است دیگر، گاهی نمی چرخد. اشتباه می نماید؛ مثلا آروم نمی گیریم را نمی گیگیریم. بعضی اشتباه ها اما اتفاقی نیست. این که نماینده ای [علی خضریان]دو کلمه ساده انگلیسی anytime & anywhere را آنی تایم، آنی وِر تلفظ می نماید، نشان می دهد این نماینده جوان مجلس، تا به حال این دو کلمه را ندیده، نخوانده و نشنیده است.
همین الان این دو کلمه وارد ادبیات فارسی شده است و خیلی ها در مکالمات روزمره خود از آن استفاده می نمایند و این که جناب نماینده این چنین آنها را تلفظ می نماید، بسی جای تعجب دارد.
آنی تایم، آنی وِر فقط یک اشتباه نیست!
با مرور از این جنس اشتباهات، پی به این مسئله می بریم که ندانستن در بعضی مسؤولان ما یک اپیدمی است. وقتی نماینده ای در مجلس دهم، مشهورترین موزه جهان یعنی لوور را لووُر، لووِر، لووووور و لوبر می خواند یا عضو شورای شهری در شیراز ونیز ایتالیا را متعلق به سوئیس می داند، باید هم ماموران آژانس بین المللی اتمی آنی تایم ، آنی وِر به ایران سر بزنند!
وقتی کریمی قدوسی که چند دوره ای هم نماینده است؛ ان پی تی یا معاهده منع اشاعه سلاح هسته ای (N.P.T) را به اشتباه (MPT) می نویسد، تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل.
دلیل این ندانستن ها ساده است.
1-این افراد کتاب نمی خوانند. قطعا کسی که کتاب خوانده است حداقل یکبار هم که شده نام این موزه و آن شهر و بعضی کلمات انگلیسی دیده است.
2-این افراد به اینترنت سر نمی زنند. در اینترنت بارها و بارها چنین کلماتی قابل مشاهده هستند.
3-این افراد فیلم نمی بیند. در فیلم های و سریال های داخلی و خارجی به کرات از این کلمات استفاده شده است.
4-این افراد مشورت نمی نمایند. به هر دلیلی بعضی مسؤولان کشور، کتاب نمی خوانند، به اینترنت سر نمی زنند و فیلم نمی بییند. به نظر می رسد آنها قبل از اینکه حرفی را بزنند یا متنی را بخوانند با کسی مشورت نمی نمایند و از آنها نظر نمی خواهند.
باور کنیم این اشتباهات لپی، لفظی یا حاصل اشتباه و خستگی نیست. این ها حاصل ندانستن است.
مسؤولان کشور در هر رده ای باید بیشتر از مردم عادی بخوانند، ببیند و بشنوند. امروز مردم به ویژه نسل جوان در دریایی اطلاعات غوطه ور هستند و گام های بلندی را به سوی کسب دانش و فضیلت برداشته اند. نمی گردد کسی که وظیفه اداره کشور را به عهده دارد از نظر اطلاعات از مردم خود عقب باشد.
اداره کشور، مائده آسمانی نیست که به یک انسان برسد و او با خوردن آن بتواند به همه امور مسلط باشد. تنها راه، خواندن و استفاده از تجریبات دیگران است. این اشتباهات شاید از مردم عادی پذیرفتنی باشد اما از کسی که سرنوشت، آینده و ثروت ما دست آنهاست، قابل قبول نیست.
در نهایت باید به یک نکته دیگر هم اشاره نمود. سعی نکنیم در کلام و گفتار خود از کلمه و یا نامی که نمی دانیم چیست و به کجا تعلق دارد، استفاده کنیم. به کار بردن کلمات قلمبه سلمبه در بیان آدمی، به معنای سواد و با کلاس بودن نیست.
منبع: خبرگزاری پاناخیمه نیوز: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.