در نظارت مراکز خیریه ها با خلا قانونی و کمبود نیروی کارآمد روبرو هستیم

به گزارش شیوا مارکت، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی از وجود خلا های قانونی بر نظارت عملکرد موسسات خیریه و سازمان های مردم نهاد در کشور اطلاع داد.

در نظارت مراکز خیریه ها با خلا قانونی و کمبود نیروی کارآمد روبرو هستیم

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرنگاران، تقی رستم وندی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرنگاران درباره چگونگی فرایند نظارت بر عملکرد سازمان های مردم نهاد و مجموعه موسسات خیریه توضیح داد: خدا را شکر تعداد مراکز خیریه در کشور زیاد است و مردم ایران مردمی عاطفی، نوعدوست و احساسی هستند و این از نکات مثبت فعالیت خیریه ها محسوب می گردد.

وی افزود: یادآوری شما درباره اینکه مراکز خیریه احتیاج به نظارت دارند، یادآوری درستی است و باید عرض کنم که از آنجا که مراکز خیریه بیشتر با اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر در ارتباط هستند و سازمام بهزیستی متولی اصلی ارائه خدمات به ابن قشر است، عمده مجوز موسسات خیریه از طرف بهزیستی صادر شده و تحت نظارت های خاص سازمان بهزیستی هم هستند.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی اعلام نمود: بچه ها کار و خیابان، زنان در معرض خشونت و خدمات مرتبط با سایر این قبیل آسیب ها به وسیله مراکز زیر مجموعه سازمان بهزیستی ارائه می گردد و بهزیستی بر آن ها نظارت می نماید.

رستم وندی تاکید نمود: علاوه بر سازمان بهزیستی در صدور مجوز برای خیریه ها، همزمان وزارت کشور نیز مجوز صادر می نمایند و نظارت ها اغلب نظارت های اولیه است که قبل از آغاز به کار آن ها صورت می گیرد و استعلام و صلاحیت عمومی افرادی که عضو هیئت امنا و هئیت مدیره مراکز خیریه می شوند، پیش از صدور مجوز انجام می گردد و صلاحیت های عمومی از ناجا، قوه قضائیه و مراکز این چنینی اخذ می گردد و پس از مثبت بودن نتایج اولیه فعالیت مراکز خیریه آغاز می گردد.

وی توضیح داد: ناظرین وزارت کشور در انتخابات داخلی سالانه مراکز خیریه شرکت می نمایند و بر نحوه آن نظارت دارند و در حین انجام کار مراکز خیریه هم نظارت ادامه دارد.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی یادآور شد: گستره وسیع خیریه ها و مراکز خیریه کار نظارت را سخت نموده و احتیاج به نظارت این مجموعه ها همچنان جدی است و ما در این رابطه همچنان با خلا قانونی و خلا نیروی انسانی کارآمد تشکیلاتی برای نظارت روبرو هستیم.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: نظارت بر مراکز خیریه در ابتدای کار و قبل از آن وجود دارد و اغلب مسائل تشکل ها مربوط به امور مالی است و در حین انجام کار هم اگر انحرافات سیاسی با پوشش خیریه داشته باشند دستگاه های اطلاعاتی ورود نموده و گزارش را به شورای ملی توسعه داده و تصمیم نهایی انحلال یا توقف فعالیت خیریه در مراجع قضایی صادر می گردد.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی افزود: طی سال های اخیر با تحریم ها را نادیده گرفت و در دهه های گذشته اقدامات خوبی انجام شد، اما متاسفانه زیرساخت های مالی کشور دارای مشکل است و تورم 20 درصدی سه دهه اخیر غیرقابل انکار است.

رستم وندی خاطرنشان شد: بلایای طبیعی فضای اجتماعی کشور از تاثیر بلایای طبیعی دور نمی ماند و سال جاری هم پدیده کرونا تاثیرات اجتماعی زیادی را متوجه شرایط اجتماعی نموده استدو باید به مولفه های مالی، سیاسی، فرهنگی و حتی محیط زیستی را در فضای اجتماعی مدنظر قرار بدهیم.

معاون وزیر کشور و رئیس اداره امور اجتماعی درباره تأثیرات کرونا توضیح داد: در معرفی ابعاد کرونا بسیاری از افراد از ابعاد منفی آن یاد می نمایند، اما باید ابعاد مثبت آن را هم فراموش نکنیم و از جمله میتوان به نظم پذیری مردم با سیاست های ابلاغی و تشکیل پویش های مردمی به عنوان یکی از دستاورد های خوب کرونا نام برد.

رستم وندی افزود: بهبود و گسترش فضای معنوی در جریان شیوع بیماری کرونا از جمله نشانه های مثبت کرونا است و متاسفانه آثار منفی هم مثل کاهش روابط اجتماع، گسترش فردگرایی و کاهش نشاط اجتماعی این بیماری است که احتمال می دهیم استمرتر آن جامعه را با مسائلی روبرو کند.

وی توضیح داد: در مطالعات جهانی صورت گرفته در دوران شیوع بیماری کرونا در کشور انگلستان نشان داده شده است که 27.3 علایم و نشانه های روانشناختی بعضی بیماری ها مانند افسردگی در این دوران افزایش داشته است.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در ادامه گفت: تحقیقات اولیه در کشور ما نشان می دهد که استرس اضطراب و افسردگی در افرادی که روبرو و درگیر با کرونا بوده اند، با افزایش 30 درصدی روبرو بوده است.

رستم وندی اعلام نمود: در دوران شیوع بیماری کرونا در کشور تغییرات حوزه سلامت روان شدید نبوده است و البته باید در مورد موارد هشداری تمهیدات لازم را اندیشید و در این راستا برنامه های مختلفی در کشور در دست اجرا است.

تور ونیز: تور ونیز: تور ونیز ارزان قیمت، تور ونیز ایتالیا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 19 مرداد 1400 بروزرسانی: 19 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 27784

به "در نظارت مراکز خیریه ها با خلا قانونی و کمبود نیروی کارآمد روبرو هستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در نظارت مراکز خیریه ها با خلا قانونی و کمبود نیروی کارآمد روبرو هستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید