انعقاد حدود 40 توافقنامه ملی و بین المللی در دانشگاه صنعتی سهند
به گزارش شیوا مارکت، خبرنگاران/آذربایجان شرقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی سهند از انعقاد حدود 40 توافقنامه ملی و بین المللی شامل تفاهم نامه های همکاری با صنایع و دانشگاه های داخل و خارج کشور، صندوق حمایت از پژوهشگران، انواع تفاهم نامه ها برای امریه و طرح سربازی فارغ التحصیلان و انعقاد بیش از 12 میلیارد تومان قرارداد پژوهشی طی سال 99-98 در این دانشگاه اطلاع داد.

علی برادر خوش فطرت، روز شنبه در برنامه تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه صنعتی سهند به مناسبت هفته پژوهش، تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند را 183 نفر بیان کرد و گفت: تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه 1710 و تعداد دانشجویان دکترای تخصصی 488 نفر است.
وی با تشریح بعضی از اقدامات پژوهشی و فناوری اجرا شده در دانشگاه صنعتی سهند تبریز تا شهریور ماه امسال، اظهار کرد: در طول امسال، 20 طرح پژوهشی خارج از دانشگاه منعقد شده و 10 طرح پژوهشی خارجی اتمام یافته در دانشگاه داشتیم؛ تعداد طرح های پژوهشی داخل دانشگاه در حال انجام 10 مورد و تعداد طرح های پژوهشی داخلی انتها یافته پنج مورد است.
وی، تعداد انتها نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری دانشگاه صنعتی سهند در سال 98-99 را 471 مورد و تعدادی انتها نامه هایی که مورد حمایت اقتصادی صنایع یا دستگاه های اجرایی قرار گرفته اند را 16 مورد بیان کرد و گفت: تعداد مقالات چاپ شده در نشریات ISC هفتاد و پنج مورد و تعداد مقالات چاپ شده در نشریات ISI چهارصد و هشتاد و شش مورد بوده و 149 مورد مقاله نیز به طور مشترک با نویسندگان خارجی نوشته شده است.
به گزارش خبرنگاران، خوش فطرت ادامه داد: تعداد شرکت های دانش بنیان دانشگاه صنعتی سهند، 16 مورد، تعداد واحدهای فناور 26 مورد، تعداد هسته های نوآوری، هشت مورد و تعداد اختراعات ملی و بین المللی، 23 مورد است.
وی با تشریح بعضی از فعالیت ها و دستاوردهای اخیر در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی سهند، اظهار کرد: پذیرش پژوهشگران پسادکتری با حقوق، حمایت از مقالات مروری، فرصت های مطالعاتی، افزایش حمایت از انتها نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری، راه اندازی مرکز کارآفرینان و متخصصان خارج از کشور با اعتبار اولیه 500 میلیون تومان، از جمله این اقدامات به شمار می آیند.
وی، توسعه و ارایه هفت محصول با تکنولوژی های بالا و متوسط در بحران مربوط به بیماری کرونا و شروع اجرای شش طرح پژوهشی، عقد قراردادهای پژوهشی مشترک با دانشگاه های خارج از کشور (ترکیه و چین) را از دیگر دستاوردهای دانشگاه صنعتی سهند در حوزه پژوهش، بیان کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی سهند در ادامه با اشاره به چالش های موجود و راهکارها در حوزه پژوهش، اظهار کرد: تامین هزینه های انجام پژوهش و فرآیند اقتصادی و هزینه کرد طرح های پژوهشی از جمله چالش های موجود در این زمینه هستند.
وی در بخش انتهای سخنانش، افزایش انگیزه هیات علمی ها برای نوشتن پروپوزال و پیگیری های بعدی، عقد تفاهم نامه ها و اجرا و پیگیری مستمر آن ها تا رسیدن به مرحله عقد قرارداد و پیگیری های بعدی و کوتاه کردن فرایند واریزی های طرح های پژوهشی را ازجمله راهکارها برای رفع کردن چالش های موجود بر سر راه پژوهش، بیان کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنامجله واحدی: مجله واحدی: مجله گردشگری و مسافرتی