رئیس کمیسیون عمران مجلس: ایجاد وزارت دریا و بنادر در آینده نزدیک، 45 درصد اقتصاد ایران به دریا متصل است

به گزارش شیوا مارکت، رضایی کوچی با بیان اینکه 2درصد ظرفیت سواحل در اقتصاد کشور فعال شده،گفت: به دنبال ایجاد وزارت دریا و بنادر در ایران هستیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس: ایجاد وزارت دریا و بنادر در آینده نزدیک، 45 درصد اقتصاد ایران به دریا متصل است

به گزارش خبرنگار محمدرضا رضایی کوچی امروز در مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی اظهار کرد: ایران کشوری مهم، بزرگ و دارای نیروی انسانی قوی و دانش به روز است.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته که همایش قبلی سواحل، بنادر و سازه های دریایی برگزار گردید، تا امروز ما در این حوزه پیشرفت های مناسبی داشته ایم.

رضایی کوچی اضافه کرد: اینجانب به عنوان نماینده مجلس در این همایش حضور یافتم تا اعلام کنم که مجلس کمیسیون عمران از این همایش ها حمایت می نماید.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در مجلس شورای اسلامی و طبق احکام بالادستی به سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت راه و شهرسازی اجازه دادیم، با شرکت های مختلف دنیا قرارداد مشارکتی بنویسند و برای توسعه بنادر و سواحل با اختیار تام قرارداد منعقد نمایند.

رضایی کوچی اضافه کرد: مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی در اجلاس شورای سازمان دنیای دریانوردی در لندن از حقانیت ایران در قبال تحریم های آمریکا دفاع کرد و ما هم از کشورهایی که در مقابل تحریم های آمریکا مقاومت نموده و با ما همکاری کردند، قدردانی می کنیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایران در مسیر 5 کریدور بین المللی قرار گرفته است که بخش عمده آن به وسیله دریا می گذرد، دسترسی ما به 15 کشور همسایه با جمعیت 400 میلیون نفر شرایط ویژه ای برای کشور ما فراهم نموده است.

رضایی کوچی بیان نمود: 90 درصد حمل و نقل ایران به وسیله دریا است، 45 درصد اقتصاد ایران به دریا متصل است و 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل در ایران داریم که متأسفانه نتوانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: فقط 2 در صد ظرفیت سواحل ما در کنار اقتصاد کشور فعال شده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه ما با وجود آنکه کشوری دریایی هستیم اما شهرهای خود را در کنار دریا نساخته بودیم، اما به وزارت راه و شهرسازی اعلام کردیم باید توسعه شهرسازی را بر مبنای دریا دنبال کند و در ایجاد شهرهای جدید، به سمت دریا سوق یابند.

این نماینده مجلس ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی معتقدیم به لحاظ ظرفیت فراوان در دریا باید مدیریت واحد دریایی در ایران ایجاد گردد که متأسفانه این موضوع فعلا وجود ندارد.

وی گفت: همه سواحل ما دراختیار سازمان های مختلفی است و سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان حاکمیت بخش دریایی کشور نمی تواند در همه سواحل، خود تصمیم گیر باشد و این باید اصلاح گردد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: به دنبال ایجاد وزارت دریا و بنادر در ایران هستیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها از ظرفیت بنادر خود بهره می برند، گفت: دانش مهندسی ما در حوزه سازه های دریایی قوی است، اخیرا با وزارت خارجه هماهنگ شده است تا دیپلماسی اقتصادی کشور را فعال تر کنیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: 300 میلیارد دلار ظرفیت صادرات فنی - مهندسی در کشور داریم.

رضایی کوچی اضافه کرد: بسیاری از کشورهای همسایه که ارتباط نزدیکی با ما دارند و ما آنجا هزینه نموده ایم، فرصت حضور شرکت های ایرانی را در کشور خود فراهم ننموده اند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید زمینه حضور شرکت های داخلی توانمند در کشورهای دنیا فراهم گردد؛ وزارت امورخارجه اخیرا معاونت اقتصادی ایجاد نموده است که وظیفه آن پیگیری و فعالیت این شرکت ها خارج از مرزهای ایران است.

وی گفت: از کشورهای دنیا و شرکت های خارجی نیز دعوت می کنیم در توسعه بنادر با ایران مشارکت نمایند، فرصت سرمایه گذاری در ایران فراهم است، مجلس هم حمایت می نماید و این فرصت قانونی، مشوقی برای حضور شرکت ها و کشورهای خارجی است.

ارائه مقاله های همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی در پایگاه استنادی علوم دنیا اسلام

بر اساس این گزارش حمید خلیلی در حاشیه مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی گفت: در این همایش استادان مرتبط با صنعت، دانشجویان دانشگاه های دریایی، شرکت های مهندسین مشاور، پیمانکاران، تأمین نمایندگان تجهیزات دریایی و بندری، سازمان ها و انجمن های خارجی و داخلی حضور دارند.

وی با قدردانی از کوشش دانشگاه هایی که در برگزاری این همایش همکاری کردند، گفت: در سیزدهمین همایش ایپکومس 17 انجمن و سازمان ملی و بین المللی حضور دارند.

خلیلی ادامه داد: برای اولین بار مقاله های همایش در پایگاه های استنادی علوم دنیا اسلام (ISC) وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بارگذاری و قابل عرضه اعتباردهی علمی شدد.

دبیر سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی از حضور و مشارکت 60 مهمان خارجی از 33 کشور دنیا در همایش مذکور اطلاع داد و گفت: در این همایش برای انجام امور مربوطه شامل گواهینامه، مقالات، ارزیابی مقالات و ... سیستم اپلیکیشن با عنوان ICOPMAS 2018 ایجاد شد.

خلیلی ادامه داد: برنامه آتی ما، توسعه و ارتقای این سیستم به عنوان بانک اطلاعات همایش آیپکومس است.

دبیر سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی اضافه کرد: اختصاص فضای نمایشگاهی حدود 2 هزار مترمربع برای عرضه توانمندی ها و اقدامات شرکت های داخلی در حوزه سواحل و بنادر انجام شد و 54 شرکت، سازمان و دانشگاه داخلی و بین المللی در این همایش حضور دارند.

وی ادامه داد: از 4 طرح و برنامه با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی در حاشیه همایش با مشارکت دانشگاه های شریف، تهران، خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان رونمایی شد.

وی با اشاره به تقدیر از فعالان منتخب در بخش سواحل، بنادر و سازه های دریایی در این همایش گفت: یکی از اهداف اصلی همایش، اشتراک گذاری دانش است؛ 6 کارگاه آموزشی در حوزه سواحل، بنادر و سازه های دریایی به عنوان حلقه اتصال علم و دانش از یک طرف و تجربه و صنعت از طرف دیگر، در این همایش برگزار گردید.

beauty-of-life.ir: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 2230

به "رئیس کمیسیون عمران مجلس: ایجاد وزارت دریا و بنادر در آینده نزدیک، 45 درصد اقتصاد ایران به دریا متصل است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رئیس کمیسیون عمران مجلس: ایجاد وزارت دریا و بنادر در آینده نزدیک، 45 درصد اقتصاد ایران به دریا متصل است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید