چاق نشویم و سالم بمانیم؛ در ماه رمضان چه چیزهایی بخوریم؟

به گزارش شیوا مارکت، روزه داری برای بسیاری از ما به خوردن بی رویه شیرینیجات و مواد خوراکی چرب تبدیل شده است که علت بسیاری از چاقی های این ماه است. از خوردن بی رویه زولبیا بامیه گرفته تا حلیم های سنگین افطار. معده ما ساعت ها گرسنگی را تحمل می نماید و بدن در حالت روزه داری قرار گرفته است که می تواند برای بدن نتایج خوبی را داشته باشد. افطار و سحر چه چیزهایی می خوریم؟ آیا خوردن آن ها به روزه داری ما یاری می نماید یا ما را بیشتر گرسنه می نماید؟ آیا ارزش غذایی افطار و سحرمان بالا است؟

چاق نشویم و سالم بمانیم؛ در ماه رمضان چه چیزهایی بخوریم؟

بایدهای خوردن سالم در وعده افطار

وقتی که روزه خود را باز می کنیم باید مقدار زیاد مایعات و غذاهای حاوی قند کم و طبیعی مصرف کنیم. غذاهای اولیه باید کم چرب باشند. از نوشیدنی و غذاهایی که دارای قند اضافی هستند خودداری کنید. در زیر چند مثال از این مورد آورده ایم:

آب، شیر، آب میوه یا اسموتی بدون قند اضافه. نوشیدنی های مبتنی بر شیر و میوه، مواد مغذی طبیعی را فراهم می نمایند.

خرما. به طور سنتی خرما یکی از روش های خوب برای افطار کردن است. قند طبیعی که با خرما به بدن وارد می گردد منبع مفیدی از مس، پتاسیم، منگنز و فیبر را تأمین می نماید. شما می توانید میوه های خشکی مانند زردآلو، انجیز، کشمش و آلو را که ژر از فیبر و مواد مغذی است نیز امتحان کنید.

میوه. یک روش خوب برای شکستن روزه و افطار کردن در فرهنگ های جنوب آسیا میوه است که قند طبیعی را برای انرژی، ویتامین ها و مواد معدنی فراهم می نماید.

سوپ. در بسیاری از کشورهای عربی راهی آسان برای شکستن روزه محسوب می گردد و احتیاج بدن به مایعات را تأمین می نماید. سوپ هاس سنتی با عصاره گوشت یا مرغ تهیه می گردد که غالبا دارای عدس، لوبیا و غلات است.

انتخاب یک رژیم غذایی مغذی و کامل

سلامه سلیمان، متخصص تغذیه، در خصوص تغذیه درست در ماه رمضان به نکات درخور توجهی اشاره نموده است. به نظر او ماه رمضان فرصت خوبی برای شکستن زنجیره های عادت های غذایی بد است، در حالی که بیشتر مردم چنین کارکردی را از روزداری دریافت نمی نمایند.

در این زمینه بخوانید:

فواید لیموترش؛ از جوان سازی پوست تا یاری به سیستم گوارش

ویژگی هایی که سیر و پیاز را خاص می نماید؛ سم زدایی قوی برای بدن

چه چیزهایی را زیادتر از حد می خوریم؟

برای بهره مندی از روزه باید در طول این ماه، دقت کنیم که چه چیزهایی را زیادتر از حد می خوریم؟ در خصوص آن دقیق فکر کنیم. افطار یک وعده غذایی ساده و نه یک جشن است. افطار نباید تفاوت زیادی با رژیم روزمره شما داشته باشد.

برای حفظ یک رژیم متعادل و مغذی باید از گروه های اصلی غذایی بین دو نوبت افطار و سحر بهره ببرید.

عمده گروه های غذایی عبارتند از: میوه ها و سبزیجات، نان، غلات و سیب زمینی، گوشت، ماهی و مرغ، محصولات لبنی مانند شیر و پنیرو غذاهای حاوی چربی و قند طبیعی.

بایدهای خوردن سالم در وعده سحر

در طول افطار تا سحر به قدر کافی مایعات بنوشید و سعی کنید موادی بخورید که انرژی شما را تا زمان افطار تنظیم نگه دارد. مثال هایی در ادامه می آوریم که به شما یاری می نماید سبد غذایی خودتان را تنظیم کنید:

جو. جوی دو سر با شیر یا ماست، با میوه های تازه و خشک، آجیل ها و دانه های مفید.

غلات با فیبر بالا. این ماده اغلب با ویتامین ها و مواد معدنی غنی شده و مواد مغذی را به بدن می رساند.

غذاهای نشاسته ای مانند برنج یا کوسکوس. این مواد نشاسته ای با انواع پروتئین، میوه و سبزیجات ترکیب خوبی را تشکیل می دهد و در عین حال نباید شور باشد که شما را تشنه کند.

نان. به دنبال گزینه های سبوس دار بروید تا فیبر بالاتری را فراهم نمایند. از خوردن پنیرهای تند یا گوشت هایی با مواد نگهدارنده خودداری کنید. پنیرهای کم چرب و میوه هایی مانند موز بهترین گزینه ها هستند. مایعات بنوشید، سوپ های سبکی مانند سوپ عدس میل کنید تا تشنگی به شما غلبه نکند.

منابع: nutrition، health24

دور زمین: مجله سفر و گردشگری دور زمین

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 25855

به "چاق نشویم و سالم بمانیم؛ در ماه رمضان چه چیزهایی بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چاق نشویم و سالم بمانیم؛ در ماه رمضان چه چیزهایی بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید