چهار روش مناسب برای دفع، بازیافت و دور ریختن مواد غذایی

به گزارش شیوا مارکت، غذا ها، میوه ها و نوشیدنی های زیادی در طول روز مصرف می کنیم که موقع تهیه یا بعد از مصرف مواد دور ریز زیادی به جای می گذارند. روش های صحیحی برای دفع و دور ریختن و بازیافت مناسب مواد غذایی وجود دارد که می توانید در این مطلب این روش ها را یاد بگیرید و بهره ببرید.

چهار روش مناسب برای دفع، بازیافت و دور ریختن مواد غذایی

مردم تهیه مواد غذایی و غذا خوردن را خیلی دوست دارند، اما در موقع دور ریختن مواد غذایی دقت لازم را ندارند. دفع مواد غذایی به صورت نامناسب علاوه بر اسراف خطراتی برای محیط زیست به همراه دارد و باعث به وجود آمدن گاز گلخانه ای متان می گردد.

خبرنگاران در این مطلب روش های صحیح دفع و دور ریختن مواد غذایی، بازیافت و استفاده بهینه از مواد غذایی غیر قابل استفاده را به شما آموزش می دهد.

1- بازیافت و کمپوست زباله های مواد غذایی

1- کمپوست کردن مواد غذایی یک راه عالی برای کاهش میزان دور ریختن مواد غذایی در سطل زباله است. مواد غذایی زیست محیطی با کمپوست شدن، به منبعی عالی از مواد مغذی برای گیاهان باغچه تبدیل می گردد. می توانید در این مطلب روش کمپوست کردن مواد غذایی را یاد بگیرید.

نکات مورد توجه:

  • زباله مواد غذایی مثل میوه ها و سبزیجات، قهوه، تخم مرغ، کیسه های چای و باقی مانده مواد اولیه تهیه غذا را می توانید کمپوست کنید.
  • گوشت، لبنیات و روغن ها را برای کمپوست استفاده نکنید.
  • زباله های زیست تخریب پذیر مثل مقوا، روزنامه، پوشش گیاهی و دیگر مواد آلی را می توانید به کمپوست اضافه کنید.

2- نزدیک ترین مرکز بازیافت به محل زندگی خود را پیدا کنید. اگر فضا و وقت لازم برای کمپوست کردن مواد غذایی را ندارید می توانید به مراکز بازیافت مراجعه و زباله مواد غذایی را تحویل این مراکز دهید.

توجه: به مرکز بازیافت مراجعه نموده و قوانین آن ها برای تحویل دریافت زباله مواد غذایی را آگاه شوید، بپرسید زباله چه مواد غذایی را تحویل می گیرند و کیسه های مخصوص را از آن جا تحویل بگیرید.

3- در بیشتر محله ها و مجتمع های آپارتمانی، سطل های عظیم تفکیک زباله وجود دارد، زباله های مواد غذایی را در کیسه های مخصوص نگه دارید و هر زمان احتیاج به تخلیه داشت، آن را داخل سطل مخصوص بازیافت مواد غذایی قرار دهید.

2- اهدا مواد غذایی اضافی

1- وقتی مهمان دارید و غذا زیاد درست می کنید، یا از زمان خرید مواد غذایی خاصی مدت زیادی گذشته است، اگر مواد غذایی شما سالم است و نمی خواهید آن ها را دور بریزید بهترین کار بسته بندی آن به شکل صحیح و اهدا به مراکز خیریه یا افراد احتیاجمند است. موقع بردن غذا به خیریه نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • حتما غذا های فاسد نشده مثل سبزیجات کنسرو یا فریز شده، سوپ، ماهی و گوشت با بسته بندی سالم را اهدا کنید.
  • غلات و حبوبات و آب بسته بندی نیز مناسب اهدا به خیریه است.
  • غذا و مواد غذایی اهدایی را درون ظرف های شیشه ای بسته بندی نکنید، زیرا موقع حمل و نقل ممکن است بشکند.

2- با موسسه خیریه یا جایی که برای احتیاجمندان غذا تهیه می نماید تماس بگیرید تا بدانید چه غذا هایی را احتیاج دارند و چه قوانینی برای تحویل دریافت این غذا ها دارند. سپس مواد غذایی اضافه را به درستی بسته بندی کنید و تحویل مراکز خیریه دهید.

3- یک فروشگاه مورد اعتماد پیدا کنید، مواد اضافه ای که در خانه دارید و زمان انقضا آن نزدیک است را به فروشنده تحویل دهید تا به افراد احتیاجمند بدهد.

همچنین بخوانید: تشخیص تازگی مواد غذایی پر کاربرد روزانه (10 مورد)

3- دور ریختن مواد غذایی غیر قابل بازیافت

1- مواد غذایی که کپک زده اند یا در حال خراب شدن هستند درون سطل زباله قرار ندهید. در کیسه دیگری این مواد را بریزید و سریع دفع کنید. مواد غذایی مثل گوشت وقتی فاسد می شوند آفات و حشرات را به خود جذب نموده و سم فراوری می نمایند.

توجه: گوشت یا هر نوع مواد غذایی خام را قبل از اینکه درون کیسه زباله بریزید، در یک کیسه نایلونی قرار داده و درب آن را گره بزنید. با این کار از نشت بوی فساد آن جلوگیری می کنید.

2- زباله بعضی مواد غذایی مانند پوست تخم مرغ یا موادی که کم آب هستند را درون آتش بسوزانید. از آتش شومینه، باربیکو یا اجاق چوبی بهره ببرید. آتش در فضای باز برپا کنید و زباله مواد غذایی را درون آن بریزید. سپس خاکستر سرد شده آن را داخل خاک چال کنید.

نکات مورد توجه:

  • اگر به گردش خارج از شهر رفتید و آتش روشن کردید یا کباب درست کردید، زباله های مواد غذایی را در آخر روی همان زغال بریزید و بعد از خاکستر شدن چند کف بیل خاک روی خاکستر ها بپاشید.
  • زباله مواد غذایی کم آب مانند پوست تخم مرغ ممکن است منفجر و پرتاب گردد. پس نزدیک آتش نایستید.

3- زباله مواد غذایی نرم و خمیری را که چربی و روغن کمی دارند مثل گوجه فرنگی فاسد یا کدوی خراب شده را می توانید درون چاه توالت بریزید. به این ترتیب همراه با فاضلاب تبدیل به کود کشاورزی می گردد.

4- روغن مانده در ظرف پخت و پز را درون سینک ظرف شویی خالی نکنید، روغن باعث مسدود شدن لوله های راه آب سینک می گردد. روغن مانده را درون یک شیشه مربا جمع کنید و بعد از پر شدن شیشه آن را درون سطل زباله بیاندازید.

5- موقع دور ریختن یا کمپوست مواد غذایی توجه لازم به نوع مواد غذایی داشته باشید، به عنوان نمونه:

  • برنج و ماکارونی خام و اضافه مانده در پشت کابینت را دور نریزید، به مراکز بازیافت غذا یا دامداری تحویل دهید.
  • برای پرنده ها هرگز نان خشک نریزید، نان خشک ارزش غذایی کمی دارد. با این کار باعث صدمه رساندن به پرنده می شوید.
  • شیر و لبنیات را به هیچ عنوان کمپوست نکنید. این مواد را بلافاصله بعد از فاسد شدن در چاه فاضلاب تخلیه کنید. یا درون کیسه نایلونی ریخته و به سطل آشغال منتقل کنید.

همچنین بخوانید: با این راهکارها مواد غذایی در یخچال فاسد نمی شوند!

4- نگهداری از زباله مواد غذایی قبل از دفع

1- زمان بردن زباله توسط شهرداری را به خاطر بسپارید. هرگز کیسه زباله رو پیش از موعد از سطل خارج نکنید. بوی حاصل از آن مگس و حشرات را به محیط اطراف شما جذب می نماید.

2- زباله مواد غذایی را به قطعات کوچک تبدیل کنید تا فضای کمتری بگیرد.

3- محتویات مایع درون ظروف را کاملا تخلیه کنید و سپس آن را درون سطل زباله قرار دهید.

همچنین بخوانید: 12 نکته طلایی برای تازه نگه داشتن مواد غذایی

برگرفته از: Wikihow

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 27270

به "چهار روش مناسب برای دفع، بازیافت و دور ریختن مواد غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهار روش مناسب برای دفع، بازیافت و دور ریختن مواد غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید