طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی اصفهانی با گوشت

به گزارش شیوا مارکت، آش شله قلمکار یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده میگردد. آش شله قلمکار برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژه ای پخته و میان مردم و درباریان پخش می شد. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، که تره از همه آن ها باید بیشتر باشد و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و فلفل و روغن استفاده می گردد.

طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی اصفهانی با گوشت

طرز تهیه آش شله قلمکار خوشمزه

مواد لازم

  • گوشت بدون استخوان: نیم کیلو
  • پیاز متوسط: 4 عدد
  • سبزی:جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
  • نخود و لوبیاچیتی: از هرکدام یک فنجان
  • نعناع داغ:به مقدار لازم
  • روغن:نصف فنجان
  • برنج:یک فنجان
  • نمک و فلفل:به اندازه دلخواه

روش تهیه آش شله قلمکار اصیل و خوشمزه

  • برای پخت آش شله قلمکار حبوبات را از شب قبل خیس کنید. سپس یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. بعد از کمی تفت دادن گوشت را اضافه کنید و با پیاز تفت بدهید. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید بعد مقداری آب بریزید و زیر شعله را زیاد کنید زمانی که جوش آمد آن را کمتر کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
  • در حین پخت گوشت حبوبات را به صورت جدا بگذارید بپزند. زمانی که گوشت پخت آن را بیرون آورده و خوب له کنید. سپس گوشت را با آب گوشت و برنج نیم دانه و سبزی بگذارید به آرامی خوب بپزند اگر آب آن کم بود به آن آب جوش اضافه کنید. حبوبات پخته شده را به آش اضافه کنید. تا همه مواد به خورد هم بروند و آش جا افتاده و کشدار گردد.
  • در خاتمه پیاز ها را خلالی خرد نموده و روی ظرف های آش بریزید.

نکاتی طلایی برای پخت آش شعله قلمکار

  • در تهیه این آش بجای اسفناج می توانید از برگ چغندر بهره ببرید.
  • در صورت در دسترس نبودن سبزی ترخون و مرزه تازه از سبزی خشک هم می توانید بهره ببرید.فقط باید سبزی ها را دو تا سه ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد آبکش نموده و بهره ببرید.
  • از عصاره طعم دهنده گوشت هم می توانید به جای آب گوشت در آش شله قلمکار بهره ببرید.
  • پیاز داغ زیاد باعث خوشمزه تر شدن آش شله قلمکار میگردد.
  • اضافه کردن مقداری ماست در خاتمهی پخت آش باعث خوشمزه تر شدن آن میگردد .
  • برای اینکه آش شله قلمکار شما غلظت بیشتری داشته باشد و میزان کش دار شدن آن بیشتر گردد هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را از استخوان جدا نموده و بگذارید با بقیه مواد بجوشد.
  • در این آش حبوبات را با گوشتکوب له کنید و گوشت را ریش ریش کنید و در آش بریزید. یا نصف گوشت را همراه حبوبات بکوبید و نصف دیگر را ریش ریش نموده و در خاتمه با هم مخلوط کنید.
  • آش را در حین پخت مرتب هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد. همچنین حرارت زیر شعله آش را ملایم کنید تا به آرامی بپزدو پخته گردد.
  • آش شعله قلمکار معمولاً با طعم تند مصرف می گردد پس فلفل بیشتری به آن بزنید.
  • افرادی که دارای کلسترول بالا می باشند میتوانند به جای آب قلم از آب معمولی استفاده نمایند که چربی کمتری داشته باشد.
  • کالری یک کاسه ماست خوری آش بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 گرم می باشد.

بیشتر بدانید: طرز تهیه آش شله قلمکار نذری کشدار و فوق العاده خوشمزه

سخن آخر

آش یکی از غذاهای سنتی ایرانی می باشد که خوردن آن در تمام فصول سال به خصوص روزهای سرد زمستان، دلچسب خواهد بود. آش شله قلمکار از انواع آش ایرانی، ترکیب متنوع و منحصر به فردی دارد. بر خلاف آش رشته سنتی که حبوبات و سبزی از اجزای اصلی آن هستند، ماده اصلی و متفاوت آش شله قلمکار علاوه بر حبوبات و سبزی، گوشت می باشد. آش شله قلمکار مجلسی را می توانید به عنوان عصرانه برای مهمان های خود طبخ کنید. همچنین به عنوان آش نذری هم گاهی از آن استفاده میگردد.

در شهر شما آش شله قلمکار به چه صورتی پخته می گردد؟ تجربیات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید. همچنین در خاتمه پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل، با طرز تهیه آش رشته نذری برای 90 یا 100 نفر نیز در انگیزه آشنا شوید.

مجله سلو بلاگ: مجله سلو بلاگ: مجله تفریحی سرگرمی خبری سلو

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 20 شهریور 1400 بروزرسانی: 20 شهریور 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 23430

به "طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی اصفهانی با گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی اصفهانی با گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید