خواص کاکائو در درمان بیماری ها
به گزارش شیوا مارکت، یاری به پیشگیری از حوادث قلبی و عروقی، خاصیت شادی بخش و افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی از خواص کاکائو (Cocao) برای افزایش سلامتی است.

کاکائو خالص و خام بیش از هر نوعترکیبات دیگر مربوط به شکلاتها خواص مفید دارد و دانههایاین گیاه خوشمزه و پرطرفدار در حقیقت یکی از سالم ترین دانه های گیاهی سراسر جهاناست. جالب است بدانید در بین شکلاتها انواع سیاه آن بهتر از انواع روشن است .امرزه متخصصان تغذیه خوردن شکلات های حاوی کاکائو را برای همه افراد توصیهمیکنند. کاکائو سرشار از چربی، فیبرغذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در سلامتیقلب و عروق نقش موثری دارد . خواص کاکائو و فواید آن برای سلامتی بسیار گستردهبوده، از مهمترین خواص کاکائو و فواید درمانی آن میتوان به پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و سکته، افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی و مقابله با سرطان اشاره کرد.
گیاه شناسی کاکائو
درخت کاکائو نوعی گیاههمیشه سبز است که در مناطق گرمسیری رشد نموده و همیشه دارای شکوفه است. گلهای گیاهکاکائو صورتی رنگ بوده، میوه آن غلاف دار است و شکلی شبیه به بلوط دارد که اندازه آندرازتر شده و به رنگ زرد مایل به قرمز یا زرد مایل به بنفش است و زمانی که کاملامی رسد تقریبا نیم کیلوگرم وزن دارد.
خواص کاکائو (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت کاکائو گرم است. مهمترین خواص و فوایددرمانی که تا کنون برای کاکائو ذکر شدهاست شامل خاصیت شل و متسع کننده عروق و مجاری هوایی، مدر، محرک قلبی و مغزی، تعدیلکننده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان قوی و یاری به کاهش چسبندگی پلاکتها است. سایرخواص کاکائو به طور خلاصه عبارتند از:
- مصرف کاکائو، خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن ازجمله سرطانها را به شدت کاهش می دهد. بنابراین مقابله باسرطانها یکی از مهمترین خواص کاکائو محسوب می گردد .
- پلی فنل های موجود در دانه های کاکائو می توانندحساسیت به انسولین را بهبود بخشند. بنابراین مصرف متعادل انواعتلخ آن برای بیماران دیابتی مسئله ای ایجاد نخواهد کرد.
- کاکائو غنی از ویتامین های آ و ث، منیزیم وانواع آنتی اکسیدان است و از این رو مصرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طورکلی آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماری زامحافظت می نماید و از پیری زود رس پوست جلوگیری می نماید. آنزیمهای موجود درکاکائو موجب جوان سازی پوست می گردد .
- کاکائو انرژی بخش است و باعث از بین رفتن ضعف،افسردگی و بی حالی، می گردد و مصرف آن به فعال کردن ذهن و افزایش ظرفیت فعالیتهایفیزیکی و مغزی یاری میکند.
- خواص دارویی کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیمکلسترول بد خون می گردد.
- در طب سنتی از خواص کاکائو در درمان اسهال و عفونتهای روده ای استفاده میگردد.
- اصلاح اختلال فعالیت تیروئید از دیگر فوایددارویی مصرف کاکائو است.
- در بعضی از نقاط جهان از کاکائو برای درمانطاسی، سرفه، سوختگی، خشکی لب ها و چشم استفاده می گردد.
·
ارزش غذایی کاکائو
کاکائو به دلیل غنی بودن از ویتامین ها و موادمعدنی مختلف برای پیشگیری و درمان انواع بیماری ها به بدن بسیار مفید است . سایر ترکیبات مهم کاکائو، تئوبرومین، فنتیلآمین و پلی فنول هایی مانند فلاونوئید ها، کافئین و اسانس های معطر می باشد .
جدول ارزش غذایی و خواص کاکائو
مقدار در 100 گرم | مواد و محتویات |
229 کیلو کالری | انرژی |
گرم 13/7 | چربی |
19/6 گرم | پروتئین |
54/3 گرم | کربوهیدرات |
1/7 گرم | قند |
33/2 گرم | فیبر |
21 میلی گرم | سدیم |
1524 میلی گرم | پتاسیم |
128 میلی گرم | کلسیم |
734 میلی گرم | فسفر |
13/81 میلی گرم | آهن |
3/7 میلی گرم | مس |
499 میلی گرم | منیزیم |
3/8 میلی گرم | منگنز |
32 میکروگرم | فولات |
0/001 میلی گرم | ویتامین ب6 |
0/11 میلی گرم | نیاسین |
0 | ویتامین آ |
2/5 میکروگرم | ویتامین کا |
مضرات کاکائو (موراد احتیاطی و منع مصرف)
- در خصوص مصرف کاکائو توصیه میگردد افرادی که بهطور مکرر دچار کابوس های شبانه میگردند، بهتر است در مصرف شکلات های کاکائوییاحتیاط نموده چراکه ثابت شده مصرف کاکائو میتواند تشدید کنننده این کابوسها باشد.
- مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن بعضی ترکیباتشیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد وبه ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.
- با وجود گسترده بودن خواص کاکائو و توصیهمتخصصان به مصرف آن، زیادهروی در مصرف شکلاتها کاکائویی میتواند موجبمسمومیت با علائمی همچون تحریک پذیری، بیقراری، سر درد، لرزش عضلانی، تهوع، بینظمی یا افزایش ضربان قلب و اختلال خواب گردد.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.comبانو هما: مجله کدبانوی خانه و خانواده