خبرنگاران گزارش می دهد؛ کبد چرب؛ بیماری پنهان و مرموز اما کشنده!

به گزارش شیوا مارکت، کبد چرب، بیماری در سلول های کبد انسان است که اخیرا به دلیل افزایش آمار چاقی در جامعه ما بیشتر دیده می گردد.

خبرنگاران گزارش می دهد؛ کبد چرب؛ بیماری پنهان و مرموز اما کشنده!

به گزارش خبرنگار ،کبد یکی از اعضای مهم بدن است، سم زدایی از داروها، دفع محصولات زاید ناشی از تخریب و نوسازی گلبول های قرمز خون به صورت صفرا، فراوری عوامل انعقادی خون، ذخیره قند به صورت گلیکوژن و نیز تنظیم سوخت و ساز قند و چربی از مهمترین نقش های آن در بدن است؛ البته نقش کبد در جذب چربی و دفاع در مقابل میکروب ها و سموم جذب شده از راه مواد غذایی را نیز نباید نادیده گرفت.

بیماری کبد چرب، بیماری سلول های کبد انسان است که اخیرا به دلیل افزایش میزان چاقی در جامعه ما افزایش یافته است؛ اهمیت این بیماری به دلیل تخریب سلول های کبدی است و در صورت عدم تشخیص زودرس و درمان مناسب می تواند منجر به پیشرفت بیماری گردد.

چند روش خانگی درمان کبد چرب+ علل و علائم کبد چرب

بیماری کبد چرب، سیروز قابل برگشت کبدی شامل طیفی از بیماری خفیف کبد به صورت تجمع چربی در سلول های کبدی است که در سیر خود ممکن است در گروهی از بیماران التهاب سلول کبدی ایجاد و با تخریب سلول کبدی به بیماری مزمن و غیر قابل برگشت به نام سیروز منتهی گردد.

در اکثر موارد، بیماری کبد چرب بدون علامت است و با مشاهده بالا بودن آنزیم های کبدی در آزمایش خون که به منظور آنالیز های دور ه ای سلامت انجام می گردد و یا در سونوگرافی شکم که به علل دیگر انجام می گردد، به صورت اتفاقی کشف می گردد.

راه درمان کبد چرب از منظر طب سنتی

جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار ، درباره کبد چرب گفت: کبد چرب ناشی از تجمع موادی در کبد است که به عنوان چربی شناخته می گردد؛ از شایع ترین دلیل ابتلا به کبد چرب می توان به غلط بودن سبک زندگی اشاره نمود چرا که بسیاری از افراد به دلیل عادات بد غذایی در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.

کبد چگونه چرب می گردد؟ +اینفوگرافی

راه درمان کبد چرب چیست؟

وی اعلام کرد: در مرحله اول اصلاح سبک زندگی و عادات غذا خوردن برای درمان کبد چرب موثر است؛ فرد باید غذا را به خوبی بجود، زمانی که غذا به خوبی جویده گردد شیره بزاقی و گوارش با غذا مخلوط می گردد؛ توصیه می گردد افراد هر لقمه را 30 بار بجوند و اگر لقمه به خوبی جویده نگردد جذب غذا به خوبی صورت نمی گیرد و در کبد رسوب می نماید و در نتیجه عارضه کبد چرب ایجاد خواهد شد.

ممنوعیت نوشیدن آب همراه غذا

غفارزاده با اشاره به اینکه همراه غذا نباید مایعات میل کرد، گفت: مصرف مایعات حین غذاخوردن باعث می گردد جذب غذا دچار اختلالاتی گردد همچنین دوغ، ماست و ترشی موادی هستند که نباید همراه غذا مصرف شوند چرا که این مواد در کبد رسوب می نماید و منجر به بیماری کبد چرب می گردد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: به تمام افراد توصیه می کنیم در قدم اول با ورزش کبد چرب خود را درمان نمایند، همچنین دور مصرف غذا های غلیظ مانند فست فود ها، ماکارونی و پیتزا را خط بکشند چرا که این مواد برای بدن بسیار مضر هستند و باعث به وجود آمدن کبد چرب می شوند.

نشانه های شایع و انواع کبد چرب/ چه عواملی کبدمان را چرب می نماید؟

در کبد چرب با ورزش

وی یادآوری کرد: اغلب کبد چرب با گرید پایین با ورزش و تغییر عادات غذایی درمان می گردد، اما اگر کبد چرب گرید بالایی داشته باشد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؛ معمولا در مرحله اول برای درمان این عارضه به افراد مصرف عرق کاسنی و شاه طره را توصیه می کنیم که این مواد در طب سنتی به عنوان دوست کبد شناخته می شوند.

علل ایجاد کبد چرب

پرینوش آذر کیوان متخصص عمومی در گفت وگو با خبرنگار ، اظهار کرد: کبد چرب بیماری است که به علت ناشناخته ای فرد را مبتلا می نماید، اما دلیل اصلی آن دیابت، چربی خون و وزن زیاد است ، این بیماری ها باعث می گردد کبد سوخت و ساز را به درستی انجام ندهد.

وی اعلام کرد: زمانی که غذا از دهان وارد بدن می گردد بعد از گذر از مری، عضله اسفنکتر باز می گردد تا غذا بتواند وارد معده گردد، غذا از اسید معده و فشار عضلات آن به مولکول های کوچکتر تبدیل می گردد؛ بعد از معده وارد کبد می گردد که در آنجا جذب وسیعی از چربی اتفاق می افتد و در نهایت این مواد پس از گذشت از کبد در سلول های بدن ذخیره می گردد؛ اگر کبد نتواند کار خود را به درستی انجام دهد چرب می گردد و منجر به نارسایی کبدی خواهد شد.

آنزیم بالا نشانه دهنده کبد چرب

آذرکیوان ادامه داد: با آزمایش می توان کبد چرب را شناسایی کرد و اگر در آزمایش آنزیم بالا باشد نشان دهنده کبد چرب است، همچنین سونوگرافی راهی برای تشخیص کبد چرب است.

کبد چرب چگونه تشخیص داده می گردد؟

این متخصص عمومی با اشاره به اینکه کبد چرب علائمی ندارد، گفت: کبد چرب را با آزمایش می توان تشخیص داد،کبد چرب بیماری بدون علامتی است و اگر فرد به آن رسیدگی نکند دچار سیروز کبدی خواهد شد.

وی تشریح کرد: برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باید دیابت را کنترل کنیم، همچنین باید مراقب باشیم دچار چربی خون نشویم علاوه بر این رژیم غذایی و ورزش بسیار در درمان کبد چرب موثر است، بعضی افراد از فست فودها، چیپس، پفک و غذا های سرخ کردنی استفاده می نمایند، باید گفت این مواد چربی سنگینی دارند و نباید مصرف شوند یا حداقل باید به صورت تفریحی و حداقل ماهی یکبار مصرف شوند؛ این مواد تمام سیستم بدن را درگیر می نماید.

آذر کیوان یادآوری کرد: تغذیه نقش بسیار مهمی در درمان کبد چرب دارد؛ اگر کسی مبتلا به کبد چرب با گرید بالا است باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند زیرا گرید یک با ورزش و تغذیه درست درمان می گردد؛ اگر به کبد چرب رسیدگی نگردد می تواند بیماری کشنده ای باشد.

italyro.ir: تور ونیز: تور ونیز ارزان قیمت، تور ونیز ایتالیا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 4 آذر 1400 بروزرسانی: 4 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 5938

به "خبرنگاران گزارش می دهد؛ کبد چرب؛ بیماری پنهان و مرموز اما کشنده!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گزارش می دهد؛ کبد چرب؛ بیماری پنهان و مرموز اما کشنده!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید