دستگاه رادیولوژی دیجیتال در کشور بومی سازی شد
به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی رابط مجری طرح رادیولوژی دیجیتال درباره فراوری این دستگاه بیان نمود: قسمت های مکانیکی ژنراتور و نرم افزار دستگاه رادیولوژی دیجیتال با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی در کشور فراوری شد.
وی گفت: ما برای فراوری ژنراتور و نرم افزار دستگاه رادیولوژی دیجیتال در کشور مجوزهای لازم از جمله مجوز استانداردهای ایمنی و الکتریکال را از وزارت بهداشت دریافت کردیم و فراوری این محصول را به صورت نمونه اولیه اجرا نموده ایم.
رابط با اشاره به نمونه اولیه دستگاه رادیولوژی دیجیتال اظهار کرد: نمونه اولیه این دستگاه در یکی از بیمارستان های تهران در حال استفاده است و در گزارش های ارائه شده عملکرد آن مورد رضایت کاربران بوده است.
وی اضافه نمود: در حال حاضر سعی بر فراوری صنعتی دستگاه رادیولوژی دیجیتال داریم تا به مراکز درمانی خصوصی و دولتی خدمات ارائه کند.
مجری این طرح ملی درباره تفاوت این دستگاه با دستگاه های آنالوگ خاطر نشان کرد: درگذشته تصاویر به صورت آنالوگ ثبت می شدند اما با استفاده از این دستگاه و این سیستم تصاویر به صورت دیجیتال فراوری شده و در کامپیوتر ثبت می گردد.
رابط با اشاره به اینکه ژنراتور و نرم افزار این دستگاه دیجیتال در کشور بومی سازی شده است گفت: تا پیش از این دستگاه های دیجیتال رادیولوژی گردآوری می شد و هر قطعه این دستگاه ها از یک برند فراوری می شد اما توانستیم با استفاده از دانش داخلی فراوری بخش مکانیکی ژنراتور و نرم افزار دستگاه رادیولوژی دیجیتال را در کشور فراوری کنیم.
وی درباره میزان اشتغالزایی ایجاد شده از فراوری این دستگاه گفت: در حال حاضر درب خش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم بین 10 تا 15 نفر فعال هستند و پس از فراوری انبوه و صنعتی این دستگاه برای استفاده مراکز درمانی خصوصی و دولتی میزان نیروی انسانی جذب شده نیز بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره هدف از فراوری این دستگاه اعلام کرد: ما به دلیل جلوگیری از خروج ارز و کاهش هزینه ها با به کارگیری دانش فنی نمونه اولیه را فراوری کردیم و در بازار عرضه کردیم و قصد داریم تا این دستگاه را برای سازمان ها و مراکز درمانی خصوصی و دولتی فراوری مستمر داشته باشیم.
وی گفت: با اجرای این طرح ملی فناوری ما قادر به تأمین بازار هستیم و در صورت دریافت اخذ سفارش می توانیم این محصول را به فراوری انبوه برسانیم.
رابط درباره صادرات این دستگاه دانش بنیان اظهار کرد: از ابتدای فراوری این دستگاه ما قصد صادرات این محصول را داشتیم و حالا هم در کشورهای منطقه که خواستار کالای ایرانی هستند قصد صادرات داریم.
مجری این طرح ملی اضافه نمود: ما با فراوری کالای داخلی قصد صرفه جویی ارزی داشتیم اما الان با توجه به نوسان نرخ دلار فراوری کنندگان داخلی را با مشکل روبرو نموده اند.
وی درباره دریافت حمایت از مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: ما حمایت هایی را در قالب تسهیلات و برای رشد و توسعه فناوری و پیگیری جهت اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح در جهت فراوری کالای داخلی داشته ایم اما با توجه به مسائل موجود برای فراوری کنندگان و پیمانکاران احتیاج به حمایت های دیگری از جمله اخذ سفارشات برای فراوریات دانش بنیان است.
وی گفت: با توجه به اینکه ما در زمینه تجهیزات تصویربرداری سابقه فعالیت طولانی مدت داریم و بعد از واردات به مونتاژ قطعات در کشور و در حال حاضر به فراوری ژنراتور و نرم افزار دستگاه تصویربرداری دیجیتال رسیده ایم.
منبع: خبرگزاری مهرbeauty-of-life.ir: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری