کدام روش کاشت ناخن بهتر است؟
به گزارش شیوا مارکت، خبرنگاران: خانم ها به دلایل مختلفی کاشت ناخن انجام می دهند؛ بعضی صرفا برای زیبایی و بعضی دیگر به دلیل مسائل ناخن های شان و برای پوشاندن ناخن هایی که به گفته خودشان رنگ و روی زیبایی ندارد انواع کاشت را تجربه می نمایند. مهم نیست به چه دلیل و با چه انگیزه ای کاشت ناخن را انتخاب می کنید؛ مهم این است که با واقعیت ها و عوارض کاشت ناخن آشنا شوید. در این مقاله، انواع کاشت، مزیت ها و عوارض آن ها را مرور می کنیم.
کاشت قالب
در این نوع از کاشت مواد را داخل قالب ناخن مصنوعی می گذارند تا شکل آن را به خود بگیرد. ابتدا مواد ضد قارچ را روی ناخن می زنند و بعد قالب را روی ناخن فشار می دهند تا مواد روی ناخن خشک گردد بعد از چند دقیقه ناخن مصنوعی را برمی دارند. در این نوع کاشت دیگر سوهان کشی نمی گردد و از چسب ناخن هم استفاده نمی گردد این نوع کاشت راحت ترین نوع کاشت و در عین حال بی کیفیت ترین است. در این نوع کاشت به دلیل اینکه عمل سوهان کشی انجام نمی گردد بعد از مدت کوتاهی به اصطلاح ناخن هوا می گیرد و جمع شدن هوا زیر ناخن کاشت یکی از مهم ترین دلایل برای به وجود آمدن قارچ است. در این نوع کاشت باید مراقب بود تا ناخن ها کمترین تماس را با آب داشته باشند.
به چه کسانی توصیه می گردد؟
معمولا کاشت قالب به افرادی که زمان کمتری برای رسیدگی به ناخن های شان دارند توصیه می گردد. ازآنجا که در این نوع کاشت باید کمترین تماس را با آب داشت، خانه دار ها از انتخاب این نوع کاشت پرهیز نمایند. این نوع کاشت زمان کمتری نیاز دارد، به سوهان کشی نیاز ندارد و نظم بسیار خوبی بین کاشت 10 انگشت ایجاد می نماید.
برای چه کسانی مناسب نیست!
این نوع کاشت به افرادی که ناخن های پراکنده و یک شکل ندارند اصلا توصیه نمی گردد. به دلیل قالبی بودن این نوع کاشت باید تمام ناخن های دو دست یک شکل باشند در غیر این صورت کاشت به شکل مرتبی انجام نخواهد شد. به دلیل ضخیم بودن کاشت، کار از حالت طبیعی خود خارج می گردد. این نوع کاشت را می توان روی انگشت های استاندارد کار کرد. نکته مهم این است که احتمال هوا دریافت این کاشت بیشتر است. ماندگاری کمتری داردو در مقایسه با روش های دیگر مواد بیشتر مصرف می گردد.
کاشت پودری
در کاشت اولیه تیپ یا همان ناخن مصنوعی از نیمه ناخن با چسب ناخن چسبانده می گردد و تا اندازه دلخواه کوتاه می گردد. روی ناخن مواد ضد قارچ را می زنند، بعد پودر کاشت که همان مواد دندانپزشکی است روی ناخن زده و در امتداد قالب کار می نمایند و بعد از آن با سوهان برقی به ناخن شکل می دهند. بهترین نوع کاشت همین نوع پودری است. برای این نوع کاشت زمانی بیشتر و سوهان کشی دقیق و حرفه ای جهت یکسان بودن 10 انگشت نیاز است.
به چه کسانی توصیه می گردد؟
این نوع کاشت زمانبر است و در هر بار ترمیم حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان شما را می گیرد و هر انگشت به صورت جداگانه و زمان بر نیاز به سوهان کشی دارد، این کاشت برای کسانی که وقت و حوصله کافی ندارند توصیه نمی گردد. بهترین نوع کاشت همین نوع پودری است.
کاشت ژل
مواد ژل به صورت آماده قابل خریداری است. آن را بعد از مواد ضدقارچ روی ناخن می گذارند و در دستگاه یووی قرار می دهند تا خشک گردد. این نوع کاشت شبیه همان کاشت پودر است و فقط مواد آن ها با هم فرق می نماید. به طور کلی کاشت با قالب یا قلم دو شیوه متفاوت در کاشت پودری هستند که هر یک مزیت ها و نکات منفی مخصوص به خود را دارند.
به طور کلی بهترین شیوه کاشت پودر با قلم است، زیرا شما می توانید انواع ناخن ها را به راحتی کاشت نموده و مسائل ناخن را رفع کنید. همچنین محکم تر و مقاوم تر از کاشت قالب است و کمتر هوا می گیرد و شما به راحتی می توانید فرم مورد نظر خود را به آن بدهید.
معایب و محاسن کاشت
ناخن در کاشت هیچ آسیبی نمی بیند، زیرا تا وقتی که ناخن رشد می نماید و فرد نیاز به ترمیم پیدا می نماید یعنی ناخن سالم است و رشدش متوقف نشده است. در بعضی مواقع کاشت برای کسانی که عادت به جویدن ناخن دارند هم پیشنهاد می گردد، زیرا به دلیل بدمزگی مواد و کنده نشدنش این عادت از سر آن ها می افتد. چسب ناخن حساسیت زا نیست، اما ممکن است بعضی به مواد کاشت حساسیت داشته باشند که در آن صورت پوست آن ها دچار اگزما می گردد و باید هرچه سریع تر کاشت را بردارند.
مقایسه انواع کاشت ها با هم
کاشت پودری کاشتی است که 80 درصد در کل ایران انجام می گردد. کاشت های ژله ای 15 درصد و کاشت های دیگر تنها 5 درصد مخاطب دارند. کاشت پودری کاشت مادر است و اکثرا با کاشت های دیگر ترکیب می گردد و دوام بیشتری دارد. البته دوام هر کاشتی به نحوه و نوع اجرای آن نیز بستگی دارد.
کاشت ژله ای ناخن کاشت زیبایی است که در مناطق شرجی دوام بیشتری دارد، اما اگر مواد کاشت ناخن مطلوب و مناسب باشد در هر هوایی چه خشک و چه شرجی تا یک ماه دوام می آورد. کاشت های دیگر هم ترکیبی است یا با مواد مختلف و شیوه های متفاوت مثل کاشت دیپینگ، کاشت سیلک یا کاشت فیبری انجام می گردد.
عوامل ترک خوردن مواد کاشت ناخن
اگر کاشت ژله ای باشد معمولا در مکان خشک ترک می خورد. اگر کاشت پودری باشد یا کمتر از حد مواد گذاشته اید و با کار های روزمره خانه آسیب پذیر شده یا زیاد سوهان کشی نموده اید و مواد نازک شده یا مواد پودرتان مرغوب نیست یا قلموی تان خوب به لیکویید آغشته نشده و پودرتان خوب خیس نشده و جذب صدف نشده احتمال خشک شدن و خراب شدن آن زیاد است.
دلایل بسیار است، ولی اگر مراحل را به دقت انجام دهید مواد نه ترک می خورد و نه می شکند. در کاشت ناخن، موادگیری مهم ترین بخش ترمیم یا کاشت است و نیاز به تمرین بسیار دارد.
چرا کاشت ناخن توصیه نمی گردد؟
مهم ترین و شایع ترین مضرات کاشت ناخن حساسیت و آلرژی به چسب نگهدارنده قالب کاشت ناخن است یکی دیگر از آسیب ها این است که وقتی افراد کاشت ناخن دارند و می خواهند یک شی ء را بلند نمایند به دلیل بلند بودن ناخن و فاصله ای که از سطح سر انگشتان دارد باعث می گردد ناخن به سمت عقب برگردانده گردد، این اتفاق در ناخن هایی که کاشت ندارند، اما بلند هستند هم اتفاق می افتد و در نهایت به بیماری به نام جدا شدن ناخن از بستر منجر می گردد.
گاهی وقت ها قالب کاشت ناخن کامل پوشیده نمی گردد و به اصطلاح هوا می گیرد و همین مسئله باعث می گردد بین ناخن ها جرم تشکیل گردد که در طولانی مدت رنگ ناخن ها را تغییر می دهد.
چه افرادی اصلا ناخن نکارند؟
به کسانی که بیماری عفونی و قارچی دارند توصیه می گردد که کاشت انجام ندهند، چون این کار باعث می گردد فرد پیشرفت بیماری خود را از چشم دور کند. کسانی هم هستند که مستعد عفونت هستند و سیستم دفاعی بدن ضعیفی دارند و، چون آن ها خودشان مستعد تمام بیماری های ناخن هستند، با این کار بیماری را تسریع می نمایند.
در چه حالتی خطرناک است؟
از نگاه کلی تفاوت خاصی وجود ندارد، اما ناخن ها پا به دلیل اینکه در بیشتر روز در یک فضای بسته هستند، آسیب پذیرترند. رعایت بهداشت ناخن پا هم از ناخن دست دشوارتر است به همین دلیل کاشت ناخن در پا می تواند خطرناک تر باشد.
تنها در این موارد ناخن بکارید
کاشت ناخن تا حد امکان توصیه نمی گردد مگر در مواقع خاص مثل کسانی که ناخن شان عیب دارد، یعنی ناخن هایی که به طور ژنتیک ایراد دارند و ظاهر خوبی ندارند آن هم به صورت مقطعی و با رعایت تمام نکات ایمنی و بعد از امتحان کردن تمام موارد ایمنی و جواب ندریافت.
نکات ایمنی بعد از کاشت
با اجسام آلوده تماس نداشته باشید، مراقبت کنید تا ضربه به ناخن های تان نخورد و در کار های روزمره هنگام استفاده از مواد شوینده و آب تا حد امکان از دستکش بهره ببرید.
مراقب آلرژی باشید
هیچ تفاوتی در نوع کاشت وجود ندارد فقط ممکن است اندازه حساسیت ها به مواد در افراد متفاوت باشد که در این صورت آن موردی که کمتر حساسیت زاست ارجحیت دارد، اما در اصل هیچ تفاوتی ندارد.
پیشگیری کنید
راه های درمان بستگی به نوع آسیبی دارد که به ناخن ها می خورد. اگر ناخن ها عفونت نمایند با آنتی بیوتیک ها و موارد لازم درمان صورت می گیرد. اگر جرم به وجود بیاید، باید جرم ها برداشته شوند. در خصوص جدا شدن ناخن از سطح هم درمان به این صورت است که ناخن باید از جا در آورده گردد.
اگر در مراحل اولیه درمان صورت گیرد ناخن مجدد رشد خواهد نمود، اما اگر زمان زیادی گذشته باشد زیر ناخن پوسته هایی تشکیل می گردد که دیگر مانع از چسبیده شدن ناخن به پوست می گردد. اما شرط عقل این است، که قبل از بروز مشکل به فکر پیشگیری باشید.
منبع: برترین هاhecaconf.ir: مجله خبری و تحلیلی صنایع کشاورزی و تولیدی