طرز تهیه ترشی کلم قرمز؛ ترشی سرخ و یاقوتی

به گزارش شیوا مارکت، ما ایرانی ها علاوه بر اینکه برای غذا خوردن به سالاد، ماست و سبز ی خوردن وابسته هستیم، به انواع ترشی ها نیز ارادت خاصی داریم. در تهیه ترشی ها از جمله طرز تهیه ترشی کلم قرمز از مواد بسیار گوناگون که البته بیشتر از سبزیجات است استفاده می شود که در نهایت، چیزی که می بینیم شیشه های متنوع با طیف گسترده ای از رنگ ها و طعم های خوشمزه است. در واقع این یک امر خوشایند و هنرمندانه است که مواد و سبزیجات را برای فصولی از سال که وجود ندارند، حفظ کرد. علاوه برآن، مزه ترش یا ملسی که ترشی ها دارند، غذا را برای ما بسیار لذت بخش و دلپذیتر می کند. بنابراین تصمیم داریم یکی از خوش طعم ترین تر شی ها را به شما آموزش دهیم. با طرز تهیه ترشی کلم سریع و خوشمزه همراه ما باشید.

طرز تهیه ترشی کلم قرمز؛ ترشی سرخ و یاقوتی
ترشی کلم قرمز رستورانی و فوری
تعداد نفرات8 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان عمل آمدن1 هفته تا 1 ماه
درجه سختیکم

ترشی کلم قرمز فوری و خوشمزه

با توجه به رنگ زیبای کلم قرمز و زود عمل آمدن آن و نیز با توجه به سلیقه و ذائقه افراد، انواع زیادی از دستور ترشی کلم قرمز مانند دستور تهیه شور و یا ترشی مخلوط فوری متداول می باشد. در واقع بعضی طرز تهیه ترشی کلم قرمز با انار را پیش گرفته تا رنگ قرمز بیشتری به ترشی بدهند و بعضی دیگر طرز تهیه ترشی کلم قرمز مخلوط را دوست دارند. البته اگر با کلم قرمز ترشی مخلوط درست کنید، رنگ قرمز کلم به سایر مواد داده شده و خود کلم قرمز به صورتی گرایش پیدا می کند. لذا توصیه می شود از لبو به جای آن در ترشی مخلوط بهره ببرید. در هر حال، ابتدا شیوه تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه قرمز را که معمول تر است آموزش داده و سپس به انواع دیگر اشاره می کنیم.

مواد لازم برای ترشی کلم قرمز

در دستور تهیه ترشی کلم معمولا از مواد اولیه اختیاری متنوعی استفاده می شود که علاوه بر ایجاد رنگ بهتر، مزه سبزیجات مختلف نیز با هم ترکیب شده و ترشی را فوق العاده لذیذ می کنند. اما در اینجا ترشی کلم قرمزی را آموزش می دهیم که پایه اصلی آن خود کلم قرمز است و شما می توانید با اضافه کردن مواد دیگر، رسپی متفاوت تری را پیش بگیرید. بدین ترتیب، برای تهیه تقریبا 2 شیشه میانه از ترشی کلم قرمز رستورانی و ویژه به مواد زیر نیاز داریم:

مواد لازممیزان مورد نیاز
کلم سرخ1 عدد میانه
سرکه قرمزبه میزان کافی
سیر2 حبه
گلپر نکوبیده1 قاشق غذاخوری
نعنای تازه2 سرشاخه کوچک
نمک2 قاشق غذاخوری
سیاه دانه2 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه ترشی کلم قرمز

برای تهیه این ترشی خوش رنگ، دستور ساده زیر را دنبال کرده تا کمتر از 1 ساعت ترشی آماده شود:

  • مرحله اول: در ابتدای کار به سراغ کلم سرخ رفته و برگ به برگ آن را جدا می کنیم. سپس آنها را یکی یکی و با دقت می شوییم تا از عدم وجود نوزاد کرمی شکل حشرات که البته بسیار ریز هستند مطمئن شویم. البته این اتفاق معمولا برای کلم سفید و کاهو رخ می دهد اما باز هم بهتر است جانب احتیاط رعایت شود. پس از شستن، آنها را روی دستمال پارچه ای پهن کرده و فرصت می دهیم تا خشک شوند.
  • مرحله دوم: اکنون سیرها را پوست کنده و هر کدام را از وسط یک برش می زنیم. همچنین چند نخ نعنای تازه را نیز به خوبی می شوییم.
  • مرحله سوم: وقتی برگ های کلم قرمز به خوبی خشک شدند، آنها را بصورت بسیار باریک و نواری خرد می کنیم. دقت داشته باشید می توانید کلم قرمز را مانند شیوه ای که در طرز تهیه ترشی گل کلم و هویج به کار می برید مکعبی یا درشت خرد کنید. اما اگر زیبایی بیشتر ترشی مدنظرتان است، حتما آن را نواری یا رشته ای برش بزنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز، می بایست کلم قرمزهای خردشده را به ظرفی بزرگ انتقال داده و نمک را روی تمام قسمت های آن بپاشید. دقت داشته باشید در این قسمت می توانید از دستان خود برای پخش کردن نمک بهره ببرید. در نهایت، روی ظرف را با درپوشی پوشانده و بگذارید برای مدت 30 الی 45 دقیقه استراحت کند.
  • مرحله پنجم: حال می بایست دو عدد ظرف شیشه ای را که از قبل بسیار خوب شسته شده و ابدا چربی در آنها وجود ندارد مهیا کنید. ظرف های شیشه ای بهترین گزینه برای نگه داری انواع ترشی ها هستند. در هر حال، ابتدا 1 قسمت از سیر را به همراه یک نخ از نعنای تازه و 3 الی 4 عدد از گلپرها در کف شیشه قرار می دهیم. البته اگر گلپر نکوبیده در دسترس ندارید می توانید از پودر گلپر بهره ببرید.
  • مرحله ششم: اکنون در این مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز می بایست چند قاشق غذاخوری کلم قرمز را روی مواد کف شیشه ریخته و قدری فلفل پاشی کنید. همچنین کمی سیاه دانه در لابه لای مواد قرار دهید. سپس با قاشق یا دست، کلم ها را کمی فشار دهید تا فاصله بین آنها کم شود. اکنون دوباره کلم قرمز و باز هم فلفل سیاه و سیاه دانه بریزید. این کار را تا زمانیکه مواد تقریبا به انتهای شیشه برسند ادامه دهید.
  • مرحله هفتم: وقتی به میزان تقریبی 3 الی 4 سانتی متر، مواد با درب شیشه فاصله داشتند، از اضافه کردن مواد دست بکشید. یک لیوان آب جوشیده را پس از سرد شدن با سرکه قرمز ترکیب کرده و سپس محلول بدست آمده را به شیشه اضافه کنید. سرکه باید تمام سطح کلم ها را پوشش دهد. اگر احیانا اینطور نشد، یک قاشق از کلم ها را خارج کرده و سرکه را بیفزایید.
  • مرحله هشتم: کار تمام است! فقط باید روی ظرف های ترشی را با تکه ای از پلاستیک فریزر پوشانده و سپس درب آنها را خوب فیکس نمایید. در نهایت، یادتان باشد که نباید شیشه ها را در یخچال یا در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید. به عبارتی یک جای خشک و خنک برای نگهداری شیشه های ترشی پیدا کرده تا هم خراب نشوند و هم زودترعمل آیند. این شیوه نگهداری در طرز تهیه خیارشور و انواع دیگر ترشی ها نیز به کار می رود.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2022/09/ترشی-کلم-قرمز.mp4

دیگر روش ها برای تهیه ترشی کلم قرمز

برای طرز تهیه ترشی کلم قرمز با آبغوره تنها کافیست از زیره و فلفل تند سوزنی یا قلمی به همراه میزان کافی آبغوره بهره ببرید. تنها نکته ای که در مورد این ترشی وجود دارد مدت زمان ماندگاری آن است. در واقع اگر از طرز تهیه ترشی کلم قرمز با آبلیمو یا آبغوره بهره ببرید، این ترشی ها بیش از 2 الی 3 ماه دوام نمی آورند.

بعضی از افراد مزه ملس را در ترشی ها بیشتر می پسندند. در واقع آنها علاوه بر استفاده از سرکه از شکر نیز بهره می برند. بدین ترتیب در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با شکر، مانند روال سابق عمل کرده و تنها از شکر، فلفل قرمز، سرکه سفید و تخم گشنیز استفاده می شود. فقط دقت کنید که در ابتدا باید تخم گشنیز را به همراه نمک روی کلم های خردشده ریخته و قبل از انتقال به شیشه آنها را خوب مخلوط نمایید.

اگر در پی طرز تهیه ترشی کلم قرمز شور بدون سرکه هستید، باید بگویم این شدنی نیست. در واقع شما فقط می توانید از سرکه سفید، آبلیمو، آبغوره و یا مانند اینها به جای سرکه قرمز بهره ببرید. البته ناگفته نماند بهتر است هنگامی که طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه سیب یا همان سرکه سفید را مدنظر دارید از فلفل سبز سوزنی، شوید و ترخون برای طعم بهتر بهره ببرید.

فوت و فن های طرز تهیه ترشی کلم قرمز به شیوه های مختلف

شاید فکر کنید که تهیه ترشی ها همانند آماده کردن انواع مربا با در نظر گرفتن یکسری از نکات ساده به نتیجه خوب می رسد. اما حقیقت این است که آماده سازی انواع ترشی ها پیچیده تر بوده و آگاهی از نکات ریز و درشت بیشتری را می طلبد. بدین منظور، مجموعه نکات ساده اما مهم زیر را مدنظر قرار دهید:

  • در تهیه ترشی کلم قرمز و دیگر ترشی ها مانند ترشی سیب و ترشی کلم استفاده از گلپر، نعنای تازه و فلفل باعث خلق عطر و طعم فوق العاده خوبی می شوند، از آنها غافل نشوید.
  • در هنگام خرد کردن کلم قرمز از ریختن قسمت های سفت و سفید وسط آن خودداری نمایید.
  • معمولا گلپر نکوبیده اگر خورده شود مزه بخصوصی دارد که باب میل خیلی از افراد نیست، به همین دلیل حتما آن را در کف شیشه قرار دهید تا با سایر مواد مخلوط نشده و موقع سرو، راحت تر جدا شوند.
  • استفاده از سیاه دانه را جدا از خواصی که دارد برای خلق جلوه ای مجلسی تر به ترشی کلم قرمز، بسیار توصیه می کنیم.
  • برای نگهداری ترشی ها ترجیحا از ظروف پلاستیکی استفاده نکرده و آنها را در ظروف شیشه ای نگه داری کنید.
  • قبل از استفاده از شیشه ترشی، حتما آن را از چربی زدوده و با دستمال خشک کنید.
  • در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با آبلیمو بهتر است از گلپر استفاده نمایید.
  • در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه سفید، فقط کافیست از سرکه سفید به جای سرکه قرمز به همراه سیر و فلفل سبز بهره ببرید.
  • برای رنگ بهتر ترشی کلم قرمز می توانید از چند تکه فلفل دلمه ای سبزرنگ در آن بهره ببرید. البته این مورد در طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی نیز پیشنهاد می شود.
  • مراقب باشید درب شیشه ترشی به خوبی سفت شده باشد تا مبادا هوا به داخل شیشه کشیده شده و آن را خراب نماید.
  • زمانیکه از طرز تهیه ترشی کلم قرمز با آبغوره استفاده می کنید، یادتان باشد می بایست این ترشی را قبل از 3 ماه میل نمایید وگرنه خراب می شود.

هر غذایی با ترشی کلم قرمز خوشمزه و ملس، می چسبه!

بعضی از ما همچنانکه عاشق شیرینی هستیم، ترشی را نیز در کنار غذاها بسیار دوست داریم. حتی افرادی هستند که با هر نوع غذایی ترشی می خورند، از طرفی بعضی نیز در پی گرفتن ترشی غذا هستند که مبادا کمی مزه ترش معده شان را ناراحت کند. در هر حال، صرف نظر از اینکه می توانید ترشی بخورید یا نه، اگر انواع طرز تهیه ترشی کلم قرمز برایتان مفید و مجذوب کننده بوده، آن را برای درچین و گارنیش نهایی غذاها درست کنید. حتی می توان برای تزیین ترشی های دیگر از ترشی کلم قرمز استفاده کرد. در هر صورت، با اینکه طرز تهیه ترشی کلم قرمز آسان است و زمان کمی می برد، اما برای عمل آمدن آن دست کم هفته ها صبر نیاز است. بنابراین دست دست نکنید و با سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران فود، هم غذا و هم ترشی های جورواجور کلم قرمز را سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 28 دی 1403 بروزرسانی: 28 دی 1403 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 30215

به "طرز تهیه ترشی کلم قرمز؛ ترشی سرخ و یاقوتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی کلم قرمز؛ ترشی سرخ و یاقوتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید