افزایش اشتیاق کردستانی ها به کتابخوانی

به گزارش شیوا مارکت، محمد توفیق مشیرپناهی - سنندج- خبرنگار: میزان رشد و توسعه یافتگی در هر کشوری ارتباط مستقیم با میزان مطالعه در آن فرهنگ و کشور دارد.

افزایش اشتیاق کردستانی ها به کتابخوانی

این نکته که کتابخوانی تاثیر مهمی در زندگی افراد دارد بر کسی پوشیده نیست. افراد با مطالعه کتاب و بالا بردن آگاهی، اطلاعات و بینش خود می توانند زندگی بهتری داشته باشند و این آگاهی و توانایی و دانایی در رشد و توسعه کشور در بلندمدت نیز موثر خواهد بود. براساس تحقیقات اجرا شده، کشورهای دنیا سوم بنا به دلایلی کمترین سرانه مطالعه را دارند و ایران هم در زمره آنها واقع شده است. در استان کردستان نیز شاهد این امر هستیم و مسئولان و متولیان فرهنگی درصدد افزایش آن بوده اند؛ برگزاری برنامه های فرهنگی از جمله نمایشگاه بین المللی کتاب یکی از این اقدامات مناسب است، به طوری که مسئولان وضعیت کنونی سرانه مطالعه را نسبت به گذشته بهتر می دانند.

  • سرانه مطالعه در استان بالاست

صاحب یکی از کتاب فروشی های مطرح سنندج که چندین سال است در این عرصه فعالیت دارد، در این باره می گوید: طبق آمار و مطالعات اجرا شده در کشور، سرانه مطالعه کردستان در حد مقبولی واقع شده است و برگزاری نمایشگاه های مختلف در استان گواه این امر است، اما در شهر کوچکی مانند سنندج با افزایش نرخ کتاب قدرت خرید مردم نسبت به گذشته کمتر شده است، به نوعی که یکی از اقلام ضروری سبد خرید شهروندان محسوب نمی گردد.

کاوان ابراهیمی می افزاید: کتاب مخاطبین خاص خود را دارد و بیشتر این افراد از وضعیت مطلوب مالی برخوردار نیستند، در نتیجه گرایش به مطالعه کمتر شده و سرانه مطالعه تا حدودی تنزل یافته است. وی ادامه می دهد: مطالعه در منش، گفتمان، دیدگاه و روان فرد تاثیرگذار است. آستانه انتقاد شخص را افزایش می دهد و باعث می گردد فرد به جامعه پیرامون خود توجه بیشتری داشته باشد و با مشارکت های مدنی در انتخاب آینده ای روشن برای جامعه خود سهیم باشد، بنابراین تنزل سرانه مطالعه تبعات فراوانی از قبیل بزهکاری های اجتماعی، تربیت نادرست فرزندان و... را در پی خواهد داشت.

  • آشفتگی بازار کتاب

کارشناس و فعال عرصه فرهنگی کتاب در خصوص افزایش قیمت کتاب می گوید: بی شک همچون اجناس دیگر کتاب هم از زلزله مالی بی نصیب نمانده و در حال حاضر بیشتر از همواره خود را روی تخته پاره ای در اقیانوسی طوفانی می بیند. علی احمدی می افزاید: مساله افزایش قیمت کتاب تنها مربوط به گرانی های اخیر امسال نیست. از سال 84 که دوره اوج بازار کتاب و مطبوعات محسوب می گردد به بعد، آشفتگی در بازار کتاب به وجود آمد.

وی ادامه می دهد: افزایش قیمت کتاب و آثار ناشی از آن به عوامل مختلفی از قبیل آشفتگی فضای سیاسی، گسترش فضای مجازی، تورم و رکود بازار در نیمه دوم دهه 80 و مسائل دیگر بستگی دارد. این مسائل به مرور بازار کتاب را نحیف تر از گذشته نموده است. حمدی با اشاره به تبعات ناشی از تنزل مطالعه در جامعه می گوید: تنزل سرانه مطالعه خسارات فراوانی را به دنبال دارد که منجر به سطحی نگری در مسائل زندگی و عدم آرامش فکری و بروز خشونت ها در رفتار جامعه می گردد، به علاوه موجب گمگشتگی در راستا زندگی و عدم آگاهی و درک کافی برای حل مسائل می گردد و در بسیاری از موارد این آسیب ها بیشتر تاثیر مخرب خود را بر نسل های آینده می گذارند.

  • یارانه دولت برای چاپخانه ها

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در خصوص روند مطالعه در استان می گوید: روند مطالعه قطعا افزایش یافته و افزایش تعداد دانشگاه ها، آکادمی ها، کتابخانه ها و تیراژ کتاب و عنوان آن گواه بر این موضوع است. عبید رستمی می افزاید: وضعیت قیمت تمام شده کتاب در حوزه کاغذ و چاپ یکی از مسائل این بخش است که دولت برای ساماندهی آن و جلوگیری از کاهش چاپ، یارانه ای را برای چاپخانه ها در نظر گرفته است.

وی با اشاره به برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب می گوید: نمایشگاه محل تجمیع کتاب ها و انتشاراتی ها در یک مجموعه واحد است. نمایشگاه کتاب سال گذشته 85 هزار نفر بازدیدکننده داشت و بیشترین فروش کتاب نیز در زمینه کتاب های کُردی و مذهبی بود.

رستمی اظهار می نماید: برگزاری این نمایشگاه دسترسی مردم به کتاب های مختلف را آسان کرد و اقدام مناسبی برای چرخه بین تولیدکننده و خواننده بود. وی تصریح می نماید: در نهمین دوره نمایشگاه کتاب کردستان از 17 عنوان کتاب به زبان های فارسی و کُردی رونمایی شد. بخشی از یارانه خرید کتاب از محل اعتبارات استانی و قسمتی دیگر نیز توسط وزارت ارشاد تامین شد.

  • احتیاج کردستان به چاپخانه مجهز و محل مناسب برای نمایشگاه کتاب

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان ایجاد چاپخانه مجهز در این استان را امری ضروری ذکر می نماید و می افزاید: تحقق این امر می تواند استان کردستان را به مرکزی برای چاپ کتاب ناشران اقلیم کردستان تبدیل کند که علاوه بر اشتغال زایی برای جوانان می تواند موجب افزایش درآمد در منطقه گردد. بهرام نصراللهی زاده برگزاری نمایشگاه های متعدد در فاصله زمانی کم و پرداخت یارانه برای خرید کتاب را یکی از برنامه های حمایتی این سازمان از فرهنگ و هنر استان کردستان عنوان می نماید. وی می گوید: محل نمایشگاه کتاب باید بسیار بزرگ تر از مکان کنونی باشد. زمینی 15 هکتاری برای ایجاد محل نمایشگاه های بین المللی سنندج در نظر گرفته شده که به اتاق بازرگانی واگذار شده است. این نمایشگاه قطعا در حد استانداردهای نمایشگاه های بین المللی کشور خواهد بود.

نصراللهی زاده محل و فضای نمایشگاه کتاب را مناسب نمی داند و برای ایجاد سرای کتاب کردستان به عنوان پاتوقی برای دوستداران کتاب با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اعلام آمادگی می نماید. وی برای واگذاری محل نمایشگاه های بین المللی به اداره راه و شهرسازی برای کار بازسازی اعلام آمادگی می نماید و از اتخاذ تصمیم های کوتاه مدت برای بهبود فضای نمایشگاه خبر می دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان ایجاد چاپخانه مجهز و بزرگ را هم زمینه ای برای اشتغال زایی جوانان کردستانی و هم زمینه ای برای چاپ کتاب های نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان عنوان می نماید. وی نمایشگاه کتاب را زمینه مناسبی برای تبادل فرهنگی با اقلیم کردستان عراق می داند، چراکه اشتراکات فرهنگی بسیاری با استان کردستان دارند و برگزاری چنین نمایشگاه هایی را در تقویت مراودات با این اقلیم مفید عنوان می نماید.

sloblag.com: مجله سلو بلاگ: مجله تفریحی سرگرمی خبری سلو

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 11977

به "افزایش اشتیاق کردستانی ها به کتابخوانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش اشتیاق کردستانی ها به کتابخوانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید